witam
mam prozbe dokladnie czy mogl by mi wytlumaczyc jak zmienic czcionke w webspellu?
|
|
witam
mam prozbe dokladnie czy mogl by mi wytlumaczyc jak zmienic czcionke w webspellu?
chyba ...
a jak chcesz na calej stronie zmienic to do body dopisac:Kod:<font face="Arial">
P.S. Ale nie jestem pewienKod:<body font face="Arial">![]()
a kolor czcionki?
<div style="color:#FF0000;"> TEKST </div> tam gdzie #FF0000 wpisujesz kolor to jest o ile sie nie mylę czerwony możesz tez pisać słownie np red

ale to zmieniam w index czy gdzie?
Spróbuj w _stylesheet .
Kolor czcionki normalnie <div style="color:#FF0000;"> I TEN TEKST NA STRONIE WYŚWIETLI CI SIE NA CZERWONO </div> a ten już nie bo jest za div i to w index.php stawiasz to w teks który ma mieć inny kolor

mi chodzi w webspellu a nie html'u no tak w tym stlesheet tylko ktora to linika?
Zależy którą chcesz zmienić.Tam piszę.
no tak zalezy ktora chce zmienic no ta od koloru czcionki
jak chcesz zmienic kolor czcionki na calej stronie to musisz dopisac do index (tam gdzie jest <body>):
A jak tylko okreslonej czesci np bloku z newsami, musisz edytowac plik stylesheet. Tam musisz znalezc i zmienic.Kod:<body font color="kolor_czcionki">
~quash!, jakie Ty głupoty gadasz!
Nie
tylkoZamieszczone przez ~quash!
Kod:<body text="kolor_czcionki">
oj sorki rzeczywiscie palnalem glupote :P ja dopiero poczatkujacy z html..
j/wZamieszczone przez Kyrtap
szukaj sekcji:
body { (najczęściej jest to od razu na początku)
tam masz:
1 to rodzaje czcionek na stronie www,Kod:font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 10px;
drugie to wielkość czcionki na www
| « LG KU380 | LAN PARTY W LUBLINIE » |