Chyba każdy maniak FPP miał takie chwile i to pewnie nie raz:)) Nikt już nie liczy tego ile to zarwał nocek w celu przejścia jakiejś gry. I ja nie ukrywam, mnie to też czasem dotykałoSmile.
Ale w jakim celu piszę ten opis. Czy to będzie recenzja kolejnej FPP?Smile) - Nie, tym chciałem Wam zaprezentować grę która mnie tak wciągnęła i zafascynowała jak żaden FPP, które wcześniej uważałem za wzór i kierunek rozwoju rynku gier komputerowych. Powoli się już chyba zaczynasz domyślać o czym mówię? - jak sam tytuł tego opisu wskazuje - ta gra to MaxDila.
"Nasi najlepsi dziennikarze wpadli na trop największego skandalu w świecie komputerowym od czasu Operacji Glemp. Tym co poruszyło serca i sumienia wielu z nas jest gra MaxDila." Gazeta Wyborcza'2005
Co to za gra?
Krótko mówiąc jest to gra ekonomiczna, której celem jest zarabianie jak największej ilości kasy i uzyskanie jak najwyższego prestiżu wśród ludzi ze swojej branży. Gra została w całości stworzona przez polskich programistów - ochotników piszących w języku Delphi.
Maxdila powstała na podstawie gry zatytułowanej "Dope Wars", która to gra powstała na podstawie innej gry pt.:"Drug Wars". Pomysł pozostał ten sam, do podstawowej wersji "Dope Wars" dorzucono kilka ulepszeń i usprawnień, rozbudowano trochę fabułę. Całość została od podstaw zaprogramowana przez autora. Z oryginału pozostała jedynie idea gry.
" Twórcą skandalizującego programu MaxDila okazał się młody student. Na mocy porozumienia polsko-chińskiego zostanie deportowany do Chin, gdzie zostanie na nim wykonany wyrok śmierci. Niestety w naszym państwie nie było to możliwe. " Rzeczpospolita'2005
Kod html:[B]Link został usunięty z powodu naruszenia regulaminu forum.[/B]