To znowu ja...
Męczę się i szukam karty graficznej na mój sprzęt, takiej aby CS chodził jak po maśle.
Wymagania:
Cena:140zł
Inne:Niech pasuje do mojej płyty głównej.
Posiadam:
Płyta główna: Asus P5VD2-MX
Procesor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
RAM: 2GB DDR2
System: Windows XP
Karta muzyczna:Jakaś zintegorwana
Karta graficzna:VIA/S3G UniChrome Pro IGP 64mb (Zintegrowana :( )
Jak widać komputer nie jest zły, jednak karta graficzna TAK. Dlatego też chcę zakupić nową.
Karta powinna mieć złącze PCI-Express (Mam x1 i x16), powinna być 64bitowa (Płyta główna tyle ma), chyba że będzie np 128 i na 64 będzie chodziła na full obrotach oraz powinna być stworzona do grania :) Całość nie powinna przekraczać 140zł (Na 64bity nie trudno o kartę za 140zł).
Jeśli już by ktoś znalazł kartę powiedzmy za 160zł ,czy nawet 200zł, która by była idealna dla mnie też proszę dać znać.
Z góry dziękuje,
Speedy
----------------------------
@Edit
A może kupić nową płytę główną? Ale to będe koszty x3/x4 :( Dlaczego? Dlatego, że
kupując nową płyte główną nie mam zamiaru wydawać na nią 100zł. Chciałbym aby była ona nowej generacji obsługująca już DDR3 itp.
Powiedzmy, że kupimy taką płytę za 500zł i teraz zaczynają się schody.
Gdy kupię płytę główną, prawdopodobnie będę musiał dokupić nową obudowę, zasilacz i w 80% (Nie jestem pewny) nowy procesor.
Razem wyszło by nam jakieś 1000zł...
-----------------------------
@Edit2
Ta płyta główna bardzo, ale to bardzo by mi odpowiadała. Z opini oniej wynika że w CoD4 na minimalnych detalach można śmigać równo skoro cal na minimalnych to CS na maxymalnych. Do tego kosztuje 160zł, co prawda nie spełnia moich wyżej wymienionych wymagań ale ta mi się podoba :) Proszę o opinie.
Postanowiłem, że to będzie mój temat HardWare :P Jeśli się to sprawdzi, nie będę zakładał dodatkowych tematów.