Witam
Szukając ciekawych słuchawek (pod kątem css’a) trafiłem na Aero 5.1. Recenzje, opinie zarówno fachowców jak i graczy bardzo pozytywne.
Zakupiłem sobie sztukę.
Ale do rzeczy… jeśli chodzi o muzyke/film to efekt jest niesamowity, czy
- efekt na zwykłych(Philips SHPI900) jest niezły, ale z Aero na uszach wrażenie jest powalające.
Problem w tym, że w Css’sie (pomijając to, że nie jestem przyzwyczajony do 5.1) jest tragedia.
W Aero słyszę dużo glosniej, niż np. na Philipsach dźwięki wystrzału, własne kroki, czy np. deszcz na aztec...muzyczki, które pojawiają się kiedy się przejdzie w różne części map np. italka czy dust.
Powstaje wielki hałas czy wręcz chaos.
Za to bardzo słabo słychać kroki/bieganie pozostałych graczy. A i wyczucie kierunku z którego dochodzą też sprawia ogromne problemy. Jak i zasięg "slyszalności" kroków jest bardzo niewielki.
Dochodzi do tego jeszcze jakość tego dźwięku… jest troche jak ze słabej jakości filmiku na youtube.
Rozumiem, że słuchawki powinny się dogrzać, ale po tym „procesie” niewiele pewnie się zmieni(soprany prawdopodobnie trochę „zmiękną”
Kombinowałem już z wszelkimi ustawieniami dźwięku w windowsie, realteku, css’ie + wszelkie kombinacje. Nawet odpalałem efekty dźwiękowe typu łazienka, hol itp. Nic nie pomaga.

Sprzęt
AMD Athlon™ 64 X2 Dual
Core Processor 4400+
2.29 GHz, 2,00 GB RAM
NVIDIA GeForce 7300 GT (nie wiem czy karta graf. ma znaczenie)
Karta dźwiękowa zintegrowana Realtek HD Audio
Proszę o pomoc.
Mam na oddanie ich czas do piątku więc proszę, w miare możliwości o szybką odpowiedź za którą z góry dziękuje.
Jeśli nic się nie da zrobić to w cenie 250pln jest sporo dobrych słuchawek stereo.
Ps. to mój pierwszy post, więc wybaczcie jeśli coś zrobiłem nie tak
Pozdrawiam
edit
Najlepiej się sprawdzają kiedy w opcjach audio wybierze się sluchawy/2glosniki zamiast 5.1 (ale to chyba mija się z celem), lub z opcją 5.1 ale wpisując "snd_digital_surround 1" - co wył. ten przestrzenny dzwiek.
Po takim ustawieniu css'a słychac odrobine lepiej wszystko, ale nie po to kupuje sie te sluchawy ;/
-jakość "dzwiekow" w cssie jest wtedy na poziomie sluchawek ponizej 30-40 pln ;/
Jeśli jest ktoś kto gra na Aero 5.1 to prosze by dał znać na jakich ustawieniach gra.