UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie
Serwery Counter Strike 1.6 wiaderko.com

HashJama [TP] 193.33.176.148:27015 status serwera HashJama [TP] połącz

HashJama [FFA] 193.33.176.188:27015status serwera HashJama [FFA] połącz

HashJama [DM] 193.33.176.53:27015status serwera HashJama [DM] połącz

HashJama [Aim Hs] 193.33.176.15:27015status serwera HashJama [Aim Hs] połącz

HashJama [Flags] 193.33.176.111:27015status serwera HashJama  [Flags] połącz

HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015status serwera HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015 połącz

HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015status serwera HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015 połącz

wiaderko.com [Ventrilo] v1.svoice.pl:6416status serwera wiaderko.com [Ventrilo]

SPONSOR:
pukawka.pl

Wątek: Hambuger-Hill - Predator-Mod

Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18
  1. #1 Hambuger-Hill - Predator-Mod 
    Spamer z doświadczeniem
    Przedstawiam wam świetną modyfikację działającą również pod cs 1.6

Hambuger-Hill - Predator-Mod

link do oryginalnego tematu
    http://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=67305

Jest to modyfikacja dość nowa, świeża, mało znana, dlatego chce przestawić ją większości i uprościć użytkowanie, przez wyjaśnienia + pomoc, a z mojej strony przetlumaczenie calego pluginu:

Wstęp
    * Są 2 drużyny, Predator (TT) i marines (CT). Zasada jest prosta: predator musi zabić wszystkich marines w jego rundzie (wtedy może wybrać dodatkową bonusową runde lub zrezygnować), marines musi przetrwać lub zabić predatora. Jedyną pomocą dla marines jest symbol radiacji, w
    skazujący na obecność predatora.

Demko na youtubie:

Download modeli znajdziemy tu:
    http://www.thesundaybeachclub.de/dow...redatorMod.zip

Skille predatora

* pazury, granaty, harpun (marines widzą laser z harpunu!)
    * wspinanie się po ścianach
    * prawie niewidzialny gdy chodzi, zupełnie niewidzialny gdy stoi
    * szybszy bieg
    * wyższe skoki
    * specjalny wizjer by śledzić wrogów (takie mini WH)
    * życie i armor równy 250
    * cichy chód, nie skoki
    * może popychać marines

Marines-Skills

* scout ... jest szybszy i wyżej skacze
    * dogfight ... ma flash'e
    * infantry ... ma automatyczny spadochron
    * sniper ... pół przeźroczysty
    * rearcover ... ma smoke'a

CVar'y (0 oznacza że nie ma limitu)

* pm_max_scout ... maksymalna ilość graczy o tej klasie
    * pm_max_dogfight ... maksymalna ilość graczy o tej klasie
    * pm_max_infantry ... maksymalna ilość graczy o tej klasie
    * pm_max_sniper ... maksymalna ilość graczy o tej klasie
    * pm_max_rearcover ... maksymalna ilość graczy o tej klasie

* pm_time_start ... czas rundy dla predatora
    * pm_time_claw ... czas dodawany do rundy za zabicie pazurami
    * pm_time_speargun ... czas dodawany do rundy za zabicie harpunem
    * pm_time_nade ... czas dodawany do rundy za zabicie granatem
    * pm_time_jostle ... czas dodawany do rundy za zabicie popchnięciem
    * pm_time_sucide ... tyle czasu zostanie dodane gdy ktoś popełni samobójstwo

* pm_bot_quota ... 0 - lepiej nie zmieniać (dotyczy botów)
    * pm_help_url ... ta strona zostanie otworzona gdy ktoś wpisze /help

Jak grać predatorem

* By włączyć harpun wpisz /settings i ustaw. By użyć tryb podstępu wciśnij 'f'. By wspinać się po ścianach przytrzymaj 'e' a później stojąc przy ścianie naciśnij szybko 2x skok. Predator przyczepi się do ściany. Każde powtarzanie skoków powoduje wspinanie się predatora. By zregenerować energię przytrzymaj "g" (drop). By popchnąć wroga podejdz blisko niego i wciśnij 'e' (use). By daleko skakać wciśnij po prostu szybko 2x skok. Włącz noktowizor by zobaczyć gdzie są twoi wrogowie.

Pare uwag i wskazówek ogólnych

PREDATOR

* Granat odnawia się co pare sekund
    * By zabić marines trzeba nie 2, ale 3 mocnych uderzeń ponieważ mają armor
    * Ładując energię i używając harpunu jestes kompletnie widzialny. Uważaj więc gdzie i kiedy to robisz. Laser z harpunu też jest widzialny
    * Predator nigdy spadając nie traci życia, więc można spokojnie skakać gdzie się chce
    * Tryb podkradania się, to inaczej tryb w którym mamy harpun. Jeżeli go mamy czyli tryb podkradania się jest włączony jesteśmy widzialni. Jeżeli chcesz spowrotem być niewidzialny musisz zmienić broń na inną niż harpun i wcisnąć 'f' by znowu stać się niewidzialnym
    * Gdy Harpun jest włączony, tryb podkradania się nie jest aktywowany samoistnie, Predator musi wcisnąć 'f' za każdym razem kiedy chce być niewidzialny. Gdy jest widzialny ikonka tarczy po lewej stronie miga na czerwono, jeżeli jest niewidzialny, jest zielona
    * Posiadając harpun, celuj laserem, przybliżyć celownik możesz wciskając PPM
    * Energia - jest podstawowym wymogiem by używać wszystkich mocy predatora, niewidzialność, superskok, wspinanie się po ścianach. Gdy mamy jej zero wszystkie funkcje razem z niewidzialnością są wyłączone. Do superskoku potrzebujemy 5 energii, do wspinania się po ścianach, jakiś 1 punkt energii na 2 sekundy

MARINES

* Bronie w każdej klasie:
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    $ scout ... standardowo mp5navy + deagle
    $ dogfight ... standardowo shotgun + deagle + 2 flash'e
    $ infantry ... standardowo aug(bullop) + deagle
    $ sniper ... standardowo awp + deagle
    $rearcover ... standardowo minigun + smoke
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    * Radiacja - jest to dość duża ikonka po lewej stronie zmieniająca kolor w zależności od odległości między nami a predatorem. Jeżeli jest dosc sporo od nas ikonki wcale nie będzie, jeżeli się zbliży, pojawi się słabo zielona, w miarę malejącej odległości radiator zmienia kolor z zielonego na jasno zielony, jasnożółty, ciemnożółty, pomarańczowy, aż do czerwonego, co oznacza że albo nie żyjemy, albo właśnie patrzymy się oko w oko z bestią :D
    * Klasa infantry dostaje automatyczny spadochron, to znaczy że nie trzeba wciskać 'e' za każdym razem gdy spadamy, spadochron otworzy się samoistnie. Jedynie gdy wysokość nie jest zbyt duża spadochron się nie zdąży otworzyć, jednak nie stracimy ani 1 HP
    * Jeżeli dobrze odczytałem skrypt, predator nie może, powtarzam NIE MOŻE zostać trafiony w głowe

Objaśnienia

* Po wpisaniu /settings mamy 4 opcje do wyboru (jako marines, ponieważ jako predator wyłącza nam sie opcja czy mamy mieć tryb podkradania się czy nie)

1. voice-system - parenaście albo parędziesiąt dodatkowych dźwięków podczas gry
    2. wybór predatora - jeżeli wyłączymy tą opcję nie zostaniemy nigdy predatorem (coś dla tych którzy np nie będą lubili nim grać
    3. jako marines wyglądam jak dziewczyna - no to co pisze :D będziemy wyglądać jak niezła dzi(e)weczka xD
    4. automatyczne używanie niewidzialności - jak jest włączone zawsze będziemy niewidzialni jako predator, ale nie mamy harpunu, za to jak wyłączymy tą opcje to będziemy musieli cały czas kontrolować czy mamy włączoną niewidzialność (zielona tarcza po prawo)

Jakby ktoś coś chciał, pomoc, ewentualnie przeróbki w kodzie, ale nie jakieś widzimisię nie wiadomo co, to chętnie w miarę możliwości przerobie, np usunięcie custom modeli i zostawienie dla przykładu tylko model predatora, wiadomo że nie każdy chce mieć tylu modeli do ściągnięcia.

Powodzenia w graniu i instalowaniu tego wspaniałego dodatku

Screen

http://img213.imageshack.us/img213/8428/25gu6.png

//UPDATE
    odświeżyłem trochę plugin bo pominąłem parę tłumaczeń xD

//UPDATE2
    kto chce może ściągnąć fajny model m4a1 i predator_m4a1 by SCOUT zamiast mp5navy mial wlasnie m4a1 (a jezeli uwaza ze m4 to za mocna bron niech edytuje .sma i tam gdzie znajdzie 'CSW_M4A1' niech zamieni na 'CSW_FAMAS'
    model m4 (lub famasa, kto sobie co wstawi)///

Linki z tego postu zostały usunięte z powodu naruszenia regulaminu.
    Załączone pliki

Spamer
    Dobra robota

EEh juz przetlumaczyles a ja chcialem to zrobic ;/

Starsza lamka
    hmmm... na filmiku zapowiada się bardzo fajnie :) Naprawie serwer i sciągam :D

Mam również pytanie jak nadzywa się ta ostatnia mapa widoczna na filmie?

Spamer
    de_survive

Spamer z doświadczeniem
    dodałem objaśnienie komendy /settings oraz podmieniłem .sma bo zapomniałem ze 2 rzeczy przetłumaczyć:P

Starsza lamka
    mam jeszcze jedno pytanko :) Nie chciał bym tego na serwer narazie wgrywać, bo nie wiem jak by się to spotkało z reakcją kumpli :D I przejde do mojego pytanka, czy ktoś ma ten mod na swoim serwerze, żebym mógł to sobie zobaczyć jak to wszystko funkcjonuje widzialne z oczu gracza?

nie wiem czy w tym temacie wypada dawać ip... więc jak by co to mój numer 9014042

el Wymiataczos Awatar SpenSer
    Ten mod nikt nie ma, osobiście na żadnym serwerze go nie widziałem i nie sądze abym zauważył jeszcze przez najbliższy miesiąc xP

Spamer z doświadczeniem
    jest jeden bardzo fajny szwedzki serwer ale steamowy, klasa SCOUT ma tam zamiast mp5navy famasa, stoi 24/7 wiec nie ma problemu testowac

84.244.182.186:27015

el Wymiataczos Awatar SpenSer
    dzięki, po teście musze stwierdzić że to jest zaje**** dzięki dzięki dzięki!

Spamer z doświadczeniem
    wiem :D i dlatego to spolszczylem i opisalem by moze dzieki mojemu wkladowi powstal jakis serwerek, albo serwerki tymczasowe osiedlowe lokalne etc, bo lubie grac na tym modzie a jedyny serwer to tamten, chociaz bardzo dobry, ma super mapy, radze na nim grac i ewentualnie sciagac same mapy bo ma dobrane swietne

Starsza lamka
    Cytat Zamieszczone przez Salamon
    steamowy,
    Ajć... :|

SpenSer, rozummiem, ze bede mógł na twoim serwie testować?? :D

Spamer z doświadczeniem
    ale możesz trochę pograć na botach by ogólnie obczaić klasy i system gry, boty jedynie nie wykrywają klas i grają normalnie bez żadnej klasy (ja grałem na podbotach)

potrenujesz szukanie predatora, gra mniej wiecej srednio dobrze i można sie pobawić z broniami, ogólnie wczuć się w klimat xD

Lamka
    nie miał/ma nikt problemu z predatorem_bez_modeli. . . bo u mnie jesli jestes w ct brakuje celownika, jak jestem predatorem wszystko jest ok,,, wiec o co come on?

prawie jak pro
    Ja na forum wstawie wersje lite ( odchudona wersja,nie am tyle ściągania ale zabawa taka sama czyli -przednia ) przetłumaczoną na PL.

Póki co pierwszy w Polsce serwer z predator modem no-steam :

194.181.7.65:27015

prawie jak pro Awatar tosiek
    Mógłbyś dodać laser w każdej broni :)
    Śmierć to nie samobójstwo życie to nie początek, tosiek to nie wybawienie naprawa kodowania polskich znaków bazy danych MySQL także nie pomijając ciekawego wartym uwagi jest także.
    Polskie serwery non steam Counter-Strike: Source

16. #16 Odp: Hambuger-Hill - Predator-Mod 
    Adminus pospolitus
    takie tłumaczenie to se w dupe wsadź, juz wole wersje po angielsku bo przynajmniej coś sie da zrozumiec
    Najlepszy hosting www tutaj
    Konfiguracja amxx, instalacja pluginów, pisanie pluginów AMXX. Więcej info na www.naven.com.pl
    Jebać steama.

17. #17 Odp: Hambuger-Hill - Predator-Mod 
    V.I.P. Awatar JaCo
    uważaj na słowa !
    188.165.19.22:27031 - PGC-CS.EU [GUN GAME] !! Rekrutacja Na Administratorów !!
    Wejdz -
    http://pgc-cs.eu/
    http://allegro.pl/show_item.php?item=1458311575

18. #18 Odp: Hambuger-Hill - Predator-Mod 
    Adminus pospolitus
    Dobra dobra, ale weź se to zainstaluj i sam zobacz, ja bym sie nie przyznawał nawet , że to ja tłumaczyłem. Zamiast cyfer to litery, menu w ogóle nie czytelne
    Najlepszy hosting www tutaj
    Konfiguracja amxx, instalacja pluginów, pisanie pluginów AMXX. Więcej info na www.naven.com.pl
    Jebać steama.