Siemano wszystkim dzisiaj trochę się nudziłem i obczaiłem jak zgrać gry Java z telefonu na komputer. Potrzebne rzeczy to:
-Karta pamięci
-Kabel dołączony do telefonu
Więc zaczynamy. Jeśli chcemy zgrać grę z telefonu na komputer to po pierwsze gra musi być zainstalowana na karcie pamięci, następnie jak już gra jest na karcie podpinamy telefon do komputera, wchodzimy do dysku wymiennego (karta pamięci) Który pokazać się po podłączeniu telefonu do komputera wchodzimy do folderu "system" który oryginalnie jest ukryty więc żeby go zobaczyć musimy zaznaczyć w naszym systemie opcje żeby pokazał ukryte pliki. Następnie wchodzimy do folderu "ams" w którym jest trochę plików (pliki od zainstalowanych gier) ale nas interesuje tylko gra prawda :P
Tak więc szukamy pliku o rozszerzeniu # poprzedzonym rozszerzeniem jar czyli np: NEED_FOR_SPEED_CARBON_2.jar.# - najczęściej jest to największy plik zakończony # (żeby widzieę rozszerzenia w systemie Windows musimy w opcjach folderów w zakładce widok odznaczyć pole: ukryj rozszerzenia znanych typów plików) kopiujemy plik o rozszerzeniu # na komputer i to jest właśnie nasza gra. Teraz wystarczy ten plik (nie zmieniając rozszerzenia) odesłać znów do telefonu np. do folderu Inne i zainstalować. Zapewne kopiując cały folder "ams" na dysk kopiujemy również save do gier. Tak że po restarcie fona możemy wgrać cały folder i będziemy grali od tego momentu w którym wcześniej skoczyliśmy. Tylko ostrzegam z tymi save nie jestem pewien :mrgreen: .
Jeśli mamy gry na telefonie to wystarczy przed wszystkim wysłać grę na kartę (Przenieś do M.S.) Oczywiście z aplikacjami sprawa ma się identycznie tak samo.
Testowane na K800i,K810i,W850i (i działa :P )