Chce wreszcie zrobic filmik z glosem, lecz fraps mi sie zacina! dalem 100fps-y i dalej sie tak samo zacianalo:/ pomozcie mi... co mam robic! Z gory THX :]
|
|
Chce wreszcie zrobic filmik z glosem, lecz fraps mi sie zacina! dalem 100fps-y i dalej sie tak samo zacianalo:/ pomozcie mi... co mam robic! Z gory THX :]
mozek, daj 50 fps
demka nagrywaj ze 30 bądź 25FPS, w zupełności wystarczy.
Probowalem:
- 25 fps
- 30 fps
- 50 fps
- 60 fps
- 100 fps
I dalej sie tnie :/ pomozcie,,, co mam zrobic pliss
o ile pamieta w programiem fraps jest funkcja nagrywwania z glosem....
[ Dodano: Czw 20 Mar, 2008 ]
ustaw sobie fraps jak chcesz ale zaznacz tak ja jest na rysnku te czerwony wkadracik...
[ Dodano: Czw 20 Mar, 2008 ]
ustaw sobie fraps jak chcesz ale zaznacz tak ja jest na rysnku te czerwony wkadracik...
Mi juz nawet nie chodzi o nagrywanie glosu... Mi chodzi o to, ze fraps mi sie bardzo scina przy nagrywanie... Nie chce mi sie juz przerabiac demekna screeny a potem to jeszcze na filmik :/ WIEC JAK NAGRYWAC FRAPSEM ZEBY SIE NIE ZACINALO?>!
Słaby komp i tyle
Ja to samo mam i mam bardzo dobry komp szykam odpowiedzi.
Kiedy mi się nagrywa mam 2 fps i się tnie, że nie wiem.
Procek Pentium 4 3000mhz
Karta radeon hd2600pro
2giga dd2
I to ma być słaby komp? nie! nie!
Fraps ma spore wymagania. Jeśli wasze kompy nie wyrabiają to można zrobić tak:
1. Nagrywasz demo w CS-ie.
2. Po nagraniu dema włączasz frapsa.
3. Odtwarzasz demo z CS-a.
4. Włączasz nagrywanie we frapsie.
Tak właśnie ROBIE!!!!!!
I się zacina!
Mam już nagrany fimik i on się zacina już nagrany przez frapsa!
EDIT: O zal, właśnie odkryłem. Miałem rozdzielczość na 800 i się cieło wziałem na 1024 i sięnie tnie dziwne bardzo, ale powiedzcie mi jak zrobić, żeby na 800 się nie cieło.
Ostatnio edytowane przez Gara ; 26-08-2008 o 17:22
OmG... Fraps nagrywa filmy o mocnej wadze... Pliki zajmują czasem nawet i po 1,5 GB (zależy od długości nagrania). Odtwarzasz te filmy potem w jakimś bestplayerze, lub ALLPlayerze, ale one się ścinają właśnie ze względu na rozmiar plików. Może też to być wina kodeków. Wgraj sobie jakiegoś nowego Codec Packa K-lite lub coś innego (albo FFDShowy). Zwykle pomaga. Możesz też ewentualnie skompresować wideo z Frapsa do DivX-a lub XviD-a. Wtedy już ci nie będzie ścinać na skompresowanym pliku.
| « Fraps nie 30 sekund ;/ | tarcze do herbu » |