wkrótce.
Dodam panel do zarządzania banami
|
|
wkrótce.
Dodam panel do zarządzania banami
Witam... Gdy banuję kogoś to najpierw pokazuje w konsoli, że nie znana komenda amx_neo_ban a po chwili banuje gracza ale on znowu wbija (i nie zapisuje w bazie danych) bo nie może się coś połączyć z bazą danych... Wykupiłem bazę danych z płatnego hostingu unixstorm.org dodałem w cvarah dokładnie nazwę uzytkownika, hasło, nazwę bazy danych, i nazwe tabeli lecz w host nie wiem co wpisać wpisywałem localhost ale nie działało wpisałem unixstorm.org i nic wpisałem też nazwę domeny i nic wpisałem też jakieś ip na którym loguję się do panelu direct admin osobne i z portem i nic... Dodam, że w ten sam sposób robiłem cvary na darmowym hostingu i działało... A w aktywnych pluginach (amxmodmenu->9->6) pokazuje Ultimate Neo Ban Pr0 ZABLKOW, a Ultimate Neo Ban - Ban Add jest W
A to mam napisane w logach...
i nie wiem czemu w drugiej linijce w nysian_headadmin próbuje sie połączyć z 1shot1kill.pl czyli firmy z której jest wykupiony serwer zamiast z unixstorm.org czyli tam gdzie jest baza danych...Kod:L 01/09/2010 - 21:02:18: [AMXX] Plugin ("ultimateneoban.amxx") is setting itself as failed. L 01/09/2010 - 21:02:18: [AMXX] Plugin says: Access denied for user 'nysian_headadmin'@'c.1shot1kill.pl' (using password: TAK) L 01/09/2010 - 21:02:18: [AMXX] Run time error 1 (plugin "ultimateneoban.amxx") - forced exit
Ustaw dostęp z zewnątrz...
http://www.forum.wiaderko.com/poradn...az-danych.html (to na czerwono)
Zrobiłem wpisałem ip serwera w cvarach też i teraz mam taki problem w tym okienku jak użytkownik wcześniej który pisał co podesłał screena tutaj w temacie co próbuje się łączyć z bazą twórcy pluginu... :\
Ale nie pokazuje już problemu w logach i w amxmodmenu plugin już jest jako włączony... Co dalej??? :\
Sorry, że post pod postem ale chciałem żeby temat się podświetlił, że są "nowe posty" gdyż wydaje Mi się, że nikt nie czyta moich postów a zależy mi na czasie...
A więc tak... Zrobiłem tak jak wyżej napisał mi naven~ i nic nie pomogło nadal w logach pokazuje się, że nie można połączyć z bazą a dokładnie podaje tam Access hosta w zależności jaki mam ustawiony w amxx.cfg oczywiście w direct admin też jest ta sama wartość ustawiona w Access host próbowałem tam wpisać adres ip serwera gry (bez portu) i nic wpisywałem mój adres ip, gdyż mam pupliczny adres ip też nic local host też nic ale nie wiem jak to zrobiłem ale wczoraj jakoś na chwile coś ruszyło bo pokazało plugin Ultimate Neo Ban Pr0 W ale pokazał się ten komunikat jak u "paka_umrzyj" a dzisiaj znowu nic i pokazuje się w amxmodmenu Ultimate Neo Ban Pr0 ZABLKOW a w logach, że nie może połączyć ale raz coś mi się udało zrobić, że w logach nie pokazywało już o Access hos-cie tylko coś takiego bla bla vla bla tmp/mysql.sock (jakiś błąd) Baza wykupiona z firmy unixstronm.org co mam wpisać w tym hostname żeby działało!!!??? -.- Dane też wpisaywałem odrazu do sql.cfg i też nic... Dadam, że próbowałem zrobić amxbans i ta sama sytuacja ale podczas instalowania skryptu miałem podać hostname i wpisałem ip które również wpisałem w Acces hoście w admin direct i nic dopiero załapało jak wpisałem localhost...
EDIT:
Gdyby ktoś chciał to coś takiego pokazuje po daniu bana...
To tylko połowa...
Kod:Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user "nysian_headadmin'@'boss.staszic.waw.pl' (ussing password: TAK) in /home/gim/gim07_e/peku33/.homepage/neoban/writeip.php on line 7 Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: Access denied for user 'peku33'@'boss.staszic.waw.pl' (using password: NO) in /home/gim/gim07_e/peku33/.homepage/neoban/writeip.php on line 8 Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: A link to the server could not be establishes in /home/gim/gim07_e/peku33/.homepage/neoban/giveban.php on line 8 Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'peku33'@'boss.staszic.waw.pl' (using password: NO) in /home/gim/gim07_e/peku33/.homepage/neoban/writeip.php on line 12
Ostatnio edytowane przez Nysian ; 11-01-2010 o 17:51
nie podałeś hasła. - jest puste
Albo.
Podaj dane mysql, bez hasła tutaj
Ok. To tak:
Nazwa bazy danych to: nysian_banyneostrady
Nazwa tabeli to: bany
Nazwa użytkownika bazy to nysian_headadmin (tylko, że podczas logowania do phpmyadmin podaje inny login...)
Hasła do bazy nie podam tutaj ale w cvarach wpisałem...
I zostaje jeszcze hostname i tutaj nie wiem dokładnie co wpisać... Baza jest wykupiona z firmy unixstorm.org ale próbowałem różne tam wpisywać od adresów ip zaczynając kończąc na adresach domen...
Zrobiłem też Access Host pod tą bazę (dla dostępu z zewnątrz)
Tutaj widok w phpmyadmin:![]()
Jak coś próbowałem to coś takiego się pokazało w konsoli...
A na dodatek chciałem zobaczyć czy na darmowym db4free.net zadziała i oczywiście na darmowym db4free.net działa a na unixstorm.org nie chce...Kod:L 01/11/2010 - 18:13:25: [AMXX] Plugin ("ultimateneoban.amxx") is setting itself as failed. L 01/11/2010 - 18:13:25: [AMXX] Plugin says: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) L 01/11/2010 - 18:13:25: [AMXX] Run time error 1 (plugin "ultimateneoban.amxx") - forced exit
I jak byś mógł to usuń np. w następnej wersji pluginu ten tekst który pokazuje się w motd po dołączeniu do team "Nic Ci nie grozi możesz grać spokojnie :)"... :\
Ostatnio edytowane przez Nysian ; 11-01-2010 o 19:58
no bo na unixstormie baza nie jest publiczna omg.
Da się połączyć normalnie z bazą, tylko trzeba hosty dodać.
No taj jak napisałem wyżej, że dodałem access hosta to jak w końcu da radę zrobić jakoś to, żeby ten plugin działał z bazą unixstorm.org czy nie bo teraz już Sam nie wiem na naven~ jakoś polecał ten hosting... -.-
Polecałem bo działa na 100%, dawaj sql.cfg
Oto sql.cfg serwera:
do sql.cfg nic nie dodawałem bo cvary dopisuje do amxx.cfg (ale dodawałem też te cvary do sql.cfg ale nic nie pomagało...)Kod:// SQL configuration file // File location: $moddir/addons/amxmodx/configs/sql.cfg // *NOTE* Linux users may encounter problems if they specify "localhost" instead of "127.0.0.1" // We recommend using your server IP address instead of its name // *NOTE* amx_sql_type specifies the DEFAULT database type which admin.sma will use. amx_sql_host "127.0.0.1" amx_sql_user "root" amx_sql_pass "" amx_sql_db "amx" amx_sql_table "admins" amx_sql_type "mysql"
No to po co nam to dajesz, pokaż jak te dane dodałeś. Rzeczy sql do sql.cfg zawsze, bo potem sam sobie syf tworzysz na serwerze.
Tak dodałem...
Tak jak wcześniej pisałem nie wiem dokładnie co wpisać w "hostname". Mógł byś Mi może powiedzieć co tam wpisać bo wiesz co i jak w unixstorm.org...??? :)Kod:amx_neo_ban_db_hostname ns1.unixstorm.org amx_neo_ban_db_user nysian_headadmin amx_neo_ban_db_pass XXXX amx_neo_ban_db_db nysian_banyneostrady amx_neo_ban_db_table bany
Skąd to wziąłeś?amx_neo_ban_db_hostname ns1.unixstorm.org
amx_neo_ban_db_hostname nysian.unixstorm.org
albo IP serwera
To n1.unixstorm.org dostałem w e-mailu po aktywacji domeny... A nysian.unixstorm.org próbowałem to nic a co do IP to chodzi ci o ip serwera gry???
Serwer gry ma się łączyć z serwerem gry.... yhm...
IP SERWERA!!!
Dzięki stary, pomaga dla dzieci neostrady. Jest porządek na serwerze - pozdro.
Tak sobie myślałem naven~ o czym ty gadasz, że jak mogę wpisać w serwerze gry jego własne ip... Ip które dostałem w e-mailu od unixstorm.org to 77.79.241.202 oraz 77.79.241.204 to sa DNS. Dodam, że z tymi ip też próbowałem i oczywiście nie działa... W e-mailu napisali mi, że mam ustawić domeny a mianowicie:
A zdaje Mi się, że Ja nic nie ustawiałem... Ale te same dane wyświetlają się w ustawieniach an unixstorm.org więc chyba jest ok... Co w końcu mam dokładnie wpisać w to hostname... -.-Kod:Adresy serwerów DNS, na które nalezy ustawic domeny: NS1: ns1.unixstorm.org NS1 IP: 77.79.241.202 NS2: ns2.unixstorm.org NS2 IP: 77.79.241.204
A co ma piernik do wiatraka?
Poczytaj w googlach, co to jest domena i baza mysql
| « Mapy | [OPIS] Ostatnia Piosenka / The Last Song (2010) » |