Polecane strony: WyszukiwarkaSerwery Counter StrikeForum wiaderko.netForum Fun-Board.netFilmy Counter StrikeSyriuszWitraże

Kupując reklamę wspierasz akcje charytatywne

Wróć   Forum Wiaderko > Luźne pogaduchy > Książki > Audiobooki

Audiobooki - Forum poświęcone audiobookom - czyli książkom w wersji elektronicznej z lektorem. Linki do audiobooków, opinie, dyskusje, poszukiwania.

Tagi: , , , , ,

Zamknięty Temat
 Odsłon tematu: 911
Narzędzia wątku

[RS] Urbanski Andrzej - Wojna, o ktorej nie chcielismy wiedziec

tomson13 is Offline
el Wymiataczos

Poziom upalenia:
X------- Doświadczenie: palił z lufki

Urbanski Andrzej

Wojna, o ktorej nie chcielismy wiedziec

Format: mp3
Rozmiar: 79,6 MB
Czas trwania: 01h 27m 26s

CZYTA: Krzysztof Gosztyla

OPIS :

Nawet najbardziej oczywiste fakty z historii Europy, kiedy im sie nieco dokladniej przyjrzec, wygladaja inaczej niz to, co mówia o nich szkolne podreczniki. W którym z nich mozna przeczytac, ze Adolf Hitler nie przegral swojej wojny z Europa? Albo teze inna, ze to nie Europa wyzwolila sie od nazizmu. Na tak oczywista prawde zbyt dumni sa Anglicy i Francuzi; zbyt uwiklani Wlosi i Hiszpanie; nadmiernie obolali Niemcy i Austriacy... A kto wiarygodnie napisze [...] o upadku berlinskiego muru i Jalcie? Czy ci, którzy do konca byli, delikatnie mówiac, wstrzemiezliwi i nieprzychylni – Anglicy, Francuzi, Wlosi, Holendrzy? A my, Polacy, czy wiecej miejsca poswiecimy temu, jak u boku Armii Czerwonej mielismy zdobywac Europe, czy temu, jak obalalismy komunizm? [...]
Wszystkie opowiedziane w tej ksiazce historie [sa autentyczne]. Spisywalem je w róznych miejscach swiata i przy róznych okazjach. Za kazdym razem zafascynowany tym samym fenomenem – jak bardzo nieprawdziwe jest przekonanie róznych narodów, ze tylko ich wlasne dzieje sa tak wyjatkowe i dramatyczne.
Ze Wstepu autora

Kod:
 Link został usunięty z powodu naruszenia regulaminu forum.

Moje cale zbiory audiobookow i sluchowisk (z akcentem irlandzkim) :

Kod:
 Link został usunięty z powodu naruszenia regulaminu forum.

Ostatnio edytowane przez tomson13 ; 02-10-2009 o 12:43.

Zamknięty Temat

Bookmarks

Narzędzia wątku

Podobne wątki
Temat Forum
Poszukuję sieci serwerów, do której mogę dołączyć
Witam! Posiadam serwer 19 slotowy publiczny, z zabijaki lok WAWA. Chciałbym dołączyć do sieci serwerów, która ma conajmniej 2 serwery. Proszę o propozycje
Inne
gra w której wygrasz nagrody
Cześć, Piszę do Ciebie, żeby polecić świetną akcję w której sam biorę udział. Jest to konkurs, ale inny niż to co można było spotkać do tej pory, bo nie ma żadnego losowania, żeby zdobyć nagrody. Gdy tylko zbierzesz odpowiednią ilość punktów, nagrody są gwarantowane. Zdobycie kilku punktów, za...
Archiwum forum
Strona na której możesz oglądać filmy za DARMO
Filmy Online - Darmowe Filmy Online Po Polsku - tvfilmy.pl na tej stronie możesz ogądać jakie chcesz filmy i to wszystko za darmo. Jedyny problem to limit (72 min) , jednak Ci co mają zmienne IP internetu poradzą sobie i z tym problemem. :) wystarczy zresetować modem/ruter.
Filmy horrory i thrillery
Jak zrobic sciane ktorej nie da sie przebic
Jak zrobić chuda ścianę w vhe ale tak żeby nie dało się przeznia strzelać?
Mapy do Counter Strike
Szukam gry w której opiekuje się jakimś zwierzęciem na sony ericsson w910i
Szukam gry w której opiekuje się jakimś zwierzęciem na sony ericsson w910i
Darmowe gry java
W której dłonik trzymasz broń
Hi Chciałbym się dowiedzieć w której dłoni trzymacie broń w CS'ie :P Ja trzymam w lewej :) Jak już był taki temat to sorry :P
OffTopic - Counter Strike
w której ręce AWP
Tak jak w temacie :P W której ręce gracie z AWP (uzasadnij odpowiedź):P
OffTopic - Counter Strike
Miłosna poezja, której się nie oprzesz
Zaraz polubisz poezję. Poniższe aforyzmy zostały nadesłane na konkurs Washington Post. Zadaniem było ułożenie rymu tak, aby pierwszy wers był romantyczny, a drugi już niezupełnie. Myślałam, że nie mogłabym kochać innego Potem poznałam twego brata ciotecznego. * * * * * Twój głos...
Dowcipy, kawały, anegdoty
strona na ktorej robisz wlasne mapki
WorldCraft Online ! chcecie moje mapki pisac :P __________________________ za kazda moja mapke karma :P
Mapy do Counter Strike
zmiana ręki w której trzymamy broń
Witam. Dlaczego jak chcę zmienić rękę z lewej na prawą to mi jej nie zmienia??
Problemy z CS 1.6

X Przeglądasz forum jako gość, zarejestruj się aby uzyskać pełen dostęp do wiaderkowego stuff'u ganja

zalogowani nie widzą reklam

Copyright © 2006-2011 Forum Wiaderko - Counter Strike, gry, programy, muzyka, mp3, filmy, download, rapidshare, pobierz