Cześć, dostałem propozycje przedłużenia internetu w Netii z 1mb/s na 6mb/s. Czytałem trochę na forach gdzie ludzie się skarżyli na pingi rzędu 200ms. itp. Więc mam mętlik w głowie i nie wiem czy wziąć te 6mb ? Może wy coś na ten temat wiecie ?
|
|
Cześć, dostałem propozycje przedłużenia internetu w Netii z 1mb/s na 6mb/s. Czytałem trochę na forach gdzie ludzie się skarżyli na pingi rzędu 200ms. itp. Więc mam mętlik w głowie i nie wiem czy wziąć te 6mb ? Może wy coś na ten temat wiecie ?

Wg mnie nie powinieneś posiadać neta, ale jest zmiana modemu/typu neta?
Bo skoro masz neta 1mb i dają Ci 6mb na tych samych zasadach pomijając cene i prędkość to chyba można wziąć.
To dobrze, że tylko wg Ciebie. Czytałem na necie, że od 4mb zmieniają kodowanie na interleaved, a obecnie mam fast patch i pingi max 40, a na tym też mi zależy. 6mb z dopłatą 10zł miesięcznie. Dodam jeszcze, że po tym co przeczytałem w internecie, bo jak przejdę na 6mb będę miał też telefon w Netii, to chyba będą warunki na przejście na tryb fast path.
Ostatnio edytowane przez FrEaK ; 23-07-2010 o 17:15

Siema , otóż też mam zamiar teraz wziąść w netii neta 6 mb bo za cene tego neta mam swojego w orange i to 512 .
Kumpel zamówił sobie go i mówił mi że go w csie wywalilo za ping , a takto mowi ze net maszyna no po 900 transfer czasami ma jak cos sciaga , no nie wiem moze poprostu wszedl na jakis zagraniczny server czy cos , podpytam sie jeszcze :D
Więcej mb to nie znaczy że lepszy ping, na własnym doświadczeniu wiem. Miałem neta w Neo 640 ping 50-60 potem miałem 1mb i ping był 80-100. Teraz mam Netie 1,3 mb ( a dokładniej 1mb bo te 1,3mb to robią dla picu i tak jest 1mb ) pingi mam na HJ niskie, spadaja czasami poniżej 35 , a tak sierednio to 45 i jest gites :D
Szybkość internetu to nie jest tak, że mniejszy ping... Wszystko zależy od wpięcia.
Jeśli obsługują u Ciebie taką prędkość, to jest OK. Ping NIE BĘDZIE wyższy, jednak, że będzie o dużo niższy też Ci nie zagwarantuję. Dla mnie Netia to dobra firma, lepiej sprawuje się niż Neostrada. Też mam 6mb i ładnie śmiga.
szybkość nie ma nic do pingu.
Zobacz jaką masz trasę do serwera.
Z tego co wiem PLIX leży(ał) więc wszystko idzie przez zagranicę
w uruchomcmd
tracert IP
No to waha się od 23-47 ms., czyli dobrze :D Nie wiem jeszcze do końca, muszę się zastanowić...

Hyhy ja trochę nie ogarnięty :D Macie SS poniżej. Pokazuje, że przez Jaworzno, a sprawdzałem IP HJ TP.
![]()

Imo modem to modem... różnych rzeczy można się po tym spodziewać. A masz możliwość wzięcia np. neta z innej firmy? Jakiejś osiedlowej? Chyba, że mieszkasz w małym miasteczku a tam lipa z takim czymś.
Właśnie mieszkam na wsi, a tam tylko Neostrada, Netia, Radiówka i Orange więc odpada. Tu mogę mieć 6mb za 69zł.

To jak masz wybierać między tymi wszystkimi imo zostań przy tym co masz, wiesz że jakoś tam to działa :D jak Ci daja 6mb za 70zł to weź. Dla mnie to i tak taka cena to duża, ale to wieś i netia więc nie ma się też co dziwić :]
Mi tylko zależy o małe pingi, bo niedługo może będzie laptop i będzie potrzeba rozdzielenia internetu, więc przydałaby się większa prędkość. Tylko mi o ping zależy, bo bez tego to w CS'a grania nie ma :D A jeszcze gry jakieś ściągać, właśnie tu większa prędkość by się przydała.

| « [PSP] ModNation Racers [EUR] | Jak powiększyć penisa? » |