UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie

Wątek: Raz niedziałają ikony a raz menu start.

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
  1. #1 Raz niedziałają ikony a raz menu start. 
    Lamka
    Witam mam niesamowity problem dotyczący mojego komputera mam zainstalowany system operacyjny Windows XP SP2
    Gdy włączam komputer od razu na sam początek działają albo ikony albo menu start. W przypadku stron działa albo to że mogę robić różne rzeczy w necie ale jak to działa to nie mogę używać przycisków opcji przeglądarki takich jak odświeżanie cofanie wyłączenie bądź zminimalizowanie strony. Bardzo proszę o szybką odpowiedź i pomoc w mojej sprawie. Pozdrawiam.

2. #2 Odp: Raz niedziałają ikony a raz menu start. 
    Spamer Awatar bartekk1265
    A masz jakiegoś antywirusa?

3. #3 Odp: Raz niedziałają ikony a raz menu start. 
    Lamka Awatar Mrmisiekpl
    Witam mam niesamowity problem dotyczący mojego komputera mam zainstalowany system operacyjny Windows XP SP2
    Gdy włączam komputer od razu na sam początek działają albo ikony albo menu start. W przypadku stron działa albo to że mogę robić różne rzeczy w necie ale jak to działa to nie mogę używać przycisków opcji przeglądarki takich jak odświeżanie cofanie wyłączenie bądź zminimalizowanie strony. Bardzo proszę o szybką odpowiedź i pomoc w mojej sprawie. Pozdrawiam.
    Może masz za mało miejsca na dysku C, teoretycznie do prawidłowego działania komputera wystarczy mniej, ale dobrze jest mieć przynajmniej 1 Gb luzu-nie zapominajmy o pamięci wirtualnej. Mnie jak zapchałem prawie do zera, ikony migały jak zwariowane, a o włączeniu menu start, czy jakiegoś folderu nie było mowy... Szczęśliwie po restarcie kompa sam wywalił kilka plików tymczasowych, a ja przeniosłem co nie co na inne partycje, potem działał normalnie (jeśli to jest w ogóle możliwe ).

A masz jakiegoś antywirusa?
    Anty wir też może tu grać rolę-jeśli go niema-pewnie wirus; jeśli jest ich więcej niż 1-jak napisano w pewnym czasopiśmie "skutki nieprzewidywalne()"; jeśli jest tylko 1, ale badziewny-zachodzi możliwość, iż będzie miał on ochotę skasować naszego Windowsa (raczej mu to się to nie uda , ale mogą dziać się dziwne rzeczy) ; jeśli w końcu masz 1 i dobrego (nie avast!'a)-zrób aktualizacje i skana.
    Powodzenia w walce ze "złośliwością rzeczy martwych"

4. #4 Odp: Raz niedziałają ikony a raz menu start. 
    Lamka
    Anty wirusa mam. A na partycji systemowej mam wolne 8 GB pamięci :/. Mój antywirus to Avast. Ram ma zapełnione 15% ale po włączeniu mojego prywatnego serwera zwiększa się do 95% co po wyłączeniu znowu jest 15%. Dzisiaj jak włączyłem komputer nic nie chciało działać dopiero po wciśnięciu kombinacji klawiszowej Alt+Ctrl+Delete. Przez chwile działały ikony. Spróbuje przeskanować komputer morze to coś da. Ale proszę o pomoc bo już jestem załamany.

5. #5 Odp: Raz niedziałają ikony a raz menu start. 
    Lamka
    Proszę o pomoc

6. #6 Odp: Raz niedziałają ikony a raz menu start. 
    Avasta hmmm to co słyszałem to nie najlepszy antywirus ( najlepszy jaki jest darmowy ) ja bym ci polecił Eseta albo Kasperskiego ( jak dla mnie 2 najlepsze antywirusy)
    Przeskanuj jakimś innym antywirusem (byle nie avastem) bo jak ja kiedyś miałem avasta to wogle mi wirusów nie wykrywał a jak zmieniłem na Kasperskiego to wykrył mi chyba z 40 robaków i trojanów. Ile masz ramu i jaki procesor? ( bo jeżeli masz jakiegoś słabego procka i win xp to stabilność systemu bardzo spada)

7. #7 Odp: Raz niedziałają ikony a raz menu start. 
    tor
    tor jest nieaktywny
    Lamka Awatar tor
    Czesc ja ci radze minimum programow na starcie i zastosuj nastepujace programy Spybot , Registry Mechanic .

8. #8 Odp: Raz niedziałają ikony a raz menu start. 
    Lamka
    Typ procesora Unknown, 2000 MHz
    Ram: 1,5 GB

9. #9 Odp: Raz niedziałają ikony a raz menu start. 
    A możesz dokładniej powiedzieć co to za procesor??
    hmm 2000Mhz powinno spokojnie uciągnąć win XP ale wole się upewnić. więc to musi być spowodowane jakimś wirusem, chociaż... Kiedy miałeś ostatnio robionego formata ?? Jeżeli dawno temu to może to oznaczać to że twój komputer jest zamulony jakimiś niepotrzebnymi aplikacjami. Próbowałeś tych programów co ci napisał ,,tor", możesz też skorzystać z programu Ccleaner ( ja go aktualnie używam). Ostatecznym wyjściem jest reinstal systemu ( jak zrobisz reinstal systemu to po pierwsze będziesz miał pewnosć że nie masz vira w systemie po drugie komputer będzie szybciej wykonywał twoje rozkazy, po trzecie zrobisz sobie troche miejsca na dysku i zainstalujesz to co ci jest potrzebne).

10. #10 Odp: Raz niedziałają ikony a raz menu start. 
    Lamka
    Format średnio raz w miesiącu :)
    Zainstalowałem Kasperskiego i na start 60 wirów!! TERAZ CHODZI cacy dzięki za pomoc. :)