Rowling J.K.
Harry Potter i Kamien Filizoficzny

Format: mp3
Rozmiar: 319 MB
Czas trwania: 09h 22m 37s
CZYTA: Piotr Fronczewski
OPIS :
Harry Potter - sierota i podrzutek, wychowywany przez ciotke, traktowany jest jak piate kolo u wozu. Pochodzenie chlopca owiane jest tajemnica, jedyna pamiatka to zagadkowa blizna na czole. Wszystko wyjasni sie w jedenaste urodziny chlopca, a bedzie to dopiero poczatek Wielkiej Tajemnicy...
Moje cale zbiory audiobookow i sluchowisk (z akcentem irlandzkim) :
----================================================----
Rowling J.K.
Harry Potter i Komnata Tajemnic

Rozmiar: 397 MB
Czas trwania: 10h 27m 36s
OPIS :
Harry musi sie zmierzyc z przerazajacym potworem z Komnaty Tajemnic na zamku Hogwart. Otworzyc te komnate mógl jedynie prawowity dziedzic Slytherina, a wskutek nieszczesliwego zbiegu okolicznosci podejrzenie pada na Harryego...
Rowling J.K.
Harry Potter i Wiezien Azkabanu

Rozmiar: 488 MB
Czas trwania: 13h 29m 25s
OPIS :
Kolejna, trzecia czesc opowiesci w wersji audio o Harrym Potterze tym razem w trzeciej klasie Szkoly Magii i Czarodziejstwa Hogwart, który z dwojgiem najwierniejszych przyjaciól Ronem i Hermiona toczy walke ze zlem. Uosabia je potezny Lord Voldemort z gronem swych popleczników, którzy nie ustaja w wysilkach pokonania Harry'ego.
Na szczescie chlopiec ma madrych i przewidujacych opiekunów profesora Albusa Dumbledore'a oraz swego ojca chrzestengo, o którego istnieniu dowiedzial sie dopiero w tym roku. Z ich pomoca udaremni niejeden spisek Voldemorta
Rowling J.K.
Harry Potter i Czara Ognia

Rozmiar: 878 MB
Czas trwania: 24h 30m 18s
CZYTA: Wiktor Zborowski
OPIS :
W tym, czwartym roku nauki w Szkole Magii i Czarodziejstwa Hogwart rozegra sie Turniej Trzech Czarodziejów, na który przybeda uczniowie z Bulgarii i Francji. Zgodnie z prastarymi regulami w turnieju uczestniczyc ma trzech uczniów - reprezentantów kazdej ze szkól, wybranych przez Czare Ognia. Dziwnym zbiegiem okolicznosci wybranych zostaje czterech.
Co z tego wynika dla Harry'ego, jego przyjaciól i calego swiata czarodziejów? - dowiecie sie, sluchajac opowiesci w interpretacji Wiktora Zborowskiego. Moga sie one okazac sie niezrównanym towarzyszem weekendowych przejazdzek i wiekszych podrózy samochodem lub tez skutecznie odpedzac nude w wakacyjne deszczowe dni.
Rowling J.K.
Harry Potter i Zakon Feniksa

Rozmiar: 968 MB
Czas trwania: 30h 30m 44s
OPIS :
Harry znów spedza nudne, przykre wakacje w domu Dursleyów. Czeka go piaty rok nauki w Hogwarcie i chcialby jak najszybciej spotkac sie ze swoimi najlepszymi przyjaciólmi, Ronem i Hermiona. Ci jednak wyraznie go zaniedbuja. Gdy Harry ma juz dosc wszystkiego wszystkiego postanawia jakos zmienic swoja nieznosna sytuacje, sprawy przyjmuja calkiem nieoczekiwany obrót.
Wyglada na to, ze nowy rok nauki w Hogwarcie bedzie bardzo dramatyczny. Kolejny tom przygód Harry'ego Pottera zaskakuje niespodziewanymi zwrotami akcji, tajemnicza atmosfera i oczywiscie magia.
Rowling J.K.
Harry Potter i Ksiaze Polkrwi

Rozmiar: 393 MB
Czas trwania: 20h 12m 24s
OPIS :
Po nieudanej próbie przechwycenia przepowiedni Lord Voldemort jest gotów uczynic wszystko, by zawladnac swiatem czarodziejów. Organizuje tajemny zamach na swego przeciwnika, a narzedziem w jego reku staje sie jeden z uczniów. Czy jego plan sie powiedzie? Tom szósty przygód Harry'ego Pottera przynosi cenne informacje o matce Voldemorta, jego dziecinstwie oraz poczatkach kariery mlodego Toma Riddle'a, które rzuca nowe swiatlo na sylwetke glównego antagonisty Pottera.
Na czym polega sekret nadprzyrodzonej mocy Czarnego Pana? Kto bedzie nowym nauczycielem obrony przed czarna magia? Jaki jest cel tajemniczych i niebezpiecznych wypraw Dumbledore'a? Kto bedzie wybranka serca Harry'ego? I wreszcie, kto jest tytulowym Ksieciem Pólkrwi i jaka misje ma on do spelnienia?
Rowling J.K.
Harry Potter i Insygnia Smierci

Rozmiar: 648 MB
Czas trwania: 24h 15m 56s
OPIS :
Po smierci Dumbledore`a Zakon Feniksa wzmaga swoja dzialalnosc, próbujac przeciwstawic sie coraz potezniejszym silom smierciozerców.
Harry wraz z przyjaciólmi opuszcza Hogwart, by odnalezc sposób napokonanie Voldemorta.
Wyprawa ta pelna niepewnosci i... . Co dalej bedzie z Harrym Potterem i jego przyjaciólmi - tego dowiesz sie z ksiazki Harry Potter i insygni smierci