Filmy Counter Strike, czyli FragMovies - Tutaj chwalimy się własnymi filmami, które udało nam się wykonać. Można także dawać linki do cudzych filmów i podziwiać ich twórców :D A także dyskusje - "jak zrobić własny film" - jaki soft do tego i jak go obsłużyć.
Tagi tematu Poradnik do porogramu Sony Vegas 8 Pro :) Cz. 1:
Popularne odwołania do tej strony: sony vegas 8 poradnik, sony vegas jak ustawić żeby powiększać zdjęcie, jak zapisywac filmy w avi vegas 8, jak zapisać pokaz slajdów na sony vegas, sony vegas nie może otworzyc avi, sony vegas zapisywanie jako jpg, sony vegas pro zapisywanie dla youtube, pro wejście na fragmovie, vegas render as, vegas pro 8.0 poradnik
Hiho
Nie znam sie za bardzo na przyciskach w Sony Vegas, ale widocznie gdzieś musiałem kliknąć i bum. Na screenie wszystko widoczne, czyli nie ma tych opcji tak "nacipielonych" ;p Pokazuje mi sie tylko jedna opcja, a np. gdy chce sie zabawic w przyblizanie/oddalanie obrazu to jest to strasznie denerwujace bo nie widze tego bezposrednio na Video Preview ;( Wczesniej zrobilem filmik w tym i mi sie nic nie dzialo, dopiero dzisiaj. Ten przycisk < i > pod opcja do otwierania nowego dokumentu (chyba tak to mozna nazwac :>) nie reaguje, nawet przy kilku opcjach wlaczonych, a wczesniej to sie tak fajnie zmniejszalo xD Jesli ktos wie coz sie stalo to bardzo bym prosil o odpowiedz :) Tak wiem, glupie pytanie, ale mam ten program dopiero od 2 dni ;]
Witam mam pytanie, jak zapisać plik w formacie avi ? Gdy daje ZAPISZ jako mam tylko
Vegas project file (veg)
EDL text file (txt)
EDIT PROTOCOL COMPLIANT AAF FILE (aaf)
Avid Legacy AAF File (aaf)
Siemka. Mam problem z sony vegas 8.0... Gdy go włączam, napisane jest, że mam za mało pamięci wirtualnej i mam wyłączyc programy... Wyłączam je i dalej to samo... Zwiększyłem objętośc wirtualną i dalej nic. Pomożecie? :P
Witam :) Wiem, że nie CS'owa, ale potrzebna jest mi pilna pomoc, a widzę, że Magier jest specem...
Moja parodia Hellsinga jest właściwie skończona, zabrałam się za render do avi i... tu zaczęły się schody. Raz w strumieniu video były czarne łaty zamiast odpowiednich scen, a za drugim razem był już tylko strumień audio, a plik ważył...1,5 GB. Co mam robić, aby poprawnie zrenderować film do formy do przełknięcia dla YouTube?
Odp: Poradnik do porgramu Sony Vegas 8 Pro :) Cz. 1
Ej mam problem za Odpowiedz Poprawna Bedzie !!+!! wiec niewiem jak dodac jak jest filmik i napis na filmiku dodac napis pod zeby byl nalozony na film i w wybranym miejscu
tak czy inaczy temat ten zostanie chyba niewyjaśniony jako jeden z nielicznych tutaj... ale z miłą chęcią wymienie się wrażeniami co do s.v. pro8. bo do perfekcji daleka jeszcze droga..
Całym sercem dziękuję za opracowanie bardzo dokładne i przejrzyście " Poradnika do porgramu Sony Vegas 8 Pro :) Cz. 1". Zrobiłeś to bardzo czytelnie, za pierwszym wejściem wszystko zrobiłam. Może dlatego nie miałam trudności, ponieważ wcześniej posługiwalam się programem "Sony Cinescore 1.0", ale ten jest o wiele ciekawszy i ma o wiele więcej różnych efektów.
Tylko maleńki problem, którego niestety nie umiem sama pokonać i bardzo liczę na Twoje dobre serducho, jak stworzyć z tego filmik żeby nie był duży i żeby można go było umieścić na You Tube.
Wiem, że to się robi "Render As", ale nie umiem go tu poprawnie ustawić. Bardzo proszę pomóż i podpowiedz jak tam należy poprawnie ustawić wszystkie funkcje.
Serdecznie dziękuję za ten obszerny i czytelny poradnik i czekam na kolejny, bo z pewnością tu można o wiele więcej otrzymać ciekawych bajerków.
Pozdrawiam cieplutko i już teraz dziękuję za pomoc i wyjaśnienie jak zrobić z tego malutki filmik
w skrócie: kodek *.wmv, FPS 15, audio 64kbps, QUALITY VBR.
O czym Ty mowisz... nie ustawiajcie przypadkiem 15fps! Ustawcie 30, to bedzie to mialo normalna plynnos, a nie pokaz slajdow... Quality daj na 5M, tam mozesz przelaczac typy podawania jakosci kompresji i tam sobie znajdz, taki w ktorym saj ja wpisujesz. Wpisz5M i ok.
Audio to samo. Minimum to 128 kbps, a najlepiej 190, to wtedy ta muzka i dzwiek bedzie mial normalne brzmienie, a nie jak sluchany zza sicany... ;)
Jak chcesz skompresowac XviDem, to zapraszam tutaj:
żeby nie był duży i żeby można go było umieścić na You Tube.
wiem, że czytanie ze zrozumieniem boli, czasami nawet bardzo. Poza tym śmieszny jesteś :) 30 FPS + 5M to filmik 2 minutowy będzie zajmował 300 Mega... Wybacz ale takiej jakości to są oryginalne taśmy opuszczające Hollywood.
Polecam wrócić do podstawówki, tam uczyli czytania :*
Każdy z was ma ochotę z czasem nakręcić filmik. Z pewnością przekonaliście sie już, że WMM (znany jako muffie marker) jest programem kalekim i nie zaspokajającym nawet w 10% wymagań urzytkowników. Obecnie najlepszym dostępnym programem jest Sony Vegas 9.0 platinum edition. By skręcić swoje pierwsze...
http://img202.imageshack.us/img202/3483/download20100311005411.gif
http://img262.imageshack.us/img262/650/dadbnaade.jpg
Sony Vegas Pro 10.0c 64-Bit
-------------------------------------------
NO ZIP, NO RAR, Just Setup and Instructions
Kurs obsługi Sony Vegas 7.0c
(zdjęcia mają w sumie 3.21MB, więc ich ściaganie może trochę zająć!)
Spis treści:
1. Pobieranie, instalacja i pierwsze kroki.
1.1 Ustawienia początkowe.
2. Podstawowe funkcje:
2.1 Dodawanie zdjęć, muzyki i filmów do projektu.
2.2 Podgląd projektu.
2.3 Obsługa...
http://www.iov.co.uk/iov_media/News_Stream/0098Sony_VegasPro8.jpg
Sony Vegas profesjonalny programos służący do obróbki video i produkcji audio. Radzi sobie z takimi formatami jak : DV, SD, HD-SDI , HDV. Program ten umożliwia wyciszenie ścieżki audio na kasecie, przenoszenie i aranżację, edycję...
Free download SONY Vegas 9.0 | Pobierz za darmo SONY Vegas 9.0
Darmowa aplikacja do obróbki wideo. Cechy: produkcja audio; obróbka plików wideo; aplikacja obsługuje następujące formaty: DV, SD, HDV; aplikacja służy do wyciszania ścieżki audio na kasecie; edycja plików wideo; kwantyzacja klatek;...
Siema, mam filmik zrobiony w sv chcac go zapisac w avi zapisuje mi sie tylko pare sekund zamiast calego.. co mam zrobic zeby caly sie zapisal? co zrobic zeby obraz nie byl 720x576 tylko wiekszy?
Spis treści:
1. Pobieranie, instalacja i pierwsze kroki.
1.1 Ustawienia początkowe.
2 Dodawanie zdjęć, muzyki i filmów do projektu.
2.1 Podgląd projektu.
2.2 Obsługa 'warstw', podglądu filmu i osi czasu.
2.3 Zaznaczanie na osi czasu i cięcie filmów/muzyki.
3. Efekty filmów.
3.1...
Witam.
Mój problem polega na tym że próbuje zrobić frag movie i podczas kręcenia frapsem wybranego momentu np: Zabije jednego kolesia, ide kawałek dalej i zaraz następnego.
I teraz moje pytanie jest takie, jak zrobić w sony vegas'ie żeby podczas tego jak ide do tego drugiego kolesia, zeby...
Archiwum forum
Przeglądasz forum jako gość, zarejestruj się aby uzyskać pełen dostęp do wiaderkowego stuff'u