UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie

Wątek: [Kupno] Myszka do 150zł.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23
  1. #1 [Kupno] Myszka do 150zł. 
    Admin HJ Awatar -=Rafi=-
    Jest już kilka podobnych tematów, ale czym więcej czytam, tym mniej wiem.

Chcę kupić dobrą myszkę do CS-a. Zastanawiałem się głownie nad IE 3.0 i DA.
    Microsoft Habu i Ikari są za drogie (nie dał bym tyle za nie). Po co mam przepłacać jak i tak mało kto na nich gra? Z tego co wiem, to czołówka E-sportu jedzie na IE lub DA, ale mogę się mylić więc też możecie mi powiedzieć na czym śmiga np. taki f0rest.

Czytałem dużo fajnego o IE 3.0. Większość mówiła, że to najlepsza myszka. Niektórym moim kumplom jednak się nie podoba i wolą DA. Mi to jest właściwie obojętne. Cena jest właściwie taka sama. Trochę bardziej skłaniam się do IE, ale może jakąś inną mysz mi polecacie? x7 jest za tania (z pewnością się rozpadnie).
    Potem mam też zamiar dokupić podkładkę Qck.

Od razu podajcie mi jakieś dobre sklepy internetowe z daną myszą, bo do Emipku mam za daleko.

Proszę o sensowne odpowiedzi.
    "Jestem takim gnojkiem, że wchodzę codziennie na Pajacyka, najeżdżam mu myszką na brzuszek żeby narobić dzieciom smaka, a potem zamykam przeglądarkę."
    HashJama [Aim Hs] @ wiaderko.com - 193.33.176.15:27015 by Pukawka.pl
    HashJama [DM] @ wiaderko.com - 193.33.176.53:27015 by Pukawka.pl

2. #2 Odp: [Kupno] Myszka do 150zł. 
    V.I.P. Awatar Ganimadeus
    Ja Ci mogę powiedzieć tak jutro jadę do VICO i będę chciał zakupić IE 3.0 u nich ~130zł jak chcesz to mogę Ci zdać relację jeśli mój plan się powiedzie ;d. Jedni mogą narzekać, że mało DPI ale DPI to nie wszystko ustawisz sobie w windowsie/grze wyższe sens i masz w sumie to samo. Gadałem z kilkoma osobami i chwalili IE 3.0. Toteż i ja zdecydowałem, że jeśli miałbym kupować myszkę to IE. Hmm ale to jeszcze może zależeć od tego jaką masz dłoń dużą czy niekoniecznie.

Co do X7 heh zgodzę się przynajmniej w moim wypadu tak było myszka pochodziła z ~8miechów laser się spalił wymienili na drugą, ale coś przycisk nie działał tak jak powinien nie chce mi się do nich znowu iść...

http://allegro.pl/item605127985_dla_...lorer_3_0.html tutaj jakiś sklepik ;d
    i tu http://allegro.pl/item607343999_mysz..._0_gratis.html

3. #3 Odp: [Kupno] Myszka do 150zł. 
    Admin HJ Awatar -=Rafi=-
    Ganimadeus, dzięki. Poczekam aż Ty kupisz i opowiesz.

A co do sklepu, to może coś oprócz allegro (nie lubie)?

http://merlin.pl/Mysz-Microsoft-Inte...08,566518.html Merlin chyba nie zawiedzie?

W komputroniku i agito jest trochę drożej.
    "Jestem takim gnojkiem, że wchodzę codziennie na Pajacyka, najeżdżam mu myszką na brzuszek żeby narobić dzieciom smaka, a potem zamykam przeglądarkę."

4. #4 Odp: [Kupno] Myszka do 150zł. 
    V.I.P. Awatar Ganimadeus
    Myślę, że z merlinem nie powinno być problemów raczej chyba dość uznany sklep. No komputronik jest dość drogi :f Jak uda mi się jutro ją kupić ew. to napiszę. Z tego co na razie czytałem to te boczne przyciski są tak zamontowane jakby miały zaraz odlecieć, rolka chyba bardzo terkocze. Tak coś chyba czytałem.

http://www.esports.pl/sprzet/podsumo...3/strona/1/kom
    przeczytaj test i podsumowanie.
    Urywek:
    Jednak kiedy zobaczyłem jak IntelliMouse Explorer 3.0 spisuje się w akcji, nieco zmieniłem zdanie. Długo zastanawiałem się, jaką ocenę wystawić tej myszy, aż w końcu podjąłem decyzję. 9/10 chyba najlepiej oddaje niezawodność czujnika i wspaniale dopasowany do ręki kształt myszy. Jeśli gracie w Counter-Strike'a spokojnie możecie dodać do oceny jeszcze jeden punkt - po prostu uważam, że lepszej myszy do CSa nie znajdziecie. To tylko test ale chyba choć trochę obrazuje prawdę ? ;>
    Ostatnio edytowane przez Ganimadeus ; 13-04-2009 o 11:45

5. #5 Odp: [Kupno] Myszka do 150zł. 
    V.I.P. Awatar guanaBANA!
    Bierz deathaddera ;] Grałem na obydwóch i DA okazał się lepszym wyborem.

6. #6 Odp: [Kupno] Myszka do 150zł. 
    Admin HJ Awatar -=Rafi=-
    Cytat Zamieszczone przez Ganimadeus Zobacz posta
    Myślę, że z merlinem nie powinno być problemów raczej chyba dość uznany sklep. No komputronik jest dość drogi :f Jak uda mi się jutro ją kupić ew. to napiszę. Z tego co na razie czytałem to te boczne przyciski są tak zamontowane jakby miały zaraz odlecieć, rolka chyba bardzo terkocze. Tak coś chyba czytałem.

http://www.esports.pl/sprzet/podsumo...3/strona/1/kom
    przeczytaj test i podsumowanie.
    Urywek:
    Jednak kiedy zobaczyłem jak IntelliMouse Explorer 3.0 spisuje się w akcji, nieco zmieniłem zdanie. Długo zastanawiałem się, jaką ocenę wystawić tej myszy, aż w końcu podjąłem decyzję. 9/10 chyba najlepiej oddaje niezawodność czujnika i wspaniale dopasowany do ręki kształt myszy. Jeśli gracie w Counter-Strike'a spokojnie możecie dodać do oceny jeszcze jeden punkt - po prostu uważam, że lepszej myszy do CSa nie znajdziecie. To tylko test ale chyba choć trochę obrazuje prawdę ? ;>

Dużo mi to pomogło, ale tez tam padło trochę zniechęcająch słów.

Nie chcę być takim niedorozwiniętym Neo, który chce zostać graczem mYmu czy tam PGS-u, ale wiecie na jakich myszkach koszą te bossy CS-a (z filmu Annihilation II)?

7. #7 Odp: [Kupno] Myszka do 150zł. 
    el Wymiataczos Awatar enzie-bot
    Ja tam wiem, że Neo kosi/kosił własnie na I.E 3.0 ;]

8. #8 Odp: [Kupno] Myszka do 150zł. 
    ~NN
    ~NN jest nieaktywny
    Banned
    Ta ie wygląda jak myszka za 10 zł :D
    Lepiej dołóż 30 zł i łyknij Habu - Egon na niej gra :D

topic@ DA..

9. #9 Odp: [Kupno] Myszka do 150zł. 
    V.I.P. Awatar Ganimadeus
    Tia... za 180zł Habu nie kupi nie w Polsce ;f

10. #10 Odp: [Kupno] Myszka do 150zł. 
    V.I.P. Awatar guanaBANA!
    Nieużywana myszka HABU za 185zł: http://www.camino.pl/opis.php3?ID=29276

11. #11 Odp: [Kupno] Myszka do 150zł. 
    el Wymiataczos Awatar kłaku
    Cytat Zamieszczone przez exec Zobacz posta
    Ja tam wiem, że Neo kosi/kosił własnie na I.E 3.0 ;]
    Po co mówisz jak nie wiesz ? neo gra na IE 1.1 SE .. a f0rest na Razer Krait
    Jeśli tobie pomogłem i chcesz się zrewanżować to KLIKNIJ !!

12. #12 Odp: [Kupno] Myszka do 150zł. 
    Cytat Zamieszczone przez klak7 Zobacz posta
    Po co mówisz jak nie wiesz ? neo gra na IE 1.1 SE .. a f0rest na Razer Krait
    Znawca się znalazł. Nie bądź taki szczegółowy - GRA NA I.E

poza tym obie myszki wyglądają podobnie - mogło mi się przewidzieć.

13. #13 Odp: [Kupno] Myszka do 150zł. 
    Banned
    Skoro wybierasz miedzy tymi dwiema to ja proponuje IE 3,0 cholernie precyzyjny laser daje swietny komfort gry i bajecznie precyzyjne ruchy. Wygladem moze nie jest cudem techniki ale to co posiada w srodku jest naprawde dobre !
    DA popularna firma ja robi i dzieciaki (14lat bez urazy) biora ja tylko dla tego ze widza ze wszedzie nia graja i jest przereklamowana. i mysla ze bd dobzi. Ja polecam osobiscie IE bo razer zaczyna mnie juz irytowac ;p

14. #14 Odp: [Kupno] Myszka do 150zł. 
    V.I.P. Awatar Ganimadeus
    Ja dokładnie co i jak napiszę Ci wieczorkiem edytuję posta. Kupiłem w empiku dość przypadkiem nie spodziewałem się, iż tam ona będzie i to za 99,90zł ^^. Przed wyjściem na miasto dowiedziałem się, że jeden kolega ma DA ok pokazał mi ją i trochę zasyfiona zbiera się na niej brud, jak dla mnie to chyba za szeroka. IE jest troszkę zgrabniejsza. Resztę napiszę jak trochę nią pogram. Uzbrój się w cierpliwość i czekaj... ;]

#Edit
    Tak jak obiecałem tak teraz napiszę ;]
    Co do moich spostrzeżeń do DA po pierwszym spotkaniu z nim to już wiesz z mojej poprzedniej części posta.
    W emipku zobaczyłem ją spytałem sprzedawcy czy jest możliwość wyjęcia z pudełka no niestety takiej opcji nie było. Kupiłem ją...
    Tak jak pisałem w jednym z moich poprzednich postów co do IE tak rolka chodzi jak traktor, przyciski boczne są trochę cienko zamontowane(szczególnie tylni, przedni dość w porządku). Na moje oko jest nieco zgrabniejsza niż DA, który jest zbyt wyprofilowany moim zdaniem za bardzo wykrzywiony jak dla mnie. IE jest dość sporą myszką ale wygodną nawet bardzo. Tył myszki troszkę zahacza o tą część dłoni przed nadgarstkiem ale to zależy jak kto trzyma myszkę ;] Mi nadgarstek tak w połowie leży na podkładce/powietrzu. Co to jeszcze mogę powiedzieć mam ją od dziś ale już mi się podoba, na DA raczej był nie zamienił z przyczyn, które napisałem wyżej fakt może dlatego, iż nie grałem na DA i nie miałem możliwości aby trzymać ja w dłoni w komfortowych warunkach (czyt. trzymając ją w powietrzu na klatce ^^) ale i tak wydała mi się zbyt pokręcona jeśli mogę tak to ująć. Do DA musiałbym dołożyć jeszcze ~50zł toteż jestem zadowolony podwójnie. Wybór należy i tak do Ciebie ja tylko starałem się co nieco przybliżyć Ci informacje o IE, których sam doświadczyłem. Teraz czas powoli przyzwyczajać się do myszki. Jeśli jesteś lowsens to ok ja już wymagam trochę większej szybkości w poruszaniu myszki toteż w winie mam chyba na 10(max) w grze 8? Ale czy to ma jakieś znaczenie..?
    Ostatnio edytowane przez Ganimadeus ; 14-04-2009 o 21:01

15. #15 Odp: [Kupno] Myszka do 150zł. 
    Admin HJ Awatar -=Rafi=-
    Dzięki. Ganimadeus przeczytałem to wszystko.

Ja też raczej lubię duże sensitiv. I nie będzie z tym problemu? Nie wiem jak Ty lubisz, ale czy 10 (max) w Win nie będzie za mało? Żebym potem nie musiał po całym biurku jeździć. Obecną myszą (szajs, ale nie narzekam) przejadę 2.5 cm i przemierzam cały ekran. Mój kumpel (exec) też właśnie kupił IE 3.0 i ponoć 20.0 w CS mu nie wystarcza i nią nie gra.

A co do tych klawiszy bocznych - nie wylecą one po prostu albo nie przestaną działać? Mogę ich normalnie użytkować?
    A co do rolki - ale ona jest aż tak bardzo zdupana? Można scrollem spokojnie skakać i robić BH?

Jeśli chodzi o cenę: w merlin.pl wyjdzie mi na to samo. Więc jeśli chodzi o kasę to mi to obojętne .....

Ja też jakoś skłaniam się do IE. Ale DA nie ma żadnych minusów (takich ogólniejszych). Jest nowsza, a to co nowocześniejsze zazwyczaj lepsze i wytrzymalsze. Razer wyprodukował jeszcze wiele innych myszy więc musi się na tym znać.
    Nie czytałem żadnych artykułów IE vs DA, ale w niektórych (Ganimadeus zapodał wyżej) piszą, że Intelli najlepsza.
    Ale zazwyczaj jest tak, że ten co ma IE 3.0 mówi, że ona jest najlepsza, a ten co DA, że ona jest lepsza od IE.
    Czasami ktoś pisał, że zmienił IE na DA i jest bardziej zadowolony (guanaPAUA! np.).
    Ostatnio edytowane przez -=Rafi=- ; 14-04-2009 o 22:29

16. #16 Odp: [Kupno] Myszka do 150zł. 
    Tzn. ja wcześniej jak grałem na A4techu X7 to grałem na dużej rozdzielczosci (coś ok. 1800dpi) W opcjach w cs'ie miałem sensitiv na 13.2. Jak wiadome - I.E 3.0 ma tylko 400dpi więc jak dla mnie za mało i musiałbym nią ostro jeździć po powierzchni (nawet na sensitiv 20.0) a że nie mam podkładki to nieźle ślizgacze bym zarysował. Dlatego narazie nie gram na I.E bo nie mam podkładki (do a4techa nie była mi potrzebna bo nawet nieźle się jeździło + mam nawet dodatkowe ślizgacze, więc nie ma problemu) - I.E na tej powierzchni jeździ mi się okropnie.
    Ogólnie to już gram coraz na mniejszej czułości i zaczynam się przyzwyczajać do mniejszej rozdzielczości.

Co do I.E - bardzo dobrze leży w dłoni, boczne przyciski - fakt wyglądają jakby miały zaraz wypaść, ale mi nie przeszkadzają. Rolka - jak najbardziej mi odpowiada - nie wiem co w niej jest zlego. Także jak narazie polecam - nie sprawdzałem jej jeszcze w cs'ie.

17. #17 Odp: [Kupno] Myszka do 150zł. 
    V.I.P. Awatar Ganimadeus
    Hmm to wy jeszcze większe sensy niż ja ^^ te przyciski i rolka bez przypału możesz ich używać po to one są jeśli zrobili takie to raczej muszą być wytrzymałe miło swojej konstrukcji tak to by chyba je poprawili nie wiem ;f Fakt DA nowsze, DPI więcej co daje mniejsze sens w winie i grze. Ale czy bez wam naprawdę potrzeba 20sens w grze i 10 w winie? to lekko ruszycie i machniecie się dookoła siebie. Nie jestem wami więc nie stwierdzę czy pod wasze wymogi jeśli chodzi o sens będzie dobra. Ale skoro twój kolega na niej nie gra to może pożycz od niego i spr. ^^

18. #18 Odp: [Kupno] Myszka do 150zł. 
    Admin HJ Awatar -=Rafi=-
    Ale skoro twój kolega na niej nie gra to może pożycz od niego i spr. ^^
    To exec. A exec to bot. I już napisał wyżej o co mu biega.
    a możecie mi podać na jakich myszkach grają Ci zawodowi gracze? Nie chce być nimi, ale oni przecież złych wyborów nie popełniają i wiedzą na czym grać.

Ale w końcu dużo osób ma IE 3.0 i nie narzeka + chyba nie muszą mieć tak hiper dużej sensitivy.

Do jutra. :0

19. #19 Odp: [Kupno] Myszka do 150zł. 
    V.I.P. Awatar Ganimadeus
    Z ex-Mymu grali na IE sk-gaming na ikari i IE także tylko podajże na specjalnej wersji udoskonalonej przez SS, mousesports razer na stronach masz napisane kto na jakim sprzęcie gra looknij sobie aby.
    www.sk-gaming.com
    www.mousesports.com
    i inne... To się opiera na tym, że grają na tym co sponsor może dać taka polityka/reklama.

20. #20 Odp: [Kupno] Myszka do 150zł. 
    Ale czy bez wam naprawdę potrzeba 20sens w grze i 10 w winie?
    Nie wiem czemu aż tyle. Zawsze grałem na dużej czułości i już mi tak zostało.

Ale skoro twój kolega na niej nie gra to może pożycz od niego i spr. ^^
    Nie kolega w sensie, że chodzimy do jednej klasy :D czy mieszkamy na jednym podwórku. ;)

Rafi - możesz spokojnie ją kupić jednak ja bym też myslał o podkładce na twoim miejscu. Ale nie wiem jak Ci się nią bedzie grać.
    Ostatnio edytowane przez enzie-bot ; 14-04-2009 o 22:56

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni