UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie

Wątek: Cała prawda o nauce języka angielskiego - Lidia Głowacka-Michejda (darmowy ebook) pdf

Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2
  1. #1 Cała prawda o nauce języka angielskiego - Lidia Głowacka-Michejda (darmowy ebook) pdf 
    Starsza lamka Awatar kahuna

Wszystko, co myślisz, że wiesz o nauce języka angielskiego to bujda!

Przepraszam, jeśli Cię tym tekstem uraziłam. Zdaję sobie sprawę z tego, jak niewygodne musi być dla Ciebie to zdanie. W końcu tak dobrze jest używać zasłyszanych gdzieś opinii na temat nauki języka angielskiego, które zwalniają Cię od kolejnych starań zrozumienia i używania go. W tym momencie muszę Cię ostrzec - przeczytanie tej książki sprawi, że...

Zanim dokończę to zdanie, pozwól, że Cię o coś zapytam.
    Co przeszkadza Ci w nauczeniu się języka angielskiego?

Sprawdź, czy któreś z poniższych stwierdzeń wydają Ci się znajome:

* 1. Brakuje mi zdolności językowych.
    * 2. Jestem za stary. Nauka języka obcego jest przeznaczona dla ludzi młodych.
    * 3. W szkole zostałem skutecznie zniechęcony do tego języka przez moją nauczycielkę.
    * 4. Nie będę się teraz już uczył, bo wstyd mi być w grupie z młodszymi ludźmi.
    * 5. Nie mam czasu na naukę języka angielskiego.
    * 6. Nie byłem nigdy w USA ani w Wielkiej Brytanii, więc nie nauczę się dobrze j. angielskiego.

Powiem Ci coś i mam nadzieję, że Cię to wkurzy:
    Ty NIE CHCESZ nauczyć się języka angielskiego

Jak inaczej można zinterpretować fakt, że chociaż na jedno z powyższych pytań odpowiedziałeś twierdząco? Wiesz, co ja myślę? Tak naprawdę, to nie zależy Ci na tym, żeby nauczyć się j. angielskiego! Zdenerwowałam Cię troszkę? Spokojnie, to tylko taka prowokacja. Masz całkowite prawo mieć różne blokady przed nauką języka angielskiego, większość uczniów je ma. Są za nie odpowiedzialni nauczyciele, z którymi miałeś dotychczas do czynienia, oraz wysoce niedoskonały system edukacji, który wbrew wszelkiej logice, wszystkich uczniów próbuje uczyć w ten sam sposób.

Aby był jednak sens w tym, żebyś przeczytał książkę ”Cała prawda o nauce języka angielskiego”, muszę się upewnić, że Ty na poważnie chcesz tę prawdę poznać. Będzie to wiedza niewygodna, której się nie propaguje i o której się nie mówi. Będzie to wiedza, która wzbudzi w Tobie natychmiastowe pragnienie poznania języka angielskiego.
    "Ale ja nigdy nie nauczę się idealnej wymowy..."

Zadam Ci proste pytanie: i co z tego? Czy zamierzasz robić doktorat z anglistyki? Przecież nie o to chodzi, żeby brzmieć jak rodowity Brytyjczyk czy Amerykanin. Zresztą, wcale nie jest powiedziane, że Ci się to nie uda, jeśli oczywiście Twoje predyspozycje fizjologiczne Ci na to pozwolą. A jeśli nie, to przecież idealna wymowa nie jest celem nauki języka angielskiego, prawda? Chodzi o skuteczną komunikację, a do tego wystarczy świadomość poprawności wypowiadanych przez nas słów – żeby przekazywały dokładnie to, co chcemy przekazać.

Skoro jesteśmy przy tym temacie, to odpowiedz sobie, proszę, na bardzo ważne pytanie:

Po co chcesz się nauczyć języka angielskiego? Powodów może być wiele:

Książka znajduje się w folderze ***Języki Obce*** Język Angielski***

Link***
    Kod:
      Link został usunięty z powodu naruszenia regulaminu forum.
    Ostatnio edytowane przez kahuna ; 03-12-2009 o 20:08

2. #2 [langtitle=ru]Odp: Cała prawda o nauce języka angielskiego - Lidia Głowacka-Michejda (darmowy ebook) pdf[/langtitle] 
    Lamka
    [lang=ru]здесь не плохой сборник книг на английском
    Книги и учебники для изучения английского языка [/lang]