UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie

Wątek: [Download] [RapidShare] Dreamfall: The Longest Journey

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
  1. #1 [Download] [RapidShare] Dreamfall: The Longest Journey 
    Starsza lamka Awatar proogi
    Free download / pobierz za darmo -Dreamfall: The Longest Journey Poniżej opis i link do gry. Zapraszam do ściągania i komentowania.

Dreamfall to druga część znakomitej gry przygodowej, The Longest Journey, zrealizowanej i wydanej w 2000 roku przez firmę Funcom. Jej akcja osadzona została w tych samych realiach, w których mieliśmy okazję przebywać w oryginalnym The Longest Journey, tj. kompilacja fantasy i science fiction. Sama rozgrywka stanowi mieszankę elementów akcji oraz przygody (grafika 3D – widok TPP), co jest nieco odmienną formą aniżeli klasyczna przygodówka „point and click” z jaką mieliśmy do czynienia poprzednio. Autorzy twierdzą też, iż podczas produkcji inspirowali się takimi grami jak: Eternal Darkness, Silent Hill, Resident Evil, Knights of the Old Republic, Shenmue, Prince of Persia.

Fabuła Dreamfall rozgrywa się w dziesięć lat po wydarzeniach, jakie miały miejsce w The Longest Journey. April Ryan, bohaterka The Longest Journey powraca. Mamy okazję zobaczyć jak na przestrzeni tych lat zmieniła się ze słodkiej osiemnastoletniej dziewczyny w dorosłą, pozbawioną złudzeń kobietę. Jednak nie jest już ona główną postacią gry. Ta rola przypadła całkowicie nowej postaci, dwudziestoletniej kobiecie, Zoë Castillo. To ona musi odkryć kulisy konspiracji, jaka obejmuje swym zasięgiem trzy równoległe światy (świat magii - Arcadia, techniki – Stark, oraz trzeci, świat poza światami – świat Zimy). W przygodzie pomogą jej też dwie inne postacie, wspomniana powyżej April Ryan oraz tajemniczy mężczyzna o imieniu Kian. Każdą z nich będziemy mieli okazję poprowadzić przez różne niebezpieczeństwa, pokonać napotkanych przeciwników, wykonać szereg questów, rozwiązać liczne zagadki oraz rozmawiać z napotkanymi postaciami pobocznymi (część znanych z The Longest Journey). Poznamy też ich przeszłość, dobre i złe cechy oraz przeznaczenie. Akcja gry poprowadzi bohaterów przez całą gamę egzotycznych i odmiennych lokacji, jak futurystyczna metropolia Casablanca, magiczne miasto Marcuria, podziemnie jaskinie, siedem mórz, czy gęste lasy i puszcze.

Elementem, o którym należy powiedzieć, jest specjalna budowa gry, pozwalająca rozwiązać dany problem na kilka sposobów. Czy zdecydujemy się użyć brutalnej siły, czy też umysłu zależy tylko od nas. Naturalnie ma to też ogromny wpływ na dalszy rozwój akcji. Ponadto należy też wspomnieć o dużej interaktywności otoczenia uzyskanej dzięki funkcji „Focus Field”, oraz prostym, intuicyjnym interfejsie i systemie sterowania.

DOWNLOAD
    Kod:
     Link został usunięty z powodu naruszenia regulaminu forum.
    pass: swiebertje

Pełne PL spolszczenie (dubbing + napisy) ->
    Kod:
    Eksluzywny poradnik do gry z GRY-Online.pl ->
    Kod:

Lamka
    a gdzie znalezc crack do tego?

przepraszam za post , prosze usunac go ;)
    Ostatnio edytowane przez beRRo ; 03-04-2009 o 11:56 Powód: Post pod postem (nie odświeżaj, korzystaj z edycji)

3. #3 Odp: [RapidShare] Dreamfall: The Longest Journey 
    Lamka Awatar bloodwitcher
    The Longest JourneyPL
    Najdłuższa podróż PC (4CD) + Opis

producent: FunCom
    wydawca: FunCom

kategoria: przygodowe

Data Premiery:
    Świat: 20 kwietnia 2000
    Polska: 15 grudnia 2000

tryb gry: single player
    wymagania wiekowe: 16+

nośnik: 4 CD

Wymagania sprzętowe:
    Pentium II 300MHz, 64MB RAM, karta dźwiękowa, akcelerator 3D.

Opis Gry...

The Longest Journey to wspaniała przygoda której akcja toczy się w dwóch bliźniaczych światach Arcadia i Stark. Jako młoda dziewczyna April Ryan musisz poznać prawdę o obu tych wymiarach i jak to zwykle bywa, uratować je od grożącej im zagłady.

Podstawowe cechy gry:

* gra przygodowa w starym dobrym stylu point & click
    * do zwiedzenia dwa obszerne światy (Arcadia i Stark), ponad 100 unikalnych lokacji
    * ponad 50 postaci z którymi można porozmawiać
    * duża ilość zagadek logicznych powiązanych z fabułą gry
    * wysokiej jakości prerenderowana grafika (640x480, 16 milionów kolorów)
    * trójwymiarowe postacie generowane w czasie rzeczywistym, każda składająca się z ok. 1000 polygonów
    * profesjonalna polska wersja językowa z Edytą Olszówką w roli April Ryan

Opis przejscia (poradnik):

Kod:
    CD1 :

Kod:
    CD2 :

Kod:
    CD3 :

Kod:
    CD4 :

Kod:

Kod:
    bloodwitcher

4. #4 Odp: [RapidShare] Dreamfall: The Longest Journey 
    Lamka
    Dzięki za wrzutę. To fajna gra (TLJ), ale trudno ją było ściągnąć w miarę szybko z innych źródeł.
    Na razie stanęłam w "martwym punkcie", którego rozwiązanie wcale nie pokrywa się z poradnikiem... A dokładnie to gra się wyłącza, gdy wchodzę do posterunku policji... także... nie pograłam sobie.
    Ostatnio edytowane przez Wena ; 07-05-2009 o 20:08

5. #5 Odp: [RapidShare] Dreamfall: The Longest Journey 
    Lamka Awatar bloodwitcher
    Cytat Zamieszczone przez Wena Zobacz posta
    Dzięki za wrzutę. To fajna gra (TLJ), ale trudno ją było ściągnąć w miarę szybko z innych źródeł.
    Na razie stanęłam w "martwym punkcie", którego rozwiązanie wcale nie pokrywa się z poradnikiem... A dokładnie to gra się wyłącza, gdy wchodzę do posterunku policji... także... nie pograłam sobie.
    jezeli pobieralas z moich linkow to nie mam pojecia co sie stalo poniewaz sam przeszedlem cale i gra mi sie nie wylaczala ale jezeli pobralas gre z innego zrodla to zapraszam do pobrania z moich linkow

pozdro

6. #6 Odp: [RapidShare] Dreamfall: The Longest Journey 
    Lamka
    Z Twoich linków ;) Nie wiem, może coś się źle zainstalowało, ale reinstalacja też nie chce iść, więc chyba będę musiała zacząć wszystko od początku.

Edit:
    Odinstalowałam grę zostawiając save'a i nadal to samo. Dziwna sprawa.
    Ostatnio edytowane przez Wena ; 08-05-2009 o 19:06

7. #7 Odp: [RapidShare] Dreamfall: The Longest Journey 
    Lamka
    Miałam ten sam problem. Musisz poszukać w internecie patcha. Niestety nie pamiętam już gdzie go znalazłam. Ale na pewno pomaga. Powodzenia.

8. #8 Odp: [RapidShare] Dreamfall: The Longest Journey 
    Lamka Awatar Niegrzeczna
    obydwie gry rewelacyjne ...mam grałam...i gorąco polecam;)