Witam , otusz dzisiaj chciałem zają się grafiką i czytałem turtoriala by dreq o herbie i mam pytanie jak odcinac te pólowke ? Będą giboniki :):> sory że nie napisałem Ci ale mam karte graficzną ati i jak proboje alt+c to nie działa :>
Czekam !
|
|
Witam , otusz dzisiaj chciałem zają się grafiką i czytałem turtoriala by dreq o herbie i mam pytanie jak odcinac te pólowke ? Będą giboniki :):> sory że nie napisałem Ci ale mam karte graficzną ati i jak proboje alt+c to nie działa :>
Czekam !
hmm. jak masz tarcze i na to daj render i chcesz zeby np. wystawala reka, to tak: zaznaczasz warstwe z renderem nastepnie zmiejszasz krycie, bierzesz lasso lub gumke i widzisz gdzie masz wymazac lub zaznaczyc do usuniecia nie potrzebne elementy i juz...
normalnie bo to robisz z kilku warstw i bierzesz zaznaczasz ta warstwe tu np. jest ta jasno niebieska i bierzesz lasso i zaznaczasz na ukos i masz to zaznaczone i usowasz...
wybierasz takie lasso co ci na prosto zaznacza
dobra to tak :) zaczynamy:
Wybierasz narzędzie "Polygonal Lasso Tool" które znajduje sie na pasku narzedzi w naszym ps, aby je wybrac musisz kliknąc prawym na lasso na pasku narzędzi:) Screen:
teraz musimy zaznaczyc nasz kawałek który chcemy odciąc... wiec poprostu zaznaczamy kawałek klikając... :) popróbujcie sobie, napewno sie uda ;)
potem gdy juz mamy zaznaczenie w postaci "latających kropek" wokół naszego zaznaczenia... i gdy juz je mamy klikamy "DELTE" a wtedy zaznaczony kawałek sie usuwa ;) :D
| « Advertiser wersja 0.5 | Instalacja WebSpell. Poradnik » |