Kwestia przeróbki demek na avi powinna byc moim zdaniem jasna i nie wymagająca objaśnień, ale...
Wiele osób pyta mnie jak to robić, odsyłam je do innych poradników ale widać nie są zadowolone bo wracają i trują dupe :D
Tak więc opisze wam jak zmienić .dem na .avi czy inny format wideo za pomocą HLAE i Sony Vegasa
(uprzedzając pytania o wersję to bez znaczenia jaka ale ja mam 7.0)
Odpalamy HLAE i wpisujemy wszystkie potrzebne komendy
<- przykładowo podałem ścieżkę na której ja zapisuję pliki, u was będzie to wybrany folder.mirv_movie_filename "D:\movie\demo"
wpisujemy ilość fpsów, taka ilość będzie zgrywana na 1s filmu 30, 60, 90 najczęściej używane warianty.mirv_movie_fps
Zgrywamy co chcemy i odpalamy Vegasa.
Klikamy na zaznaczoną na niebiesko ikonę i wybieramy folder z zapisanym demkiem.
Jest tam gromada plików graficznych więc bez paniki, wszystko jest dobrze.
Klikamy zaznaczone na czerwono okienko i mamy prawie gotowe avi.
Następnie ok i przenosimy plik na oś czasu, klikamy na nim prawy i wybieramy Properties.
W otwartym oknie mamy playback rate i teraz jeśli zgrywaliście w 30 fps nic nie robicie, 60 ustawiacie PR na 2 i dla 90 na 3.
Wideo będzie podzielone, łapiemy za krawędź i przesuwamy w lewo aż przedziałki znikną.
Gotowe, zostaje tylko wejść w File, Render As i wybrać opcje i mamy avi lub inny format.
Poradnik by AluCarD^
Wykonany dla forum.wiaderko.com
Proszę nie kopiować bez mojej zgody.