Troche informacji o grze:
Assassin's Creed – gra komputerowa stworzona przez studio Ubisoft Montreal. Akcja gry toczy się podczas III wyprawy krzyżowej, w roku 1191. Gracz wciela się w rolę członka bractwa asasynów znanego jako Altaïr, którego celem jest wyeliminowanie dziewięciu historycznych postaci propagujących wyprawy krzyżowe i odpowiedzialnych za cierpienia wielu ludzi. Gracz odwiedza cztery historyczne miasta: Damaszek, Akkę, Masjaf i Jerozolimę.
Można by tu wspomnieć iż gra zdobyła wiele nagród na długo przed premierą, głównie podczas E3 2007 co świadczy iż jest naprawdę niezła .
wymagania sprzętowe: Core 2 Duo 2.2 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 512 MB (GeForce 7800 lub lepsza), 8 GB HDD, Windows XP/Vista -bez rewelacji, sam mam lepszy sprzęt niż ten podany tu, lecz spokojnie, można grać na sprzecie o wiele nizszym niż tu podane , u kolegi śmiga na medium detalach na sprzęcie p4 1.8 ghz, 640 ram , geforce 7800 tak więc myślę iż możecie spróbować zainstalowac grę, jeśli macie dość słaby sprzęt, zawsze możecie pokombinować z obniżeniem detali graficznych wpływających na płynnośc gry :)
Hmm od siebie powiem tak, nazywasz sie Altair , i należysz do klasu Assassynów. Otrzymujesz zlecenie od mistrza od pozbyciu sie 9 Templariuszy , w tym znanych postaci historycznych. Całość owija się w masę misji pobocznych typu wyeliminuj, podsłuchaj, skradnij itp, a gdy twój bohater mimowolnie zostaje wciągniety w jedne z czasów najbardziej emocjonujacej rozwijającej sie doskonałej opowieści całosć wychodzi niesamowicie. Zdradze tylko iż w grze mamy doświadczyć niesamowitych zwrotów akcji, tetniącego i realistycznego świata, niesamowitej grafice ( głownie przy pomocy shader 3.0) i wielowatkowej fabule. Z dniem dzisiejszym udało mi sie ukończyc ową grę, jednak ostatnie momenty gry były niesamowicie emocjonujące. Może zaciekawi was fakt, iż nie działa to na zasadzie iż wbiegasz zabijasz i uciekasz rozprawiając się z twym celem. nie zapominajcie że wasza postać jest skrytobujcą, a w grze dobre opanowanie kontrataku jest niesamowicie istotne. Na koniec powiem tylko tak: Dupa w troki i pobierajcie tę grę, bo od czasów Gothic 1,2,3 żadna gra nieprzyciągneła aż tak mojej uwagi niż Assassin's Creed.
Z tego Linku pobierzecie kompletną grę, dzięki której przeżyjecie wspaniałą historie a przede wszystkim nieliniową fabułę , dzieki której zejdzie troche czasu do planowanej wersji gry Assasin's Creed 2!
Link : Assasin\'s_Creed_Package_re-Packed (download torrent) - TPB