UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie

Wątek: [OLD] NeoBans 3.1 - Najnowsza metoda na banowanie graczy ze zmiennym ip

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 100 z 200
  1. #81 Odp: NeoBans 3.1 - Najnowsza metoda na banowanie graczy ze zmiennym ip 
    Starsza lamka
    Zgadza się - plugin nie ścina nam serwera ale spostrzegliśmy kilka jego dziwnych stron.

po pierwsze to że czas podaje się w godzinach - trudno się odzwyczaić bo zazwyczaj pisze się minuty i już dałem kilka banów na 60 godzin ,,za słownictwo" ;D

po drugie jest tak że gdy w czasie wpiszemy 0 to ktoś nie dostaje perma, wtedy zostaje tylko zkickowany i może wejść nawet bez zmiany ip czy nicku

Nie wiem czy jest jakiś sposób żeby to naprawić, jeśli nie to peku wal prosto z mostu to nie będę banował na 0 godzin tylko na powiedzmy 1680 (10 tygodni)
    ----> www.cspde.xaa.pl <----

2. #82 Odp: NeoBans 3.1 - Najnowsza metoda na banowanie graczy ze zmiennym ip 
    Super Mod Awatar peku33
    Cytat Zamieszczone przez bolek__stw Zobacz posta
    dot. tego pluginu żadnych ;]
    a w ogóle pokazuje że jest uruchomiony?

---------- Post dodany 01-09-2010 o godzinie 14:27 ----------

Cytat Zamieszczone przez Torbacz Zobacz posta
    Zgadza się - plugin nie ścina nam serwera ale spostrzegliśmy kilka jego dziwnych stron.

po pierwsze to że czas podaje się w godzinach - trudno się odzwyczaić bo zazwyczaj pisze się minuty i już dałem kilka banów na 60 godzin ,,za słownictwo" ;D

po drugie jest tak że gdy w czasie wpiszemy 0 to ktoś nie dostaje perma, wtedy zostaje tylko zkickowany i może wejść nawet bez zmiany ip czy nicku

Nie wiem czy jest jakiś sposób żeby to naprawić, jeśli nie to peku wal prosto z mostu to nie będę banował na 0 godzin tylko na powiedzmy 1680 (10 tygodni)
    1680 - jedyna opcja
    PISANIE DO MNIE NA GG Z PROŚBĄ O JAKĄKOLWIEK POMOC NIE JEST MILE WIDZIANE! Numer: 6374959

3. #83 Odp: NeoBans 3.1 - Najnowsza metoda na banowanie graczy ze zmiennym ip 
    Lamka
    Jak już we wcześniejszym poście napisałem plugin zainstalował się poprawnie. Widzę logo "protekcji' neobansem wchodząc na serwer oraz widzę także napis [neobans] nick xxx jest czysty. Plugin zapisuje bany do bazy. Problem polega jednak na tym, że co jakiś czas pojawiają się błędy w logach ( czasem 1 raz dziennie, w inny dzień kilka razy). Błąd "[neobans.amxx] NeoBans Query problem (Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2))". Wiem, że jest to problem połączenia z bazą danych. Sprawdzałem czy nie jest to wina hostingu (zaznaczę, że na tym samym hoscie lecz w innej bazie posiadam amxbans i wszystko śmiga bez błędów- ani jednego wpisu w logach, że amxbans nie może połączyć się z bazą). Gdy widnieje błąd neobans w logach, na serwerze gry można zaobserwować dwie sytuacje: albo crash serwera po próbie bana, albo nic się nie dzieje - widać info, ze gracz jest czysty ale jak da mu się bana na naobans, to jest kickowany. Po banie może wejść na serwer a przy jego nicku widać ponownie info. : "xxx jest czysty".

Dzięki z góry za odpowiedź.

4. #84 Odp: NeoBans 3.1 - Najnowsza metoda na banowanie graczy ze zmiennym ip 
    Super Mod Awatar peku33
    PISANIE DO MNIE NA GG Z PROŚBĄ O JAKĄKOLWIEK POMOC NIE JEST MILE WIDZIANE! Numer: 6374959

5. #85 Odp: NeoBans 3.1 - Najnowsza metoda na banowanie graczy ze zmiennym ip 
    Starsza lamka
    Da się wrzucić listę banów z powodami itd. wrzucić na stronę www albo forum tak jak AMBANS? Jeśli tak to jak to zrobić? ;D
    ----> www.cspde.xaa.pl <----

6. #86 Odp: NeoBans 3.1 - Najnowsza metoda na banowanie graczy ze zmiennym ip 
    Lamka
    No i zaczęły się schody. Nie wiem jak i nie wiem czemu ( nic na serwerze nie zostało dograne) ale serwer zaczęło ścinać. Serwer jest hostowany przez WhiteRabbit. Plugin na serwerze wgrany jest od miesiąca i dopiero ok 5 dni temu zaczęliśmy odczuwać ściny całego serwera na ok 2-10 sek. Potrafią występować raz na 5 map, czasem rzadziej, a jeszcze kiedy indziej częściej. Pisałem do WhiteRabbit aby się dowiedzieć czy nie zmieniali czegoś w konfiguracji maszyny ( dostałem odpowiedź, że nic nie zmieniali od dłuższego czasu). Szukałem innych serwerów które posiadały ten plugin i duża część z nich z niego musiała zrezygnować , a szkoda bo banuje bardzo dobrze ( w tym serwery od 1shot1kill). Zaznaczę logach nie ma żadnych błędów ( dodałem także parametr debug).

7. #87 Odp: NeoBans 3.1 - Najnowsza metoda na banowanie graczy ze zmiennym ip 
    Super Mod Awatar peku33
    może wynikać ze zbyt wolnej bazy

8. #88 Odp: NeoBans 3.1 - Najnowsza metoda na banowanie graczy ze zmiennym ip 
    Lamka
    Witam, wczoraj zainstalowałem plugin neobans, jednak nie działa on jak trzeba.
    Po pierwsze nie widać statusu gracza "czysty", da się wbić na banie. Wpisy do bazy danych są dodawane, więc jakieś połączenie jest.

W MOTD również wyświetla się 'serwer zabezpieczony~".

Proszę o pomoc, oraz o ew. wskazanie alternatywnego hostingu (byethost posiada duze limity, zend, mysql i takie tam)

9. #89 Odp: NeoBans 3.1 - Najnowsza metoda na banowanie graczy ze zmiennym ip 
    Super Mod Awatar peku33
    a coś w logach amxx masz na temat pluginu?

10. #90 Odp: NeoBans 3.1 - Najnowsza metoda na banowanie graczy ze zmiennym ip 
    Lamka
    Działać działa oki, ale ma parę wad:

1. Tak jak wszyscy mówią, czas w godzinach.
    2. Z tego, co zauważyłem, unban można zrobić kasując linie w bazie danych banów (tu chciałbym potwierdzenia twórcy, bo nie widzę czasu w bazie banów).

Propozycje poprawek w nowej wersji:
    1. Zmiana jednostki na sekundy.
    2. Wprowadzenia menu, unbanów, bo to dość kłopotliwe wchodzić do bazy.
    3. Dodatkowo dodanie w bazie pola, kto zbanował.

11. #91 Odp: NeoBans 3.1 - Najnowsza metoda na banowanie graczy ze zmiennym ip 
    Lamka
    Witam. Czytałem temat lecz nie widziałem odpowiedzi.
    Czy jest jakaś opcja banowania na stałe (perm)? Gdyż jak ktoś pisał wyżej przy 0 kickuje tylko gracza a tydzień to trochę mało (np. jak za czity).

12. #92 Odp: NeoBans 3.1 - Najnowsza metoda na banowanie graczy ze zmiennym ip 
    Super Mod Awatar peku33
    słabo szkukałeś

13. #93 Odp: NeoBans 3.1 - Najnowsza metoda na banowanie graczy ze zmiennym ip 
    Lamka
    Cytat:
    Napisał Torbacz Zobacz post

1680 - jedyna opcja
    Trochę źle pierwszy raz poczytałem. Tak więc sprostuje moje pytanie: czy BĘDZIE opcja banowania permem w następnej wersji pluginu (o ile taka się ukaże).

14. #94 Odp: NeoBans 3.1 - Najnowsza metoda na banowanie graczy ze zmiennym ip 
    Super Mod Awatar peku33
    nie będzie. wpisz nawet jak wpiszesz 24 to i tak się każdemu odechce. wystarczy że wpiszesz 24000 i już masz 1000 dni = 3 lata = tyle na pewno twój serwer nie przetrwa

15. #95 Odp: NeoBans 3.1 - Najnowsza metoda na banowanie graczy ze zmiennym ip 
    Spamer
    Po wgraniu wszystkiego od nowa wyskoczyło mi coś innego

Co robić?

16. #96 Odp: NeoBans 3.1 - Najnowsza metoda na banowanie graczy ze zmiennym ip 
    Starsza lamka
    Na Twoim serwerze www nie ma Zend Optimizer'a. Napisz do supportu z prośbą o jego instalację.

17. #97 Odp: NeoBans 3.1 - Najnowsza metoda na banowanie graczy ze zmiennym ip 
    Spamer
    @Marcon

Napisali mi, że jest już dostępny a problem nadal jest

18. #98 Odp: NeoBans 3.1 - Najnowsza metoda na banowanie graczy ze zmiennym ip 
    Super Mod Awatar peku33
    to znaczy że nie ma

19. #99 Odp: NeoBans 3.1 - Najnowsza metoda na banowanie graczy ze zmiennym ip 
    Lamka
    Cytat Zamieszczone przez Bailiff
    Probuje i probuje, a nadal mam problemy z tym pluginem...

MOTD wyglada ok,
    nie wyświetla się komunikat, czy "czysty".
    Bana mozna dać, wywala z serwa, ale zaraz można wejsc bez problemu
    w bazie danych ban jest dodawany.

cvary w amxx.cfg wygladaja nastepująco:
    Kod:
    //Neobans
    amx_nb_path "http://www.woocash.xaa.pl/forum/neobans_core.php" //Adres do naszego pliku który wrzuciliśmy na serwer www, adres do pliku "neobans_core.php"

amx_db_host "woocash.xaa.pl" //Host bazy sql
    amx_db_db "woocash_BazaMySQL" //Nazwa bazy sql
    amx_db_user "woocash_dust2" //User bazy sql
    amx_db_pass "haselko" //Hasło bazy sql
    Dodatkowo wejscie pod adres NeoBans MainPage, po chwili ladowania, przekierowuje mnie na strone glowna forum.

a w logach mam ciagle:
    Kod:
    L 10/10/2010 - 21:53:33: [neobans.amxx] NeoBans Query problem (Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2))
    tylko prosze mnie nie odsylac z powyzszym errorem do googla, bo to mija sie z celem.

Baza danych na proserwer, a sam serwer na wilanie.
    Dobra nie wazne juz... ale tak czy inaczej lagi sie pojawily niesamowite na serwie...
    Ostatnio edytowane przez Bailiff ; 11-10-2010 o 16:52

20. #100 Odp: NeoBans 3.1 - Najnowsza metoda na banowanie graczy ze zmiennym ip 
    Spamer
    @Peku33

"Najwidoczniej nie jest to problem braku zend, nalezy zapytac autorow skryptu, ktore Pan uzywa."

Tak mi odpisali.

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 OstatniOstatni