Witam. To już kolejny podobny temat ale cóż, mianowicie może z pośród tylu map da się jakaś nową " wyczaić " gdyż połowa map się graczom znudziła i mała frekwencja jest nieraz zauważalna. ???
|
|
Witam. To już kolejny podobny temat ale cóż, mianowicie może z pośród tylu map da się jakaś nową " wyczaić " gdyż połowa map się graczom znudziła i mała frekwencja jest nieraz zauważalna. ???
Ja jestem za wrzucenie DD2002, 2 bs'y,super mapka.
A ja bym był za wrzuceniem Vertigo, a mapy cs można by tak by zrobić raz w tygodniu wieczorem zrobić żebyśmy grali na mapach cs
ofice swietna mapa powinna w mc byc :D
Osobiście nie sądzę żeby vertigo albo jakaś mapka cs pomogły w utrzymaniu frekwencji. Vertigo poleciało bo ludzie na niej wychodzili, a mapka cs nie nadaje sie na serwer TP - CT nie maja na niej szans.
Jesli juz jestesmy przy dodawaniu map to moze wyrzucimy de_cbble i dodamy de_forge?
Tutaj zamieszczam pare screenow:
http://www.gotfrag.com/files/upload/...idoverview.jpg
http://wconnectionserver.net/torneos...1196346422.jpg
W zasadzie to z tą mapą jest jak z cpl_mill i tuscanem. Jestem za dodaniem de_forge lecz pozostawić narazie de_cbble. Może warto też zrobić "Koncert życzeń" od jakiejś godziny do kolejnej(powiedzmy 2,5 godzinki) najlepszy gracz wybiera mapę sam ? A potem już po tym czasie wrócić do MP podstawowego ? Moim zdaniem troche rewalizacji byłoby na serwerze. ;)
Jest godzina 9:50 w tej chwili na HJ TP de_nuke 0/16 1 raz widzę coś takiego od 1,5 roku na tym serwerze
Ostatnio edytowane przez ~MoLoJ ; 18-02-2010 o 09:52
forge jest fps'o żerne, i za małe szanse ma ct, lepsze cbbble.

Dokładnie,cbble zostawcie,a co sądzicie o mojej propozycji czyli DD2002 ?
awp_dust ;f ja jej nie trawie, grałem ja tylko na mapach ffa i była z dupy, na tp w ogole jej sobie nie wyobrażam ...

Dokładnie, mapki tego typu nadają się na ffa.
@edit: to może powrócimy do tego tematu:
http://www.forum.wiaderko.com/koncer...4-de_lite.html
dużo osób opowiadało się za wrzuceniem tej mapki ale jakoś nic z tego nie wyszło..
Ostatnio edytowane przez Soulfly ; 18-02-2010 o 11:47
dust2002 jak dla mnie sie nie nadaje kompletnie do gry, tragiczna jest ta mapa forge tez moim zdaniem nie wypali ale nad de lite mozna sie zastanowic. vertigo byo grywane i faktycznie zdazalo sie ze ludzie wychodzili z serwera, ale to chyba przez to ze polowa graczy nigdy tego nie grala. Mapka sama w sobie jest przyjemna i nadaje sie na tp
Na CS'e można zrobić dużo map ale do tego trzeba praktyki, niby kto miałby wrzucać nowe mapy na serwer skoro i tak była by zle zrobiona.
Ja jestem za wgraniem de_lite, choćby na próbę. Odnośnie frekwencji to myślę, że to taki czas po prostu. CS to stara gra i nie ma takiej opcji, żeby ludzie nie wchodzili na serwer bo znudziły im się mapy. Nie znudziły się przez tyle lat, to się nie znudzą teraz. No chyba, że ktoś gra ~0,5 roku i w głowie mu tylko fajerwerki, a na takich nie ma co stawiać bo spadnie nam poziom gry na serwerze. Żadnych dziwolągów typu westwood czy d2002 nie wgrywajcie bo serwer spadnie na psy.
PS. Moloj jak chcesz grać na d2002, to przecież masz HJ[FFA] i problem z głowy.
de_dust
de_inferno
de_train
de_tuscan
de_cbble
de_dust2
de_piranessi
de_nuke
de_prodigy
de_blue
de_aztec / de_aztec3
cpl_strike
de_irak
Może warto te mapy rozpatrzeć ? Myślę, że chyba to dosyć dobra propozycja ;)
Ja nie chciałem DD 2002 ;) tylko Kolerion ja nie lubie ffa więc tam nie gram
Ostatnio edytowane przez ' fil0ne ; 18-02-2010 o 14:32
Z listy Moloja wyrzucić de_blue i było by dobrze
Może nie od razu wyrzucić ale grać raz na dzień ;) np tak samo jak irak żeby zapoznać się z mapą i ją polubić
Ostatnio edytowane przez ~MoLoJ ; 18-02-2010 o 14:33
Luz ;) To może teraz zróbmy głosowanie czy moje mapcykl zostaje ? Pomysł chand3ra jest dobry :) może warto spróbować w najbliższym czasie
O całkowitej zmianie MC zapomnij, bo ostatnio już był modyfikowany. Co najwyżej można dodać jakieś mapki, do MC lub na serwer. Zresztą, trzeba poczekać na wypowiedź Mariona, dopiero wtedy może coś się uda nam "wywalczyć". Ja proponuję, żeby każdy zainteresowany tematem napisał jakie nowe mapy widzi na serwerze w formie posta. Na końcu Moloj jako, że założyłeś temat, wrzucił byś wszystko w 1 wieńczący nasze wysiłki post i z tym do HA.
Dobra, ja zacznę:
- de_bahrain [serwer]
- de_ahram [serwer]
- de_lite [serwer]
- de_cpl_mill [MC]
- de_piranessi [MC]
Legenda:
[MC] - dodać do map cycle
[serwer] - mapka na żądanie, promowana przez administracje
Z nowymi mapami przeważnie jest tak, że na początku każdy chce żeby taką dodać a jak już jest to nikomu nie chce się jej grać. Tak właśnie było w zeszłym roku z de_lite. Była walka żeby ją dodać do mapcycle, a później na serwerze zostawało 5/6 osób jak nią się zmieniało.
Przypominam że jest to serwer TP i realizowanie w płynny sposób celów mapy to podstawa. Nie zawsze mapa która fajnie wygląda i gra się na niej spoko na FFA tu się nadaje.
Kolejną sprawą jest frekwencja rano i późnym wieczorem. Przeważnie serwer robi się pusty miedzy 24.00 a 1.00 w nocy. Ostatnio graliśmy z Soulfly do 2.30 i zmieniając mapy cały czas na bardzo popularne (train, inferno, d2, nuke) dalej było 14-16 osób na serwerze. To daje troszkę do myślenia. Tak samo dzieje się rano. Wystarczy zmienić mape z np. cbble na d2, chwile na niej "pobiegać" i po 10 minutach jest serwer zapełniony.
| « Spolszczenie | No recoil, brak rozrzutu - o co chodzi? » |