Diablo mod - Wtf?
Od razu powiadamiam adminów że nie mogłem pisać w poradnikach więc wrzuciłem tutaj.
Co to jest tak ogółem?
Diablo mod to znany MOD do gry Counter-Strike gdzie występuje 7 klas m.in. Ninja, Paladyn, Mag, Barbarzyńca, Nekromanta, Mnich oraz Zabójca.
Wszystkie klasy mają strenght, agility, dextery a także inteligence każda statystyka daję coś naszemu bohaterowi, ale o tym później.
Tak pusto? coś więcej.
Istniejące tam komendy pozwalają na zapoznanie się z tym rozbudowanym modem
są to komendy takie jak (wszystkie wpisujemy w /say):
/komendy (pokazuje listę komend dostępnych na serwerze, część z nich poniżej)
/pomoc (tutaj rozwiążemy nasze drobne problemy)
/czary (pokazuje menu z statystykami)
/rune (runy do kupienia takie jak sol itd. z przedmiotami)
/gracze (lista graczy na których widać kto kim jest)
/reset (reset statystyk, czyli wpisujemy od nowa)
/klasa (gdy wpiszemy tą komendę będziemy mogli wybrać swoją klasę)
/item (wyświetla nam nazwę i opis przedmiotu)
/drop (przedmiot który posiadamy zostaje wyrzucony bez możliwości podniesienia)
/savexp (dostępne na niektórych serwerach z tym modem, pozwala zapisać doświadczenie)
/klasy (pokazuje co dana klasa umie)
Co z tymi klasami?
Mag - ma na początek mało hp ale gdy włączymy latarkę ninja nie sprawia problemu/ rzadko wybierany.
Ninja - jesteśmy niewidzialni mamy tylko nóż i polujemy na bezbronne ofiary, skaczemy wysoko, ale gdy ktoś nas zauważy możemy puścić myszkę, zwykle nie da się uciec/ często wybierany najczęściej przez początkujących.
Barbarzyńca - tutaj moja ulubiona klasa na wyższym poziomie mnóstwo HP, po każdym uderzeniu Barbarzyńca kradnie HP przeciwnikowi. / nawet często wybierany
Paladyn - a tego pana nazywam myszoskoczek posiada możliwość wykonywania tzw. Long Jump'ów , ma na początek 125hp :) / rzadko wybierany
Mnich - na serwerach gdzie na każdej klasie masz ten sam lvl do nabijania lvla jest właśnie Mnich, podwojony exp robi z niego maszynę to zbierania doświadczenia / na serwerach gdzie na każdej klasie masz ten sam poziom, ciągle a na normalnych raczej rzadko.
Zabójca - Jego ciche kroki sprawiają że słuchawki steel series 2h5 (coś takiego)
można odłożyć, czytałem w innych poradnik że gdy zabójca postrzeli swoją ofiarę z pistoletu wtedy ofiara poleci do góry, nie wiem czy tak jest, gdy grałem na DbM nie spotkałem się z tym/ rzadko wybierany.
Nekromanta - No i ostatnia klasa, nie jest najsilniejsza ale jeden nekromanta dla teamu to zbawienie, potrafi uzdrawiać i przy dobrym użyciu tej klasy może stać się niepokonany/ niestety rzadko wybierany.
Co z itemami?
Nie chcę psuć wam do końca gry więc powiem że itemów jest dużo a jedną z najsilniejszych Mnich Ring oraz Arch Angel Wings z nimi trudno przegrać ;)
Intelligence,strenght,dextery,agiby... Co?
Wytłumaczę to szybko i krótko.
Intelligence (zwiększa obrażenia zadane magią/przedmiotem ///DODAWAJ POSTACIĄ MAGICZNYM///)
Strenght (dodaje 2hp co każdą 1 siłę ///DODAWAJ POSTACIĄ SIŁOWYM np. Barbarzyńca///)
Agility (Pociski zadają ci mniejsze obrażenia///DODAWAJ POSTACIĄ Z SZYBKOŚCIĄ I MAŁĄ OBRONĄ///)
Dextery (Dodaje szybkości, magia zadaje ci mniejsze obrażenia/// RZADKO DODAWANE, DODAWAJ NA KOŃCU GDY NIE MOŻESZ JUŻ W SIŁĘ,INTELIGENCJE itd.)
Copyright by PaWcIo12345. All right's reserved.
Kopiowanie bez zgody autora zabrionione.