Witam,
Na wstępie chciałbym przeprosić za bociarskie wykonanie skryptu, na HTML znam się jak na PHP (ten skrypt to jeden z pierwszych w moim życiu) czyli prawie w ogóle. No i wybaczcie grafike bo w tym dziale to nawet nie raczkuje. Skrypt korzysta z kliku wiaderkowych pomysłów, więc chciałbym podziękować moshowi za inspiracje. Bardzo was proszę o oceny skryptu, czy Wam sie podoba czy nie. To tyle wstępu teraz będzie konkretne info.
Mój skrypt to w miarę obszerna lista serwerów Counter Strike 1.6 Steam i NonSteam. Każdy może dodać swój serwer do skryptu (o ile jest zalogowany na forum PGC).
Lista znajduje się pod linkiem: Lista serwerow Counter-Strike 1.6 Steam i Non Steam!
Info o liście: (Co lista posiada i inne info)
- Nazwa, ip serwera, formacje o graczach na serwerze, haśle (czy serwer ma czy też nie), typie serwera (Steam/NonSteam)
- Po kliknięciu na nazwe serwera pojawia się dokładne info o nim - konfiguracja + gracze itp
- Możliwość posortowania serwerów
- Możliwość pobrania serwerów na dysk - Serwery STEAM dla Steamowców, NonSteam dla NonSteamowców - pobierasz plik wklejasz go do odpowiedniego katalogu i masz wszystkie serwery w Favorites!
- Serwery dodane do działu Serwery ( Link ) na forum PGC ( Najlepsze serwery CS 1.6 nonsteam i steam! ) zostaną automatycznie dodane do bazy po kilku godzinach :)
- Statusy odświeżają się co kilka minut
- Serwer, które nie działa nie pokazują sie w liście
- Serwery offnięte ponad tydzień są wywalane z bazy
Mniej ważne info dla ciekawskich :)
- Znam niektóre błędy skryptu (Buby z kodowaniem, niektóre serwery nie mają dodatkowego statusu) - wiem o nich i poprawie je, jeśli zauważę, że ktoś wbija na listę :)
- Bardzo proszę o zgłaszanie mi innych błędów - błędów w skrypcie, literówek, luk w zabezpieczeniach* - nie załatałem ich bo, albo nie umiem (tu proszę o pomoc!), albo nie zauważyłem
- Skrypt będzie modyfikowany o ile będzie się ktoś nim interesował ! :)
- Starałem się trochę dodać rzeczy pod wyszukiwarki - jeśli coś źle zrobiłem pisać (bardzo bym sie chciał takich rzeczy nauczyć)
Wiem, że ta lista to żadne osiągnięcie, ale mam nadzieje, że lista się komuś przyda !
Pozdrawiam!
Oryginał: Link
(Piszę w tym dziale ponieważ jest to lista serwerów, jeśli się pomyliłem proszę o przeniesienie.)
* - Jeśli znajdziecie jakiś błąd, proszę o szybki kontakt za pomoc w załataniu skrypta wykombinuje jakąś nagrodę.