Witam!
Mam problem. Czy lepiej kupic słuchawki SteelSeries Siberia czy Lognetmedia Aero 5.1 czy moze Medusa 5.1? Bardziej nastawiam sie na SteelSeries Siberia i Lognetmedia Aero, i mozecie mi powiedziec ktore lepsze i jaka roznica miedzy nimi?
|
|
Witam!
Mam problem. Czy lepiej kupic słuchawki SteelSeries Siberia czy Lognetmedia Aero 5.1 czy moze Medusa 5.1? Bardziej nastawiam sie na SteelSeries Siberia i Lognetmedia Aero, i mozecie mi powiedziec ktore lepsze i jaka roznica miedzy nimi?
Ja nie wiem ja to mam z Omega Freestyle. Wybierz jakie są twoim zdaniem lepsze.
Ile masz pieniędzy na słuchawki? ;]
# Ja mam Creativ'y hs-400 są w porządku xD
do 240 zł max
podstawowa roznica to ta ze do aero zeby je wykorzystac potrzebujesz karty dzwiekowej 5.1 a do ss siberia nie po pna oferuje virtual surround. Bo longmedia ma wieloglosniczkowe sluchawki a ss siberia to zwykle sluchawki oparte na pojedynczych glosnikach. Longmedia w testach wypada lepiej od razera barracudy. Poczekaj na wypowiedz pavulona:P sadze ze poleci ci razer barracuda - tot en sam typ co longmedia.
Bierz Sennheisera:
# SENNHEISER HD515 HD 515 DLA KAŻDEGO! MEGA WYPRZ (448503403) - Aukcje internetowe Allegro
Słuchawki bardzo wygodne i lekkie, choć na takie nie wyglądają. Spokojnie można w nich grać, oglądać filmy czy słuchać muzyki godzinami, bez zmęczenia. W takiej cenie jak mają w powyższej aukcji, nie zastanawiałbym się wcale, w sklepach kosztują około 350zł. Kupowałem u tego sprzedawcy HD555, wszystko ok.
Nie marnuj pieniędzy na słuchawki dla gracza, które pod każdym względem są w lesie za tymi Sennkami. Dźwiękowo nie ma nawet co porównywać. Wykonanie na wysokim poziomie, solidna budowa, wymienny kabel, nauszniki i gąbka u góry, w razie zużycia.
Sennheiser Electronic - HD 515
![]()
Ostatnio edytowane przez Glymbol ; 12-10-2008 o 09:55
A ja mam creative fatalty i jestem z nich zawaliscie zadowolony :) prawie jak wh dzialaja :)
Dziękuje Glymbol W sumie ten sennheiserki fajnie wygladaja, przemysle i moze je kupie;] Thx jeszcze raz
krolikkrol Tez thx za rożnice;]
Aha, i jeszcze tam pisze ze sa one otwarte, tzn. ze dzwiek bedzie wydobywal sie na zewnatrz?
Ostatnio edytowane przez knxvl ; 12-10-2008 o 10:51
z tych co wymieniłeś to ja proponuje Lognetmedia Aero 5.1, chyba ze masz kiepską dzwiekówe to siberia. teraz od siebie coś :D sennheiser hd205, cena w media 180 zł. Jak dla mnie słuchawki kozak, lekkie nie uwierają uszu, i jak każde sennki są bardzo trwałe. Dźwięk pierwsza klasa, mocny bas, idealne do gier, filmów i muzyki. Pozłacany jack, przejściówka na duzego jacka :D i specjalne etui w zestawie :D. Kabel 3m
Dzieki Mirek Chyba wezne Sennheiserki;]
Jeżeli zdecydujesz się na Sennheisery, bierz z allegro. To te same słuchawki, tylko sprowadzane z Niemiec, bez wielkiej marży polskiego dystrybutora. W MM będzie dużo za drogo!
Hehe, fajnie, że liczycie się z moim zdaniem. Tak więc wypowiem się :D
SteelSeries Siberia- mam je fajnie wygladają, działają jak na WH, jednakże to zwykłe stereo i pełnie mocy uzyskuja z kartą co jest w komplecie (niestety za 300zł)
Lognetmedia Aero 5.1- nie używałem, ale w testach na benchmark.pl wygrywają z Barracudami i Siberia, bardzo dobre wykonanie i wytrzymałe. Potrzebna dobra karta dwiękowa np X-fi gamer (ta z pamięcią)
Medusa 5.1- bardzo dobre- zakazane na CPL :D używałem dobry dźwięk jednakże denerwuje mnie materiał w środku :D, też moce i wytrzymałe jak Areo
Wszystko zależy do czego potrzebujesz, jak masz dobrą karte to kup co uważasz, jak możesz nie słuchaj ludzi co mają Fatal1ty bo nie wiedzą co mówią- po przejściu ze słuchawek od mp3 tez byś miał wrażenie, że są elo![]()
Ostatnio edytowane przez P4vuloN ; 13-10-2008 o 23:50
| « Słuchawki! | Co to za odtwarzacz? » |