Witam!
Mam kilka pytan apropo fragmovie... chciałbym zrobic sobie taki filmik... miałem juz jeden ale nie byl wcale taki wpaniały... Sciagnełem sobie Sony Vegas 7.0 i mam kilka pytan o tym programie i nie tylko...
1. Czytałem kilka Tutoriali i o zoomie znalazlem tylko taki ze klikam prawym przyciskiem na dany klip zaznaczam tam kilka opcji i przybliza... ale nie wiem jak ustawic w ktorym momencie przyblizyc, w ktorej sekundzie..w ktoryj oddalic do normlnej wielkosci... najbardziej bym chcial zrobic taki prostokacik po prawej stronie w rogu zeby bylo widac w nim celownik... czy jest to mozliwe?? Jesli tak i ktos sie na tym zna niech mi tu napisze jak to zrobic:)
2. Na jednym filmiku spodobalo mi sie takie ujecie na ktorym ziomek przewinal film do tylu i puscil go.. jedno ujecie...bardzo ladnie to wygladalo.. jezeli to tez sie da to poprosze o wyjasnienie...
3. W Danej Chwili Przyspiszyc/Zwolnic i wylaczycprzyspieszenie...
4. Wklejenie obrazu w lewy gorny rog zeby byl on tam przez caly film
5. Chcialbym sie dowiedziec tez jak polaczyc dwa filmiki.. Naprzyklad jeden jak bedzie z free looka lub innego gracza a po lewej z mojego widoku...
6. UWAGA. TEN PUNKT UWAzAM ZE JEST NIE REALNY DLA OSOBY POCZATKUJACEJ. WIEC NIE MUSICIE MI GO TLUMACZYC. ALE JESLI KTOS BY MOGL MI POMOC BEDE BAAARDZO WDZIECZNY. Chodzi mi o to ze kilka razy z dalekiej odleglosci zabilem z pistoletu ziomka na jeden strzal... Chcialbym zrobic takie ujecie ze strzelam i kamera idzie za strzalem i trafia w glowe. Na kilku filmach to widzialem.
7. I ostatnie chyba najglupsze:P Znalazlem tylko jak zrobic fajne napisy koncowe w rogramie, lecz nigdzie nie moge znalesc jakis fajnych animacji napisow poczatkowych w programie:P
Wiec to tyle :)
Oczywiscie bedzie pomogl :) dla kazdego kto pomoze:)