Witam, gram w gre counter strike 1.6 i posiadam mysz IE 3.0. Gdy podłącze ja bezposrednio przez usb do komputera to mam tzw "lagi" w grze (skakanie obrazu) a gdy podlacze moja mysz przez "przejsciowke" i pod port ps/2 to jest wszystko dobrze. Chce miec mysz podlaczona przez usb a nie przez ps/2, poniewaz wyciagana jest wieksza ilość hz oraz wogole wedlug mnie lepiej mi sie strzela. Problem polega na tym ze kiedy mysz podlaczona jest pod usb obraz "skacze" (kiedy na przyklad trzymam przycisk "w" czyli do przodu, a myszy wogole nie trzymam obraz chodzi pięknie, lecz kiedy poruszam myszka - obraz laguje). Mysz mam od okolo połowy września tego roku. Kiedy pierwszy raz podlaczylem mysz (oczywiście pod usb) od razu zauwazylem że z obrazem jest cos nie tak, że jakos dziwnie sie zachowuje. Z początku myślałem że ta mysz po prostu tak ma i starałem się nie zwracać na to uwagi, lecz z tygodnia na tydzień coraz bardziej zaczęło mnie to denerwować. Szukałem tego problemu przez długi czas (google.pl, wiele forum), znalazłem tylko jedna osobe z moim problemem, lecz niestety nie został on rowiazany. Z tego tematu dowiedziałem się wlaśnie że jak podłaczy sie pod przejściówke ps/2 to mysz działa poprawnie. Zgadza się, lecz tak jak mówiłem nie chce grac na tym porcie. Więc zaczołem kombinować i dodam takie informacje, kiedy podlaczam mysz razer deathadder pod usb działa dobrze (posiadam tą mysz także, lecz nie chce grac na deathadder, tylko na ie 3.0), ale kiedy od kolegi na chwile pozyczyłem jego mysz ie, podłączyłem pod usb to jest ten sam problem - obraz w cs laguje. Nie mam wiecej myszek pod usb więc nie sprawdze czy jest tak tylko z myszkami ie 3.0 czy ze wszystkimi oprócz deathadder. ;p Format - tu powiem tyle, tak jak wspominałem, ze juz od początku zakupy ie 3.0, aż do teraz widziałem ze jest cos nie tak, a tak sie składa ze licząc od wrzesnia miałem juz ze 2 lub nawet 3 formaty, wiec to napewno nic nie da. Skanowanie systemu, sterowniki do usb, do karty graficznej, nic z tego nie pomogło. Dodam jeszcze ze w windowsie mysz także działa poprawnie (tylko w grze cs mam taki problem), gram w cs juz bardzo długo wiec nie mówcie mi takich rzeczy jak config, konfiguracja cs, akceleracja myszy, komendy w "set launch options", fpsy. Prosze o jakieś inne porady, bo mi na myśl przychodzi tylko to ze moge miec cos z portami usb. Z góry dziękuje za pomoc.