Uploadowanie - cóż to takiego :?:
Definicja wikipedia.pl
*Czyli jednym słowem wrzucamy pliki na serwer.Upload (ang.) - w informatyce, proces przeciwny do downloadu, polegający na wysyłaniu plików lub innych danych do serwera lub komputera należącego do innego użytkownika.
*Jak na tym zarobić? Oferujesz linki z plikami na warezach, i wszelakich portalach do tego stworzonych.
*A co uploadować? Hmm dosłownie wszystko co ludzie ściągają, głównie filmy, seriale, gry muzykę, programy, aż po materiały xxx( +18 ;] ).
Teraz przejdźmy do tego jak i na jakie serwery. Serwisów oferujących możliwość uploadu jest naprawdę dużo. Wiele z nich oferuje ka$e za sciągnięcia. przykładem może być rapidshare.com (z tym że na rapidzie dostajemy punkty?), hotfile.com , storage.to
Jednak oczywiście nasuwa się myśl, przecież mam słabego neta, na neostradzie dużo nie zauploaduje :? Jednak jest na to sposób a jest nim remote upload. A co to takiego :?: Po prostu przerzucanie plików od innej osoby albo na inny serwer. Na przykład tak jak ja to robie z rapidshare na rapidshare.com oraz z rapidshare.com na hotfile.com i storage.to .
Czyli bierzesz linki z forum warezowego i przerzucasz na swoje konto po czym własne linki publikujesz na forach. Proste, nie? Jednak nic nie jest aż tak proste i najpierw trzeba zainwestować :shock: Do remote potrzebujemy konta premium na rapidshare.com . Jednak nie musimy wydawać na to 6,99$ . wystarczy poszukać na allegro.pl i zakupić za jedyne 16-17 zeta takie konto na 30 dni. Pozniej już można je przedłużyć z własnoręcznie uzbierabnych punktów co nie jest trudne
Czyli w krokach:
1.Kupujemu konto premium na rapidshare.com
2.Rejestrujemy sie na serwisach do uploadingu za kase:
- hotfile.com
- storage.to
3.Bierzemy się za remote plików i wrzucanie i ich na warezy. Najlepiej zalożyć wlasne forum i tworzyć na nim wlasne tematy i potem je rozsyłać. Takie forum jak to na xup.pl
No w zasadzie to cała idea w zarabianiu na uploadzie.
W razie problemów, pytań proszę pisać na gg: 672971 oraz mojego maila wiercioch89@gmail.com
Pozdrawiam :D