UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie

Wątek: Profesjonalny klan za 30zł miesięcznie!

Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18
  1. #1 Profesjonalny klan za 30zł miesięcznie! 
    Starsza lamka
    !!UWAGA!! WSZYSTKIE LINKI SĄ ODDZIELONE SPACJAMI I POGRUBIONE, PONIEWAŻ LINKI NA WIADERKU SIĘ KASUJĄ!!
    Ten poradnik był pisany parę godzin a opracowanie dobrego sposobu i sprawdzenie go, parę tygodni. Uszanuj to, nie bluzgaj i nie spamuj. Jeśli masz jakieś problemy - pisz tu.

NA MOCY USTAWY O OCHRONIE PRAW AUTORSKICH MAM PRAWO TWIERDZIĆ, ŻE ROZPOWSZECHNIANIE I KOPIOWANIE TEGO UTWORU BEZ MOJEJ ZGODY JEST KARALNE!
    ________________________________________________________________________________________________________________________________

www . forum . wiaderko . com/klan-cs-1-6-szuka-graczy/219845-realne-koszty-prowadzenia-klanu-przeczytaj-zanim-zalozysz.html
    Po przeczytaniu poradnika pana peku33 zapewne przestraszyłeś się niezmiernie i rozgoryczony zapłakałeś, bo twoje marzenia o tanim prowadzeniu klanu, który byłby szanowany w Polskim świecie gry counter-strike nie byłyby możliwe do spełnienia przy takich kosztach. W tym poradniku postaram się wam udowodnić, że stworzenie tanio profesjonalnego klanu jest możliwe, a sposób został sprawdzony przeze mnie, więc macie gwarancję, że to co napiszę jest całkowicie bezpieczne i możliwe do wykonania.

Jeśli chcesz spróbować z tym poradnikiem założyć klan, będzie Ci potrzebne parę niezbędnych rzeczy. Na początek jednak… co rozumiem przez profesjonalny klan? Rozumiem przez to konkretny klan z logiem i profesjonalnym herbem, dobrym serwerem prywatnym z dobrej firmy, vt i stroną z domeną eu/pl z ładnym szablonem. Wszystko to za jedyne 25zł miesięcznie (ceny dostosowane do cenników stron z hostingiem serwerów, maksymalnie koszty mogą wynieść 40 zł, co wcale nie jest tak dużą kwotą). Jeśli zastosujesz się do mojej metody, będziesz na swoim klanie w dodatku zarabiał.

Teraz jednak przed tobą opłacenie kosztów na start i znalezienie potrzebnych rzeczy. Przede wszystkim potrzebujesz ogarniętego grafika (który będzie pracował za darmo).
    Druga sprawa, to opłacenie kosztów na początek. Jest to 27,5zł przelew (smsem 50zł+) + 3-10zł (tylko sms). Jest to dużo, ale opłaca się tyle zapłacić na początek, bo potem będzie się na naszym klanie zarabiać jak już pisałem.

I serwer.

Obowiązkowo nasz klan musi mieć serwer. Wybieramy więc hosting (oczywiście porządny a nie gamesol). Ja wybrałem www . gamesnet . pl. W aktualnej promocji mamy 2,5 złociszy za slota prywatnego w Poznaniu). Zakładamy konto, i pakujemy na nasz portfel pieniądze przelewem 28zł lub smsem, ale wtedy zapłacimy więcej. Gdy już mamy wystarczającą ilość pieniędzy na koncie (można sprawdzić w zakładce portfel) składamy zamówienie na serwer Counter-Strike 1.6, 11 slotów, prywatny. Po około dwóch godzinach możemy się cieszyć naszym serwerem bo zamówienie zostało zrealizowane.
    UWAGA! Potem zmieniamy hasło do serwera i usuwamy amxa w ftp. Serwerem sterujemy RCONEM.

II herb/logo.

Teraz potrzebujemy herb i godło a zajmie się tym nasz grafik. Po prostu należy zlecić mu to zadanie. Nie zapominajmy, że logo/herb musi mieć przezroczyste tło (plik zapisany w .png)

III kanał ventrilo.
    Tak, kanał. Każdy kto sądzi, że klan potrzebuje serwera jest w błędzie. Kanał jest tym samym, tylko dłużej się na niego wchodzi. W dodatku możemy mieć go za darmo, bez pierd.lenia z serwerem płatnym każdego miesiąca. Mój kolega powiedział raz, że powinienem kupić serwer ventrilo dla klanu. Gdy go spytałem po co, powiedział, że po prostu lepiej wygląda. <no comment>
    Dobra, jak załatwić sobie darmowy kanał? www . dreamspeak . pl . Wchodzimy na stronkę i stosujemy się do wskazówek jak założyć darmowy kanał. Po zgłoszeniu podania o takowy napisze do nas na gadu gadu administrator i poda nam namiary na serwer vt. I mamy kanał+hasło na kanał, więc nikt nam nie wejdzie.:)

IV strona klanowa.
    Więc, wiele osób uważa, że strona dla klanu jest niepotrzebna, zbyteczna. Jednak jest ona w pewnym sensie jest naszą wizytówką, są na niej informacje o sparach, kontakcie. Jeśli zakładasz stronkę na ugu . pl/cba . pl/vgh . pl/yoyo . pl możesz być pewny, że twój klan przez 98% steamowców zostanie wyśmiany i wyszydzony. Najbardziej śmieszne jest to, że taka stronka wygląda podobnie do xaa . pl ALE ta druga jest z płatną domeną, a to zmienia postać rzeczy. Klany ze stronką na xaa . pl bezsensownie tracą pieniądze płacąc co miesiąc za stronkę, bo i tak domena xaa jest bardzo nieładna.
    My ominiemy wszystkich pozerów i zrobimy stronkę naszym sposobem.
    Wybieramy darmowy hosting, najlepiej ugu . pl, ale spokojnie, nie będziemy mieli takiej domeny. Zakładamy stronkę + webspell razem z
    www . forum.wiaderko . com/cmsy-fora-dyskusyjne-systemy-portalowe/192919-%5Bdokladny-tutorial%5D-instalacja-webspella-dla-kazdego.html
    tym poradnikiem. Potem wchodzimy na stronkę www . cms-szablony . pl i wybieramy zakładkę szablony za sms. Kupujemy szablon za nasze początkowe pieniądze (3-10zł) a potem wgrywamy go na ftp, które mamy podane wcześniej. Potem możemy modyfikować stronkę.
    Teraz wchodzimy na stronkę nazwa . pl/home . pl – na obu stronach w promocji dostaniemy domenę na rok pl/eu za darmo. Rejestrujemy się podając wszystkie prawdziwe dane (można wziąć ojca, bo trzeba podać pesele, faxy i inne syfy) potem rejestrujemy domenę. Gdy już ją mamy w opcjach ustawiamy by nasza domena przekierowywała nas automatycznie na naszą stronkę ugu . pl. I gotowe, w pasku od teraz po wpisaniu twojadomena . pl nie będzie się pojawiać domena na ugu . pl tylko ta z pl. Mamy piękną wizytówkę i nikt się nie domyśli, że to strona z ugu . pl – a wszystko za darmo:)

Podsumowując:
    Za około 30 zł miesięcznie mamy:
    stronkę pl/eu + ładny szablon
    kanał vt do rozmów
    serwer na jednym z najlepszych polskich hostingów
    ładny herb/logotyp

Każdy klanowicz jest w stanie płacić 10-15 złotych na miesiąc bez problemów, a jeśli zrobimy dwie dywizje to wyciągamy 100-150zł miesięcznie.
    Gdy uzbieramy pieniądze możemy dokupić publik. :)

To wszystko, liczę na przyklejenie do Klan szuka graczy CS 1.6.

Pozdrawiam
    gandzioR^
    Ostatnio edytowane przez GandzioX ; 08-06-2010 o 17:33

2. #2 Odp: Profesjonalny klan za 30zł miesięcznie! 
    Spamer Awatar BuszeK443
    no no postarales sie polecam kazdemu poczatkujacemu klanowi cs 1.6 ;];;
    Ostatnio edytowane przez BuszeK443 ; 08-06-2010 o 17:50
    K@CIOR

3. #3 Odp: Profesjonalny klan za 30zł miesięcznie! 
    Super Mod Awatar peku33
    Promocja w gamesnet skończy się za kilka dni.
    PISANIE DO MNIE NA GG Z PROŚBĄ O JAKĄKOLWIEK POMOC NIE JEST MILE WIDZIANE! Numer: 6374959

4. #4 Odp: Profesjonalny klan za 30zł miesięcznie! 
    Moderator Awatar raszbu
    Teraz potrzebujemy herb i godło a zajmie się tym nasz grafik.
    A gdy nie mamy grafika?

Teraz wchodzimy na stronkę nazwa . pl/home . pl – na obu stronach w promocji dostaniemy domenę na rok pl/eu za darmo.
    Czyli z góry zakładasz ze taki klan nie przetrwa roku? Wykupienie domeny w nazwa.pl czy home.pl skutkuję bardzo drogim przedłużeniem takiej domeny.

5. #5 Odp: Profesjonalny klan za 30zł miesięcznie! 
    Adminus pospolitus
    Przede wszystkim potrzebujesz ogarniętego grafika (który będzie pracował za darmo).
    Może frytki do tego?

Gdy go spytałem po co, powiedział, że po prostu lepiej wygląda. <no comment>
    Miał rację, kanał klanowy na czyimś serwerze to wstyd przecież. W końcu mówimy o "profesjonalnym" klanie.

Wybieramy darmowy hosting, najlepiej ugu . pl
    hahahahahahahaaaaaa

To wszystko, liczę na przyklejenie do Klan szuka graczy CS 1.6.
    Prędzej do kosza.
    Najlepszy hosting www tutaj
    Konfiguracja amxx, instalacja pluginów, pisanie pluginów AMXX. Więcej info na www.naven.com.pl
    Jebać steama.

6. #6 Odp: Profesjonalny klan za 30zł miesięcznie! 
    Super Mod Awatar peku33
    w moim poradniku:
    3. Tryb EASY

* Strona unixstorm.org 13zł
    * Tani serwer gier, prywatny, 10 slotów 18zł
    * Domena .pl, .com.pl 4zł
    * Brak płatnego oprogramowania 0zł

Razem 35zł
    No, już całkiem nieźle. Gracze szybko się znajdą, jakąś reputację już mamy. Teraz tylko darmowy szablon trochę wadzi.

dokładnie odpowiada twojemu, tyle że ma droższy hosting www.
    PISANIE DO MNIE NA GG Z PROŚBĄ O JAKĄKOLWIEK POMOC NIE JEST MILE WIDZIANE! Numer: 6374959

7. #7 Odp: Profesjonalny klan za 30zł miesięcznie! 
    Banned
    Domenę najlepiej kupić na ovh.pl, a jak strona na xaa jest nieładna? Jak nic nie jest wgrane to jak może być nieładna?
    i to co peku powiedział na temat gamesnet...
    Kilka godzin? huehue

8. #8 Odp: Profesjonalny klan za 30zł miesięcznie! 
    Starsza lamka
    Cytat Zamieszczone przez raszbu Zobacz posta
    A gdy nie mamy grafika?
    Zawsze się ktoś znajdzie. A herb umie zrobić każdy idiota, jest mnóstwo instrukcji... można zlecić zrobienie na forum wiaderko...

Czyli z góry zakładasz ze taki klan nie przetrwa roku? Wykupienie domeny w nazwa.pl czy home.pl skutkuję bardzo drogim przedłużeniem takiej domeny.
    Nie, po upływie roku można stracić domeną <tak mi się wydaje> :) Potem założyć na drugim portalu inną : O
    Cytat Zamieszczone przez .wlK Zobacz posta
    Domenę najlepiej kupić na ovh.pl, a jak strona na xaa jest nieładna? Jak nic nie jest wgrane to jak może być nieładna?
    i to co peku powiedział na temat gamesnet...
    Kilka godzin? huehue
    Pisałem, że można np. z shooters.pl 4zł za slot :) mamy 40zł to też nie dużo: >

9. #9 Odp: Profesjonalny klan za 30zł miesięcznie! 
    Junior Mod Awatar ~ghana.
    domena .eu za darmo oO widze ze reklama zabujala bo wszystkie promocje to oni daja praktycznie tylko dla firm jesli chodzi o nazwa.pl a za przedluzenie i tak im to sie wzraca
    Jeden jest Mistrz Polski ...

10. #10 Odp: Profesjonalny klan za 30zł miesięcznie! 
    Adminus pospolitus
    Zawsze się ktoś znajdzie. A herb umie zrobić każdy idiota, jest mnóstwo instrukcji... można zlecić zrobienie na forum wiaderko...
    Wiesz ile nieraz się czeka? Nie masz żadnej pewności, że ktoś ci zrobi.

Nie, po upływie roku można stracić domeną <tak mi się wydaje> :) Potem założyć na drugim portalu inną : O
    Taaa... super
    Konfiguracja amxx, instalacja pluginów, pisanie pluginów AMXX. Więcej info na www.naven.com.pl
    Jebać steama.

11. #11 Odp: Profesjonalny klan za 30zł miesięcznie! 
    Super Mod Awatar peku33
    to super klan. Zakładasz, że po roku zniknie.
    Domen na nazwa / home się nie kupuje

Ovh / active24.pl / unixstorm <- te ok

4 zł nie dużo? W moim trybie masz za 35 zł host z domeną i serwer z pukawki, gdzie bez promocji masz 18zł

12. #12 Odp: Profesjonalny klan za 30zł miesięcznie! 
    Junior Mod Awatar ~ghana.
    wiec tak:
    Hosting www: unix/logout.pl
    herb: po kilka zlotych sms mozna zamowic
    Ventrilo: j/w
    serwer : pukawka eco/ tserwery/unix
    Jeden jest Mistrz Polski ...

13. #13 Odp: Profesjonalny klan za 30zł miesięcznie! 
    Junior Mod Awatar 'ERR.!
    Przede wszystkim potrzebujesz ogarniętego grafika (który będzie pracował za darmo).
    Oj wiesz mi że za free nie znajdziesz nic ciekawego.
    Na forum wiaderko osób zajmujących się grafiką nie można nazwać grafikami, bo to poziom 0. A herb może i umie zrobić każdy [w co wątpie], ale Ty przecież oczekujesz
    stworzenie tanio profesjonalnego klanu
    a za free nic ciekawego nie ma. A po co komu instrukcje, skoro do profesjonalnego klanu jest potrzebne coś unikatowego i niezwykłego. Peku33 ładnie wszystko opisał, a to co Ty napisałeś to w połowie nieprawda ;)

14. #14 Odp: Profesjonalny klan za 30zł miesięcznie! 
    Spamer Awatar krkkrk
    oO domeny za free? na home.pl słonko są po pierwsze ograniczenia

1) do 5 sztuk na osobę fizyczną
    2) po 365 dniach opłata 99,00 zł (czemu tego nie ująłeś?)

Poza tym "kanał jest tym samym co serwer"... ok. Wyobraź sobie, że Twój profesjonalny klan ma eliminacje do KODE, albo choć mecz ESL Amateur a admin z serwera skasował wam kanał... co wtedy?!

A promocje serwerowni są ograniczone w czasie i zazwyczaj na słabych maszynach :D

Ale fakt namęczyłeś się. +
    Jeżeli potrzebujesz pomocy - wejdź na moje www i napisz mi o tym.

Rude kobiety są najpiękniejsze.. zawsze będą.

15. #15 Odp: Profesjonalny klan za 30zł miesięcznie! 
    Starsza lamka
    Cytat Zamieszczone przez krkkrk Zobacz posta
    oO domeny za free? na home.pl słonko są po pierwsze ograniczenia

1) do 5 sztuk na osobę fizyczną
    2) po 365 dniach opłata 99,00 zł (czemu tego nie ująłeś?)

Poza tym "kanał jest tym samym co serwer"... ok. Wyobraź sobie, że Twój profesjonalny klan ma eliminacje do KODE, albo choć mecz ESL Amateur a admin z serwera skasował wam kanał... co wtedy?!

A promocje serwerowni są ograniczone w czasie i zazwyczaj na słabych maszynach :D

Ale fakt namęczyłeś się. +
    po roku można zrezygnować :( "słonko.

16. #16 Odp: Profesjonalny klan za 30zł miesięcznie! 
    Super Mod Awatar peku33
    czyli zakładasz, że klan przetrwa tylko rok XD
    możesz założyć za darmo na koncie z pukawki testowy serwer na kilka godzin i też masz super

17. #17 Odp: Profesjonalny klan za 30zł miesięcznie! 
    Adminus pospolitus
    btw.
    !!UWAGA!! WSZYSTKIE LINKI SĄ ODDZIELONE SPACJAMI I POGRUBIONE, PONIEWAŻ LINKI NA WIADERKU SIĘ KASUJĄ!!
    Kasują się linki do plików, moderator może je odblokować, a zresztą nie poprawiaj, bo i tak poleci w kosz...
    Jebać steama.

18. #18 Odp: Profesjonalny klan za 30zł miesięcznie! 
    Lamka Awatar .minD.
    Napracował się a Wy tylko krytykujecie :/
    uminDa.ocom.pl - Startujemy 13 czerwca!
    Mój nick Steam: h3ro1n3
    Nie spamić mi na GG, ani na STEAM, nie toleruje tego!