Mam strone nk i chce ja przeniesc na inny adres. Musze kopiowac cala zawartosc i przeslac czy jakos inacze? Chce zeby przede wszystkim bylo to samo forum.
|
|
Mam strone nk i chce ja przeniesc na inny adres. Musze kopiowac cala zawartosc i przeslac czy jakos inacze? Chce zeby przede wszystkim bylo to samo forum.
CyCu102, musisz przenieść pliki i bazę danych
na nowym adresie instalujesz nukeda wrzucasz themę i kopiujesz bazę danych i już

Jeszcze w związku z tym mam 2 pytania:
1. Jak nazywa się ta baza danych?
2. Na początku skopiowałem całą stronę to nie chciała się otworzyć. Czy konieczne jest instalowanie na nowym adresie najpierw nk? Chwilowo nie mogę tego zrobić bo brak mi jednego z parametrów połączenia (nazwy bazy).
Oczywiście dam pomógł
Instalujesz Nukeda bo inaczej nie zadziała jak będziesz kopiował to ci nic nie da bo jest ustawione inna baza danych wchodzisz w administracje i w bazę danych i dajesz zapisz i już masz skopiowane na dysk później tam wchodzisz na nowej stronie i wgrywasz bazę i już

sam musisz wiedzieć1. Jak nazywa się ta baza danych?
no właśnie musisz tam wpisać poprzedią baze danych w config.php (pamiętaj nie instaluj od nowa nuked klan) poczytaj se o przenoszenoiu bazy danych http://www.webtips.pl/post20844.html
W tym linku nic nie ma ja jak kiedyś przenosiłem stronę z nukedem to tak robiłem i działało ale tak ja mówi JaCo, w sumie tez może ale nie w config.php tylko w conf.inc.php
tam masz
$global['db_host'] = ' host bazy np. mysql.ugu.pl ';
$global['db_user'] = 'użytkownik ';
$global['db_pass'] = ' hasło bazy ';
$global['db_name'] = ' nazwa bazy ';
$db_prefix = 'nuked';

Tu masz info o zrzucaniu bazy -> http://www.przemo.org/phpBB2/forum/v...ic.php?t=17648 & http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=8583
Skopiowałem całą zawartość strony, ale nie wiem jak przenieść bazę bo na tych linkach co mi dajecie jest opisane jak przenieść za pomocą myadminphp czy jakoś tak, a ja chce po prostu zrobić to za pomocą tc, i jeśli się da bez nk, bo chwilowo nie moge zainstalować go na nowym adresie bo nie mam pewnego parametru połączenia. A może jest jakiś sposób przeżucenia nk na stronę bez procesu instalacji?
żeby skopiować na dysk bazę danych to robisz tak wchodzisz w administracje dajesz Mysql - Administracja dajesz Baza : i wybierasz zapisz po chwili ci wyskoczy okienko żeby zapisać klikasz i już ci sie baza ściąga na dysk a jak chcesz wgrać to klikasz przeglądaj i dajesz bazę danych i już przez TC nie kopiujesz bazy bo baza znajduje sie na serwerze np. mysql.cba.pl i nie masz tam dostępu ftp

No tak, a jest jeszcze jakiś sposób wrzucenia nk na stronę bez procesu instalacji? Bo z tą stroną jest tak- mam własny klan oraz sponsora, który kupił mi hosting ale podał mi tylko dane potrzebne do połączenia ftp, czyli adres, login, hasło... a to nie wystarczy do instalacji nk. Wyjechał na kilka dni więc chwilowo nie będę miał pozostałych danych... Więc jeszcze raz pytam, da się jakoś wrzucić nk na stronę bez procesu instalacji? major199101 i JaCo dostaliście już pomógł al może dopomożecie do końca? :P
nie dasz rady bo nawet jak skopiujesz pliki przez ftp i wrzucisz je na serwa to i tak musisz zmienić dane w pliku conf.inc.php jak tego nie zmienisz to ci sie strona nawet nie załaduje dlatego musisz mieć dane do bazy bo inaczej lipa

no tak jak wyżej ^^ musisz mieć wszystkie dane z poprzedniej bazy i tylko wrzucic pliki ze starego ftp na dysk potem z dysku na nowe ftp ;)
| « Wykonam strone klanową za darmo | Strona własnej roboty » |