Jakie są przedmioty szkolne?
|
|
Jakie są przedmioty szkolne?
J. Polski
j. Niemiecki
j. Angielski
WOS
matematyka, geografia
chemia, religia, fizyka, historia, w-f biologia informatyka,
zależy od szkoły do której chodzisz, ja mam dodatkowo Prawo, Podstawy Ekonomii, Podstawy Przedsiębiorczości, Rachunkowość, WOK, PO
O jaką Ci szkołę chodzi dokładnie? Bo wyższe szkoły mają już przedmioty dostosowane pod kierunek.
od podstawowej do gimnazjum
WOS
Historia
Matematyka
Religia
Angielski
Biologia
Polski
Geografia
Informatyka
Muzyka
Chemia
Fizyka
Plastyka
Technika
WF
+ NiemieckiWOS
Historia
Matematyka
Religia
Angielski
Biologia
Polski
Geografia
Informatyka
Muzyka
Chemia
Fizyka
Plastyka
Technika
WF
Podstawówka:
WOS (chyba od 5 klasy, bo w 4 nie miałem)
Historia
Matematyka
Religia
Angielski
Przyroda
Polski
Informatyka
Muzyka
Plastyka
Technika
WF
Niemiecki
Gimnazjum:
WOS
Historia
Matematyka
Religia
Angielski
Biologia
Polski
Geografia
Informatyka
Muzyka
Chemia
Fizyka
Plastyka
Technika
Niemiecki
Ostatnio edytowane przez 'ERR.! ; 14-06-2010 o 20:35
Z niemieckim też jest różnie, w gimnazjach i liceach już jest więcej języków obcych, np. rosyjski i francuski.
Z nową podstawą programową od tego roku szkolnego niemiecki jest obowiązkiem w gimnazjum ;) A w pdst nie wiem jak jest, ale słyszałem, że również.
Niemiecki od klasy 0
Angielski bodajże od 3klasy
Czy jakoś tak.

Co kraj to obyczaj. U mnie jest angielski od przedszkola, a niemiecki od 1 klasy szkoły podstawowej.
Ja mam tak samo, ale to już zależy od szkoły. Znam szkoły gdzie uczą niem i ang już od 1 klasy pdst.my mamy ang. od 1 klasy podstawowej i niem. w gimnazjum
tak własnie jest u mnie :))Ja mam tak samo, ale to już zależy od szkoły. Znam szkoły gdzie uczą niem i ang już od 1 klasy pdst.

Więc od czego lub kogo to zależy, od dyrektora szkoły, czy nauczycieli uczących te przedmioty, a może od kogoś całkiem innego ? Wiecie... ?
1) Od zamożności samorządu
2) Od wielkości miejscowości.
3) Od miejsca zamieszkania: miasto czy wieś ale to nie koniecznie jest reguła bo ja mieszkam na wsi, a angielski jest u nas od przedszkola, a niemiecki od pierwszej klasy SP.
Nie ma kasy, nie ma języków.
tak samo jak nie znajdzie się wykształcona osoba do nauki, nie ma języka.

Natomiast ja mieszkam na wsi, a ang mam od pierwszej klasy, a niem od pierwszej ale gimnazjum. Chyba cała prawda leży w poście ' fil0ne'a3) Od miejsca zamieszkania: miasto czy wieś ale to nie koniecznie jest reguła bo ja mieszkam na wsi, a angielski jest u nas od przedszkola, a niemiecki od pierwszej klasy SP.
| « Potrzebne okulary | Łatwe nagrody w konkursie green up » |