Witam
Jaki byscie mi poradzili program do nagrania pierwszego filmiku zeby byl prosty nie skomplikowany a zarazem dobry :)
Czekam na propozycje
Dzieki i pozdrawiam :)
|
|
Witam
Jaki byscie mi poradzili program do nagrania pierwszego filmiku zeby byl prosty nie skomplikowany a zarazem dobry :)
Czekam na propozycje
Dzieki i pozdrawiam :)
Fraps. Albo nagraj poprostu demko.
Nagraj demko poprzez "record nazwa dema" [koniec to komenda "stop"]. Następnie włącz frapsa i wpisz w konsoli "viewdemo/playdemo nazwa dema" i nagraj najlepsze fragmenty frapsem [poprzez domyślny przycisk F9]. Dodaj jakieś efekty w Sony Vegas [poczytaj poradniki etc.] i masz gotowy filmik na YouTube.
A ja jednak polecam kręcenie od razu frapsem podczas gry.
Można także GameCam, ale fraps wygodniejszy ;]
Następnie otworzyć programem do obróbki typu Windows Movie Marker, Sony Vegas, Adobe Premiere, etc. i tam dziel, wycinaj, dodawaj efekty i resztę ;]
Tylko, że przez Fraps fps'y trochę spadają podczas gry ;/
No to wtedy sposób, który podał Want3d
Nie popieram "relas5" gdyż fraps znacznie muli kompa , jest duże zużycie procesora poprzez co spadaja fps.
1. Nagraj demko "record 'nazwadema' " a nastepnie wybrane fragmety nagraj frapsem
zle jest nagrywac odrazu frapsem bo wtedy masz wiekszy ping,wieksze lagi i wiecej na dysku zajmuje miejsca,a tak to nagrywasz demko i potem frapsem najlepsze momenty
Ping i lagi się nie zwiększają...
Po prostu spadają fps'y, ale to zależy od kompa.
A gdy się nagra od razu Frapsem to też można wyciąć ciekawe kawałki ;]
Chyba na tym polega obróbka video, nie? ;P
Moim zdaniem najlepsze do Fragmovie jest VideoMach.....
Najpierw nagrywasz demko---->record nazwadema, potem viewdemo nazwadema i jak znajdziecie fajne fragi to wpisujecie w consoli startmovie nazwaobrazów 25---->25 liczba fps tylko trzeba mieć dużo miejsca na dysku, przykładowe w consoli
viewdemo fragmovie wybieram fragment startmovie fm 25 jak skończe to endmovie
link do VideoMach http://w.download.idg.pl/fannef/3d15...Mach-2.7.2.exe
Zapraszam do rejestracji na .Polish invincible Clan* # , oraz do gry na naszym nowym serverze:
91.209.68.7:27099
Hasło: pic Slotów: 15
Zapewniam wysoki poziom graczy,Miłych i sprawiedliwych adminów!!
Prześlij komu możesz :-) Z góry dziękuje! Ekipa PiC Pozdrawia i życzy miłej gry :-)
nie słuchaj ich <lol2>
Mirvem nagrywaj.
Wielka,jakoś w tych czasach się liczy ;)
Tak,on robi tysiace screenów które zapisują się do counter-strike/ potem wrzucasz je do virtual dub i koniec.
Ja polecam nagrywać FRAPS'EM.Sam używam i jestem zadowolony :)
Demko nagraj i pozniej niepotrzebne kawalki usun
| « QLIMAX 2008 - podaj nutki :) | Spider-man 2 (PSP) » |