Witam, szukałem na forum ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na ten temat a mianowicie chodzi o akceptacje konta - jak ją wyłączyć... przeszukałem cały panel admina i nie znalazłem takiej opcji... więc proszę o pomoc :P
|
|
Witam, szukałem na forum ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na ten temat a mianowicie chodzi o akceptacje konta - jak ją wyłączyć... przeszukałem cały panel admina i nie znalazłem takiej opcji... więc proszę o pomoc :P
Konfiguracja domyślna Webspella nie wymusza akceptacji konta przez administratora. Po rejestracji na konto mailowe użytkownika wysyłany jest link aktywacyjny i to wystarczy żeby aktywować konto. (oczywiście administrator może też zrobić to ręcznie).
I teraz pytanie, czy chcesz wyłączyć aktywację w ogóle (po rejestracji można się od razu logować), czy rzeczywiście masz ustawioną aktywację przez administratora i chcesz zmienić na aktywację mailem?
Niezależnie od wszystkiego polecam ci zainstalować modyfikację z załącznika. Oszczędzi ci kłopotów...
Ostatnio edytowane przez VolT ; 13-08-2008 o 15:46
Ja domyślnie miałem ustawioną akceptację przez administratora ;]
Po tej modyfikacji jest tak, że po rejestracji można od razu się zalogować więc jest w sumie dobrze ale głownie chodziło mi o wysyłanie meila jak to zrobić ?
Przeszukałem support Webspella i nie dowiedziałem się za dużo. Chyba że masz jakąś starą wersję. Ale powiedzmy sobie szczerze - strona klanowa to nie nasza-klasa, nie ma miliona userów więc chyba łatwo nad nimi zapanować i bez aktywacji. Jak wolisz...
PS: Może być tak że jest ustawione wysyłanie maila, tylko z jakichś przyczyn maili nie wysyła i musisz aktywować ręcznie.
Ostatnio edytowane przez VolT ; 13-08-2008 o 22:36
wesje mam najnowszą 4.01.02 + spolszczenie
Jeśli się nie da z tym meilem to w sumie dobrze przemyślałem i stwierdziłem, że nie ma to większego sensu - jak mówisz to nie nk :P więc zostanę przy tej modyfikacji :)
thx :P
siemasz macie może taką rejstracje jak wyzej kolega podaltylko ze po polsku??VolT
| « Pomoc webspell | Saper- hack » |