UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie
Serwery Counter Strike 1.6 wiaderko.com

HashJama [TP] 193.33.176.148:27015 status serwera HashJama [TP] połącz

HashJama [FFA] 193.33.176.188:27015status serwera HashJama [FFA] połącz

HashJama [DM] 193.33.176.53:27015status serwera HashJama [DM] połącz

HashJama [Aim Hs] 193.33.176.15:27015status serwera HashJama [Aim Hs] połącz

HashJama [Flags] 193.33.176.111:27015status serwera HashJama  [Flags] połącz

HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015status serwera HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015 połącz

HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015status serwera HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015 połącz

wiaderko.com [Ventrilo] v1.svoice.pl:6416status serwera wiaderko.com [Ventrilo]

SPONSOR:
pukawka.pl

Wątek: Zombie Mod Infection ...

Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14
  1. #1 Zombie Mod Infection ... 
    Spamer z doświadczeniem
    nie wiem czy duzo osob o tym wie ale istnieje taki plugin/mod jak zombie mod INFECTION

to nie jest zwykly swarm... jeden gracz losowo zostaje zombiakiem i jezeli tylko walnie raz nozem (bo tylko to ma) innego gracza (w tym wypadku ct, reszta przechodzi do ct) to do niego dolacza... sieka jest dopiero jak jest 30 zombiakow na jednego ct.... xD

tyle ze jest maly problem, gosciu ktory napisal plugin/mod o tej funkcji bierze za to pieniadze (chamstwo nie?) 60 dolcow, chodzi o mysticdeath ale...

jak przeszukiwalem neta wszystkimi dostepnymi mi wyszukiwarkami znalazlem fajna wzmianke, otoz odkrylem praktycznie taki sam mod jak ten platny tyle ze w wersji .amX nie .amXX ale dziala on jezeli sie wlaczy w plugins.ini plugin auto-compat.amxx jezeli pamietam

jak zauwazylem mial peeeelno bledow, nie przenosilo do terro i takie tam, modele zostawaly, zombiaki mogly podnosic bronie i wogole...

ale po paru tygodniach kombinowania przerobilem go!! tak przerobilem i dziala PRAWIE identycznie jak ten platny jest tylko pare bledow/roznic miedzy tym platnym:

- nie mozna wpisac /first by miec wieksze szanse na bycie zombiakiem
    - zombiak zostaje wybierany po ok. 10 sekundach od konca freezetime'u (nie moglem tego znalesc ;/)
    - ustawilem dzwiek zarazania pod adres dzwieku z tego platnego bo jest fajny a nie ma normalnego w valve takiego
    - modele terro zamieniaja sie w gigna, czyli moze byc tak ze ct beda wygladac wszyscy tak samo:P(chociaz nie wiem czy i tak nie jest na platnym)
    - odrazu po freezetime przenosi wszystkich do ct wiec nie mozna nic kupic dlatego musialem sciagac plugin ktory ustawia buyzone na cala mape a buytime ustawialem na 15 sekund
    - blyski ustawilem w/g swojego upodobania tzn jest jeden i to nie za dlugo (uznalem ze nie ma sensu ustawiac dluzszego bo wtedy zombiaki przegraja)
    - w kodzie sma ustawilem podstawowe zycie jako 2000 zarazonych czyli bedzie 4000 pierwszego, a speed zombiaka 240 (to jest predkosc maxymalna normalnego playera z nozem tyle ze w innym przeliczniku=zombie jest tak szybki jak zwykly player)
    - na poczatku dostaje sie 16 tys i nie umialem zrobic/przerobic innych pluginow by zrobic menu kupowania ktore na poczatku rundy tylko by sie pojawialo, wiec wlasnie trzeba ustawic dluzszy freezetime, a buytime najlepiej na 15-30 sekund
    - przerobilem tez plugin ktory tez wrzuce, plugin do amunicji, po wpisaniu w say lub team_say "ammo lub /ammo" dostaje sie za KASE nie za ZYCIE (jak bylo w oryginale) jedna paczke amunicji do trzymanej broni
    - na platnym jak ktos zarazi kogos to w prawym gornym rogu pokazuje sie jakby go zabil tylko zamiast broni/noza czy granatu miedzy nickami jest taka czaszka jakby zarazenia ja tego nie umialem ustawic
    - wogole jezeli zostanie ostatni ct to zombiaki moga go tylko zabic a tutaj tez go zarazaja, a jezeli nie ma martwego playera w ktorejs druzynie to wtedy bedzie "game connecting" i reset fragow (za zarazenie jest frag ;])
    - na platnym pokazuje kto kogo zarazil, na tym tylko kto zostal zarazony, tez jakos nie moglem tego zrobic:P

to mniej wiecej tyle chociaz jeszcze w platnym dzwieki sa urozmaicone tzn losowo generowane np z 3, ja tak nie umialem wiec jest np na zarazanie jeden:P

wrzuce tu link do sciagniecia calego folderu ze wszystkimi potrzebnymi plikami jakie uznalem za "fajne" do tego moda (spadochron, amunicja, buyzone, reloadbar, wylaczony "kill" w konsoli, ikona broni malutka po prawej stronie)

w kodzie sma tych pluginow mozna sobie wartosci pozmieniac np koszt amunicji bo ja ustawilem np na 3500 jak ktos kupi bronie za ok. 5 tys to zostaje mu jakies 3 magazynki do kupienia (zeby podniesc adrenaline a nie zeby kazdy strzelal byle gdzie bez konsekwencji jak to jest w swarm)
    w kodzie zombiaka sa ustawione cvary jak "mp_limitteams" lub do zwiekszenia buyzone'u "bz_range" na 2 (czyli wszedzie)

teraz prosba, jezeli ktos by potrafil zaradzic cos na powyzsze problemy przyczyni sie do powstania paczki takiej jak ten platny, po co kupowac skoro prawie sie ma nie?

a narazie te bledy male nie sa az takie zle zeby nie moc grac bo wkurza mnie to ze jest jeden nonsteamowy serwer infection i to argentynski gdzie mam 300 ping i czasami admin mnie nawet za to banuje chociaz mowie mu ze jestem europejczykiem i nie moge tego poprawic...
    ostatnio duzo osob czytalem by chcialo infection wiec oto i on (nie doskonaly ale zawsze)
    aa i pozmienialem z angielskiego na polskie te komunikaty

te pluginy ktore sa .amX to ich kody zrodlowe .sma trzeba kompilowac za pomoca kompilatora z amxmoda, tez go dolacze
    (gdyby link wygasl albo cos pisac w temacie wrzuce gdzies indziej)

http://www.plikownik.pl/412256

Starsza lamka
    Prosił bym o up na rapidshare

Spamer z doświadczeniem Awatar bartu233
    Właśnie zrób reupload na rapida albo sendspace bo ten link jest jakis nie halo :mrgreen:

Starsza lamka
    Znalazłem ten Plugins Amx co muwi salamon xDKto mi pomorze go przerobic?

Spamer
    IP Address: 193.227.116.231:27026
    Game: Zwykły serwer
    Slotów: 16 publicznych

Starsza lamka
    Boże Zombie Mod Infection amx a nie te gówna czytaj jak nierozumiesz.Jak ktoś chce mi pomuc w przerabianiu tego pluginu początkowego o którym napisał wyżej Salamon.Ja osobiście nie znam sie na pisaniu a dużo osób na tym forum zna się na tym.Moje gg jak ktoś by się zdecydował mi pomuc.Link do Infection na Amx <nie amxx bo ten jest płatny> dostarcze tym którzy mi pomogą w ulepszaniu.Wersja na amx ma pełno błędów o których napisał wyżej Salamon,daltego potrzebuje waszej pomocy moje gg:8411369.Pamiętajcie to jest INFECTION nie żaden swarm.PZDR ADuIAs xD

Super Mod Awatar seba
    to wszystko co w pierwszym poście to jest łatwe...

[ Dodano: Pon 25 Lut, 2008 ]
    a wydaje mi się że to jest to -> http://forums.alliedmods.net/showthr...ghlight=zombie
    Graczu CS'a, coś dla Ciebie...

serwer CS - Puchatek 4FuN - IP: 193.33.176.104:27015
    nowy adres IP - nowa jakość - koniecznie zapisz nowy adres IP!

... jeżeli Ci mało, więcej znajdziesz na Puchatkowych serwerach

Starsza lamka
    pffff nic a nic sie nie znacie na zombie mod inf :> wszystko co podajecie to chała a nie Infection

Spamer z doświadczeniem
    tak seba, przerabialem ten plugin, a ze wszystko, no 3/4 bylo do dupy to zedytowalem sam, naprawilem wszystko, wszysciutenko, wyglada tak samo jak platny mysticdeatha

ale skoro uwazasz ze to jest latwe, sam napisz taki :D cwany w slowach a nie zrobi :> i u mnie nie ma zadnych svc_bad reliable channel overflowed czy czegokolwiek, a w md jest, tak samo jak w tym ostatnio najswiezszym wypuszczonym zombie-strike

Super Mod Awatar seba
    Cytat Zamieszczone przez Salamon
    ale skoro uwazasz ze to jest latwe, sam napisz taki :D
    szkoda mi czasu na to, chyba że mi wyślesz $$ za zrobienie tego.

Spamer z doświadczeniem
    tylko po co jak sam zrobilem ;D

Super Mod Awatar seba
    To daj ten plugin i zobaczymy

Starsza lamka
    Link nie działa... Daj na rapidshare.com albo coś ;/

Spamer z doświadczeniem