A więc zamierzam kupić nowy komputer. Teraz takie pytanie co do karty graficznej.
Chcę kupić Radeona HD4850 Prosze o opinie o niej i jak sprawdza się w cs-ie??![]()
|
|
A więc zamierzam kupić nowy komputer. Teraz takie pytanie co do karty graficznej.
Chcę kupić Radeona HD4850 Prosze o opinie o niej i jak sprawdza się w cs-ie??![]()
pytanie, ja na X1950pro mam 100 fps w 14 smoke...![]()
Nie chodzi mi o fpsy tylko o grafe :P Jak wygląda itp.
Wygląda tak jak na x1950PRO i tak samo jak na GTX280. Grafika się nie zmieni, będzie płynniejsza i tyle.
Mam tą kartę i grafika się nie zmieniła, ponieważ nie ma takiej możliwości ;) Ogólnie to kartę polecam ja mam Ausa i sprawóje się wyśmienicie. Wszystkie gierki chodzą na max :)
1.Podam wam przykład GeForce wyciągają ok. 400fps Radeony NIEE! Chociaż configi te same!
2. Teraz mam Radeon 9200 i ciekawe czy lepiej kupic jakiegos geforce czy tego radeona hd4850 no bo tez chcialbym zeby to wygladalo tak troszke żywo i płynnie chodziło a nie tak jak na tej karcie ;p
ja kupiłem hd 2600pro i jest zajeżaście; kupuj xD
karta super jest, bym se kupil ją <marzyciel> ;f
#TOPIC
A wy wiecie, że ludzkie oko nie rozróżnia powyżej 20 fpsów?? Jakbyś miał np. stałe 25 fpsów to nic to nie zmienia i tyle...
Pozdrawiam,
hawK.
Zagraj na 20 i na 100 fpsach.
#UP
Gram cały czas ;] Różnicy nie widzę ;[[[ Bo ludzkie oko nie rozróżnia tyle i koniec, kropka. Poczytaj.
Pozdrawiam,
hawK.
To, że nie rozróżnia to wiadomo choćby dlatego, że filmy mają 25 zazwyczaj. Ale ze swojego przykładu widzę ogromną różnicę między 30 a 80... xD
Może oko nie czuje różnicy, ale ręka na pewno ;p
hawK chciałeś chyba powiedzieć, że od 100fps+ nie widać różnicy, to się zgodzę.Między 20 fps, a 100 fps jest różnica.
Ehh, wytłumacze Ci co to cs1.6
No to wymagania ma slabe, lecz na 100 fps i na stabilną gre wystarczy Ci sprzęt:
Jakiś amd 1.8 GHz lub jakiś intel ale nie p4.
Ramu 512 styknie
Grafa nawet jakis radeon 9600 series
No i reszta się nie liczy, może i jeszcze dysk standardem jest już ata 100
Wniosek, kupisz coś lepszego np grafe gra tak samo bedzie wygladac i tak samo bedzie stabilna.
Pozdrawiam !
Ludzie po co wy odświeżacie tematy z przed 1,5 miesiąca? Skoro autor nic nie pisze, to znaczy, że już nie ma problemu.
podlacze sie pod temat
jest sobie taka karta jak Gigabyte HD4850 1GB 256 PCI-E GDDR3 MultiCore co oznacza to slowo na koncu "MultiCore", a dwa to to ze ta karta jest pasywna, wiec by mi stykalo bo lubie ciche kompy, problem taki czy sie za bardzo nie przegrzeje w grach
MultiCore - wieloprocesorowy. Ja mam tą karte tylko, że ASUSa i w grach przy 40% wiatraka temp sięga ok 100C. Kup sobie jakąś aktywną grafikę i ściągnij najnowszy CCC i tam jest możliwość sterowania obrotami wiatraka.
P.S. Nie kupuj 1GB, bo i tak tego nigdzie nie wykorzystasz, a niepotrzebnie wydasz kasę. 512 w zupełności wystarczy.
J/w - 4850 NIE WYKORZYSTUJE 1 gb pamieci - wiec mozna ja sobie darowac
Rotfl - to zes dojechal
Ta karta jet za slaba zeby wykorzystac taką ilosc pamieci, byl gdzies taki test, ale nie mam juz do niego niestety linka
Wiekszosc nowszych gier w rozdzialce 1980x1200 (czyli w takiej jaką np. ja mam) wykorzystuje duzo powyzej 600-700mb - a taki GTA4 wykorzystuje na mojej 4870x2 ponad 1400mb pamieci
Nie wiesz - nie odzywaj sie
| « Mało wyraźny obraz... | [Porównanie] 4H A 5H » |