UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie

Wątek: Poradnik dla nowicjusza + Download Sony Vegas 9.0

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5
Pokaż wyniki od 81 do 89 z 89
  1. #81 Odp: Poradnik dla nowicjusza + Download Sony Vegas 9.0 
    Lamka
    Witam,
    Widze, że ten temat już wygasł i nie jest odwiedzany zbyt czesto. Lecz mam nadzieje, że jednak ktoś będzie w stanie pomóc mi ponieważ mam problem z tym własnie Programem.
    Tworze film złożony ze zdjęć i urywków filmów [Nagranych programem Audio Cam] łącznie z przeróżnymi efektami lecz już wykonanych przez program Sony Vegas Pro 9.0. Film trwa ponad 3 Minuty i Wszystko wporzadku leci na tym programie lecz nasuwa się tutaj problem.
    Po zapisaniu na pulpicie mojego projektu zapisuje się on w formacie .veg a więc nie jest on obsługiwany przez żaden odtwarzacz chodzi mi tutaj o Windows Media Player czy też Winamp. Mój Cel jest taki aby wrzucić ten film na portal youtube.
    Zauważyłem najpierw, że jest mozliwość zmiany formatu pliku poprzez nacisniecie przycisku "Render us.." naciskam i robie jak w instrukcji wybieram formac .avi czy tez .wmv.
    Zaczyna się Konwertowanie Filmu na ten format lecz tam gdzie pisze : Approximate time left : Czas ten wzrasta mi od 0 do aż w tej chwili 12 Godzin a postęp Ukończenia jest cały czas 0% a czkeam już 30 minut i czas cały czas rośnie.
    Tak więc doszedłem do wniosku że nie doczekam się aż ukończy się to formatowanie.
    Może mi ktoś pomóc powiedzieć co jest nie tak ?
    Być może ktoś miał podobny problem a potrzebuje do 14 Marca już mieć ten Film na youtube.
    Bardzo Prosze o jak najszybszą Pomoc.

Pozdrawiam Serdecznie Aroniusz
    Odpowiedz z cytatem  

2. #82 Odp: Poradnik dla nowicjusza + Download Sony Vegas 9.0 
    Junior Mod Awatar AluCarD
    gdybyś uzywał jakichś kodeków to może zapis trwałby krócej ale ogolnie zajmuje to dość dużo czasu, u mnie ostatnio 3 min bylo około 10 godzin co mnie zdziwilo no ale rady na to nie znalazlem
    Odpowiedz z cytatem  

3. #83 Odp: Poradnik dla nowicjusza + Download Sony Vegas 9.0 
    Lamka
    Witam

Oczywiscie problem moj dotyczyc SV 9. Wszystko fajnie filmik sie importuje. Wszystko dziala do czasu, gdy chce wyrenderowac z kodekiem divX. I tu pojawia sie problem mianowicie z modulem : ffdshow.ax.
    Nigdzie w necie nie pisza nic konkretnego na ten temat. Obsluge divX 4,5,6 mam wlaczona. Probowalem z roznymi wersjami ffdshow o najstarszych do najnowszych wlacznie z wersjami strikte 64b.
    Mam winde 7 64B i moze to to jest przczyczyna zamieszania ?? Spotkal sie ktos z takim czyms ??
    Jab bedzie trzeba to wkleje screena.

Pozdrawiam
    Burbon
    Odpowiedz z cytatem  

4. #84 Odp: Poradnik dla nowicjusza + Download Sony Vegas 9.0 
    Spamer Awatar krkkrk
    Czesc Burbonie drogi.

Nie wiem czy dobrze Ciebie zrozumiałem, ale może łatwiej niż zmagać się z problemem będzie go obejść. Wyrenderuj innym kodekiem i przekonwertuj na te pożądany za pomocą jednego z miliona obecnych w necie narzędzi (niekoniecznie musi się to wiązać od razu z stratą jakości).

Jeśli jednak już zdecydujesz się na to trudniejszą drogę może ponownie odinstaluj ffds'a, uruchom ponownie (zwane dalej UP), użyj jakiegoś narzędzia do czyszczenia rejestru, UP, zainstaluj nową wersję ffds's zgodną z Twoim systemem UP i wtedy sprawdź.

Poza tym może Twój komputer tego nie ciągnie (wątpię, ale może masz za słaby komputer na ten system).

Gwoli wyjaśnienia polecam reinstalację z czyszczeniem rejestru, gdyż w przypadku uszkodzenia biblioteki (.dll) ffds'a może wszystko działać przy oglądaniu filmów, a przy renderowaniu już nie.

:]

---------- Post dodany 21-04-2010 o godzinie 01:52 ----------

Piszę posta pod postem, nie chcę ich sklejać bo to zupełnie osobne zagadnienia. Moda też proszę o uszanowanie tego.

@Aroniuszu
    @AluCardzie

Renderowanie a i owszem zabierze wam BARDZO wiele, jeżeli chcecie nie stracić nic z jakości. Zaś znacznie przyśpieszy, jeśli:

w opcjach zaawansowanych podczas renderowania wybierzecie jakoś "Good" zamiast maksymalnej, zmniejszycie trochę ilość FPS (poco do filmiku na YouTube więcej niż 25?), oraz zmienić kodek na jakiś ziemski.
    Ostatnio edytowane przez krkkrk ; 21-04-2010 o 01:47
    Jeżeli potrzebujesz pomocy - wejdź na moje www i napisz mi o tym.

Rude kobiety są najpiękniejsze.. zawsze będą.
    Odpowiedz z cytatem  

5. #85 Odp: Poradnik dla nowicjusza + Download Sony Vegas 9.0 
    Lamka
    Witam
    Mam problem gdy robię projekt filmu i odtwarzam film jest wszystko super słyszę muzykę, widzę film ale jak zapisuje film na dysk to widać tylko napisy a muzyki nie słychać .. .;/
    Trosze o pomoc
    Odpowiedz z cytatem  

6. #86 Odp: Poradnik dla nowicjusza + Download Sony Vegas 9.0 
    Lamka
    zapomniałem zainstalowac pluginy tekstu a instalkę już wyrzuciłem czy mógłby ktoś wrzucic same pluginy tekstu ?
    Ostatnio edytowane przez picia4 ; 27-06-2010 o 11:17
    Odpowiedz z cytatem  

7. #87 Odp: Poradnik dla nowicjusza + Download Sony Vegas 9.0 
    Lamka
    witam. mam duuuzy problem. juz polowe googla sprawdzilem,(druga polowa to na sonego 8 w dol). i nigdzie nie moge znalesc luzno media generators do sony vegas pro 9.0 ani do sony vegas platinum 9.0(to co tutaj).
    paczke ktora sciagnalem nie zawiera media generators. moze mi ktos powiedziec gdzie to moge za darmo sciagnac? czy moze moglibyscie mi to od siebie skopiowac i wyslac w paczce??? jest to bardzo wazne do projektu szkolnego, wiec nie bede placil 200 euro na 1 filmik.
    Jesli mozna prosilbym wyslac paczke na email ariel5000@o2.pl (jezeli nie mozna podawac emaila to przepraszam)
    z gory dzieki.
    Ostatnio edytowane przez djzygo ; 24-09-2010 o 11:00
    Odpowiedz z cytatem  

8. #88 Odp: Poradnik dla nowicjusza + Download Sony Vegas 9.0 
    Starsza lamka Awatar K.A.K.A.O
    Bardzo dobry poradnik/
    Odpowiedz z cytatem  

9. #89 Odp: Poradnik dla nowicjusza + Download Sony Vegas 9.0 
    Lamka
    Zrobiłem reklamę serwera, siedziałem prawie cały dzień nad tym, pięknie, ładnie, tylko jak zapisuję to zapisuje się tylko 2sec (z ponad 10min). Jak wziąłem "Record" to nie wiem gdzie zapisało, przeszukałem kompa i nic nie ma ;/ Jest coś, jak mogę obejść ten problem?? Proszę o pomoc, za kilka dni mamy 3 miesiąc serwera a reklamy nie ma ;/
    Odpowiedz z cytatem  

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5