Mam taki oto problem. Mam zainstalowanego AMXa. Gdy uruchamiam serwer za pośrednictwem CSa klikając na New Game, loguje mnie jako admina, jednak gdy włączam grę przez hlds.exe to nie mogę się już zalogować jako admin :neutral:
|
|
Mam taki oto problem. Mam zainstalowanego AMXa. Gdy uruchamiam serwer za pośrednictwem CSa klikając na New Game, loguje mnie jako admina, jednak gdy włączam grę przez hlds.exe to nie mogę się już zalogować jako admin :neutral:
No oczywiscie musisz dodac adma w usser.ini
Oczywiscie to zrobilem. I w new game mi dziala a na hlds.exe nie...
Skopiuj users.ini jak masz ważne haslo to go zmień :P A dopisałeś w configu setinfo "_pw" "haslo" ?
Tez mam ten problem.Dodalem sobei admina ale jak chce cos napisac na srdoku to nei widac.
Moze cos zle pisze i dlatego?
Wyjsni mi ktos to z góry bede wdzieczny:)
no to tak...
w confing.cfg Musisz miec dopisane (jak nie masz)
Kod:setinfo "_pw" "haSło"
w users.ini
Na Nick Tylko Przy niku wpisanym w "nick z gry" bedziesz mogl adminowac
Na IPKod:"nick z gry" "haSło" "abcdefghijklmnopqrstu" "a"
Kod:"tutaj TWOJE IP" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "de"
pOTem zapisujesz zmiany podmieniasz i restartuj serva...
albo poprostu zmien mapke ;-)
Nie nos poko a jak mam zmienne Ip to wiaze sie z tym ze nie moge miec admina?
NIe wrecz przeciwnie mozesz miec admin ale w tym przypadku Na NICK
TZN jak na NICK:P?
znalazlem bardziej czytelen Info
Przykłady
"192.168.0.10" "haslo" "abcdefghijklmnopqrstu" "ad"
Admin jest dany na IP:192.168.0.10 oraz dodatkowo sprawdzane jest hasło. Przy błędnym haśle gracz zostanie wykopany z serwera.
"192.168.0.15" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "de"
Admin dany jest na IP:192.168.0.15 Hasło nie jest wymagane. Każdy gracz z tego IP dostanie uprawnienia admina.
"STEAM_0:0:000000" "haslo" "abcdefghijklmnopqrstu" "ac"
Admin dany jest na STEAMID oraz wymagane jest hasło.
"nick_admina" "haslo" "abcdefghijklmnopqrstu" "a"
Admin dany jest na nicka oraz wymagane jest hasło. Aby admin dostał swoje uprawnienia musi mieć hasło w configu (patrz niżej) oraz musi mieć nicka na jakiego nadano mu admina (wielkość liter jest ważna!).
Adminom, których dostęp wymaga hasła do zalogowania się każemy do configa dopisać:
setinfo _pw "haslo"
hasło - to, które podaliśmy przy tworzeniu konta admina.
| « Poszukuje plugina. | RoundSound » |