1. Gdzie moge ustawic czas przed ktorym ma odbyc sie glosowanie?
2. Gdzie sie ustawia aby na serwerze mogli prebywac spectators?
3. Gdzie moge zmienic linijke która leci na dole ekranu ( Welcome to "nazwa servera")
Z góry dzieki za pomoc
|
|
1. Gdzie moge ustawic czas przed ktorym ma odbyc sie glosowanie?
2. Gdzie sie ustawia aby na serwerze mogli prebywac spectators?
3. Gdzie moge zmienic linijke która leci na dole ekranu ( Welcome to "nazwa servera")
Z góry dzieki za pomoc
1. Wejdź do cstrike i poszukaj pliku server.cfg , i poszukaj linijki mp_timeleft i wpisz po ilu minutach ma być głosowanie.. np. mp_timeleft 40
2. Również w server.cfg, szukasz allow_spectartors 0 i zmieniasz na allow_spectators 1.
3. Nie mam pojęcia. :>
nie mam takiej linijki mp_timeleft w pliku server.cfg
a linijka mp_timelimit nie odnosi sie czasem to czasu trwania rundy?
to w takim razie gdzie mam ustawic ile min ma trwac mapa??
w pliku amxx.cfg znajdujesz linijke i zamieniasz. Gdzie moge zmienic linijke która leci na dole ekranu ( Welcome to "nazwa servera")
naKod:amx_scrollmsg "Welcome to %hostname% -- This server is using AMX Mod X 1.76d" 500
amx_scrollmsg "TU TWOJ TEKST" 500
a odnosnie 1 pytania, to gdzie sie to wkoncy zmienia?
Macie moze taki plugin gdzie jak ktos zabije pierwszego przeciwnika to koles mowi "first one'' i jak np zostane sam z mojej druzyny to z kolei mowi "I am one lonley"
i jescze potrzebny jest mi plugin ze po wybuchu bomby moglbym sobie ustawwic utworek
prosze o pomoc
a moglbys mi podeslac taki oto plugin z tym utworkiem po wybuchu bomby - bo wiem ze takie cos jest :(:(:(
no to napisz mi na pw. A ten ultimate Sound nie chce mi chodzic :/
Może jeszcze frytki do tego ?
Poszukaj na forum... Bo irytujesz mnie zdeka :>
po wybuchu bomby#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#define PLUGIN "bomb Defused"
#define VERSION "0.1"
#define AUTHOR "Inferno"
public bomb_defused()
{
client_cmd(0,"spk misc/bomb2")
}
public plugin_precache()
{
precache_sound("misc/bomb2.wav")
}
public plugin_init() {
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
}
VIP | Inferno cos ten plugin nie dziala:///
alboKod:#include <amxmodx> #include <amxmisc> #include <csx> #define PLUGIN "bomb Defused" #define VERSION "0.1" #define AUTHOR "Inferno" public bomb_defused(id) { client_cmd(0,"spk misc/bomb2") } public plugin_precache() { precache_sound("misc/bomb2.wav") } public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) }
Proszę i dźwięk do cstrike/sound/misc ma sie nazywać bomba2.wavKod:#include <amxmodx> #include <amxmisc> #include <csx> #define PLUGIN "bomb Defused" #define VERSION "0.1" #define AUTHOR "Inferno" public bomb_defused() { client_cmd(0,"spk misc/bomb2") } public plugin_precache() { precache_sound("misc/bomb2.wav") } public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) }
Raczej dzwiek mam nazwac bomb2.wav a nie bomba2.wav Ale i tak nie chodzi plugin(wszystko dobrze robie). Nawet mi sie dzwiek nie pobiera przy ladowaniu do servera :(
pirkens, ale ty masz lat w ogole? , skompiluj ten plugin , bo obydwa skrypty jakie ci podali Shadow, i Inferno, są dobre!
| « plug...zasady...admina | Dziwne glosowanie... :/:/ » |