Popularne odwołania do tej strony: roundsound.amxx, plugin roundsound, roundsound amxx, roundsound amxx download, roundsound plugin, plugin rundsound, roundsound amxx plugin, amxx roundsound, round sound amx, download roundsound, roundsound do pobrania, roundsound amx, pobierz plugin roundsound, plik roundsound, round sound amxx, roundsoundy na koniec rundy, plugin na roundsound, roundsound cs plugin, plugin do roundsound, fajne dzwieki pod koniec rundy pobierz, pliki roundsound, muzyka na serwerze amx mods, roundsound.sma co to, jak zrobic wiecej piosenek w roundsound amxx, roundsound cs 1.6 download
O to mała instrukcja jak zrobić dobry roundsound (plugin) z własną muzą a wiec w zależności jakiego mamy moda amxx lub amx ja zaprezentuje na amxx a wiec ściągamy orginalny roundsound usuwamy plik roundsound.amxx i z folderu sound tez usuwamy wszytkie pliki (powinny być tam podstawowe nutki) następnie plik roundsound.sma edytujemy otwiera nam sie takie coś a
switch(rand)
{
case 0: client_cmd(0,"spk misc/twinnar")
case 1: client_cmd(0,"spk misc/twinnar2")
case 2: client_cmd(0,"spk misc/twinnar3")
}
return PLUGIN_CONTINUE
}
public ct_win()
{
new rand = random_num(0,2)
client_cmd(0,"stopsound")
switch(rand)
{
case 0: client_cmd(0,"spk misc/ctwinnar2")
case 1: client_cmd(0,"spk misc/ctwinnar3")
case 2 : client_cmd(0,"spk misc/ctwinnar4")
}
return PLUGIN_CONTINUE
}
public plugin_precache()
{
precache_sound("misc/ctwinnar2.wav")
precache_sound("misc/"ctwinnar3.wav)
precache_sound("misc/ctwinnar4.wav")
precache_sound("misc/winnar.wav")
precache_sound("misc/winnar2.wav")
precache_sound("misc/winnar3.wav")
return PLUGIN_CONTINUE
}
LEGENDA
CZERWONY - tam gdzie mamy 0 to jest początek naszej takiej play listy a więc tam gdzie mamy 0 to lepiej nic tam nie zmianiac zostawic tak
ZIELONY - gdzie mamy 2 to jest naszej playlisty koniec wiec jeżeli dodamy 2 piosenki to wygladało by to tak:
public t_win()
{
new rand = random_num(0,4)
switch(rand)
{
case 0: client_cmd(0,"spk misc/twinnar")
case 1: client_cmd(0,"spk misc/twinnar2")
case 2: client_cmd(0,"spk misc/twinnar3")
case 3: client_cmd(0,"spk misc/twinnar4")
case 4: client_cmd(0,"spk misc/twinnar5")
}
Jeżeli dodajemy więcej nutek to dodajemy linijki i zmieniamy case 4:
i new rand = random_num(0,4) poprostu w miejsce 4 wpisujemy liczbę z ostatniej linijki
NIEBIESKI - zamiast tych tytułów wstawiamy tytuły naszych nutek BEZ ROZSZERZENIA
FIOLETOWY - tu umieszczamy wszystkie tytuły naszych nutek aby gracze mogli sobie je pobrać Z ROZSZERZENIEM PODAJEMY TYTUŁY
Gdy mam już zrobiony plik roundsound.sma teraz zapisujemy go gdzie chcemy lecz nie zamykamy teraz kopiujemy całą jego zawartość i wchodzimy na stronę http://amxmodx.org/webcompiler.cgi w białej tabelce Plugin short name: wpisujemy roundsound niżej wklejamy całą zawartosc pliku roundsound.sma i klikamy compile następnie pojawi nam sie strona na której w 3 linijce jest link do naszego pliku amxx klikamy na linnk i zapisujemy plik gdzie chcemy najlepiej w tym samym folderze gdzie roundsound.sma
WKLEJANIE PLIKÓW
roundsound.amxx wklejamy w cstrike/addons/amxmodx/plugins
roundsound.sma wklejamy w cstrike/addons/amxmodx/scripting
wszystkie nuty wklejamy w cstrike/sound/misc
i ostatni etap wchodzimy w plik cstrike/addons/amxmodx/configs/plugins.ini
i doklejamy tą linijkę
Kod:
roundsound.amxx ;muzyka po rundzie
WYCINANIE I KONWERSACJA NUTEK
do wycinania nutek ja osobiscie polecam program Audacity
gdy wytniemy taką nutkę musi ona być odpowiednio skonwertowan powinno to wyglądać tak
lecz gdy nie mamy tak skonfigurowanej nuty sciagamy program dBpoweramp Music ConverterdBpoweramp Music Converter
klikamy prawym na plik i wybieramy "Convert To" i ustawiamy jak trzeba (na obrazku wyżej)
tego jest multum, tym bardziej ze to jest lipna wersja ze trzeba wszystko wszedzie recznie zmieniac przy kazdej zmianie ilosci nutek, tu jest taka moja mini wersja gdzie wystarczy w constach dodac swoja nutke i juz sama sie i doda i losowo bedzie puszczac
mp3
Kod:
#include <amxmodx>
new const sounds_ct[][] = {"sound/twoj_folder/twoj_dzwiek_ct1.mp3","sound/twoj_folder/twoj_dzwiek_ct2.mp3","sound/twoj_folder/twoj_dzwiek_ct3.mp3"}
new const sounds_terro[][] = {"sound/twoj_folder/twoj_dzwiek_terro1.mp3","sound/twoj_folder/twoj_dzwiek_terro2.mp3","sound/twoj_folder/twoj_dzwiek_terro3.mp3"}
public plugin_init()
{
register_plugin("RoundSoundy","1","Sal")
register_event("SendAudio", "ct", "a", "2&%!MRAD_ctwin")
register_event("SendAudio", "terro", "a", "2&%!MRAD_terwin")
}
public plugin_precache()
{
new i
for(i = 0; i < sizeof sounds_ct; i++)
precache_generic(sounds_ct[i])
new u
for(u = 0; u < sizeof sounds_terro; u++)
precache_generic(sounds_terro[u])
}
public ct()
{
client_cmd(0, "mp3 stop")
client_cmd(0, "mp3 play %s", sounds_ct[random_num(0, charsmax(sounds_ct))] )
}
public terro()
{
client_cmd(0, "mp3 stop")
client_cmd(0, "mp3 play %s", sounds_terro[random_num(0, charsmax(sounds_terro))] )
}
wav
Kod:
#include <amxmodx>
new const sounds_ct[][] = {"sound/twoj_folder/twoj_dzwiek_ct1.wav","sound/twoj_folder/twoj_dzwiek_ct2.wav","sound/twoj_folder/twoj_dzwiek_ct3.wav"}
new const sounds_terro[][] = {"sound/twoj_folder/twoj_dzwiek_terro2.wav","sound/twoj_folder/twoj_dzwiek_terro2.wav","sound/twoj_folder/twoj_dzwiek_terro3.wav"}
public plugin_init()
{
register_plugin("RoundSoundy","1","Sal")
register_event("SendAudio", "ct", "a", "2&%!MRAD_ctwin")
register_event("SendAudio", "terro", "a", "2&%!MRAD_terwin")
}
public plugin_precache()
{
new i
for(i = 0; i < sizeof sounds_ct; i++)
precache_generic(sounds_ct[i])
new u
for(u = 0; u < sizeof sounds_terro; u++)
precache_generic(sounds_terro[u])
}
public ct()
{
client_cmd(0, "spk %s", sounds_ct[random_num(0, charsmax(sounds_ct))] )
}
public terro()
{
client_cmd(0, "spk %s", sounds_terro[random_num(0, charsmax(sounds_terro))] )
}
elo a czemu sie umnie tak dzieje ze ludzie sie nuty sciagaja ale na servie nigdy nieleca czasami tylko pojedzncza raz poleci ?
[ Dodano: Pon 05 Maj, 2008 ]
A dokladnien sie dizeja tak mam 3 pisenki do ct i 3 do tt jak sie szczeli heada to niema muzy ale jak kogos po naogach sie strzela i koles w ten sposub zginie to leci muza ale tylko 1 pisenka zawsze ta sama a mam 3 rodzaje tak sami w tt . Plz help /.
Siema zrobilem ten pliczek ale mi sie nie chce skomplitowac.Oto moj plik jezeli mozecie zcomplikujcie go i wstawcuie an forum tutaj bo ja niemoge.Z gory dziex za pomoc
#include <amxmodx>
switch(rand)
{
case 0: client_cmd(0,"spk misc/Muza/ttwinnar30")
case 1: client_cmd(0,"spk misc/Muza/ttwinnar31")
case 2: client_cmd(0,"spk misc/Muza/ttwinnar32")
case 2: client_cmd(0,"spk misc/Muza/ttwinnar33")
case 2: client_cmd(0,"spk misc/Muza/ttwinnar34")
case 2: client_cmd(0,"spk misc/Muza/ttwinnar35")
case 2: client_cmd(0,"spk misc/Muza/ttwinnar36")
case 2: client_cmd(0,"spk misc/Muza/ttwinnar37")
}
return PLUGIN_CONTINUE
}
public ct_win()
{
new rand = random_num(0,8)
switch(rand)
{
case 0: client_cmd(0,"spk misc/Muza/ctwinnar20")
case 1: client_cmd(0,"spk misc/Muza/ctwinnar21")
case 2: client_cmd(0,"spk misc/Muza/ctwinnar22")
case 2: client_cmd(0,"spk misc/Muza/ctwinnar23")
case 2: client_cmd(0,"spk misc/Muza/ctwinnar24")
case 2: client_cmd(0,"spk misc/Muza/ctwinnar25")
case 2: client_cmd(0,"spk misc/Muza/ctwinnar26")
case 2: client_cmd(0,"spk misc/Muza/ctwinnar27")
}
Poszukuję tych dźwięków na koniec rundy tj. "Counter terrorist win, Terrorist win, bomb is actived" itd. (chodzi o tą mowę)
Oczywiście to nie jest roundosound. Pamiętam, że te dźwięki miałem na Nonsteamie dawno temu, ale na S niestety nie. Od razu prosiłbym o instrukcje, w który folder w sound...
Witam i zapraszam do ściągania mojego roundsound'a.Zawiera on 10 najpopularniejszych polskich kawałków w rytmie disco polo.Miłego słuchania.Instrukcja w paczusce.Zapraszam do oceniania.
Linki z tego postu zostały usunięte z powodu naruszenia regulaminu.
Witam mam dla was plugin "roundsound" czyli 20 muzyk na koniec rundy 10 do ct i 10 do tt w formacie "wav" to jest fajana muza techo trochę hip-hopu NIC LEPSZEGO NIE TRZEBA :yahoo:
tu jest link:
http://rapidshare.com/files/134818021/roundsound_1.3_by_SiiiM.rar.html
siema mam pytanko otoz zastapilem standardowe dzwieki ctwin i twin na muzyke ale sa one bardzo krotkie wie ktos jak zrobic zeby byly dluzsze ?? dodam ze nie chodzi o serwer tylko o gre np. z botami :D
Bo długich staraniach 4 dni szukania pluginu z muza na koniec rundy Huj mnie strzelil
znalazlem z 4or 5 pluginów i nie chca dzialac
moze inaczej dam cos takiego nazwy piosenek a ktos mi to zajefajnie zrobi i krata vodki browaru obojetnie ;s
Tylko nie piszcie jak "Inferno" Pierw użyj opcji...
Bo długich staraniach 4 dni szukania pluginu z muza na koniec rundy Huj mnie strzelil
znalazlem z 4or 5 pluginów i nie chca dzialac
moze inaczej dam cos takiego nazwy piosenek a ktos mi to zajefajnie zrobi i krata vodki browaru obojetnie ;s
Tylko nie piszcie jak "Inferno" Pierw użyj opcji...
Witam, mam załozonego serwa przez HLDS o to on 87.207.113.78:27016
Chciał bym wgrac muze na koniec rundy, czy mógł by ktoś mi wytłumaczyc w jaki sposób to zrobic ? Chciał bym np. wgrac " kanikuly" :P
Prosze Wylymaczcie mi jak dziecku :P