UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie
Serwery Counter Strike 1.6 wiaderko.com

HashJama [TP] 193.33.176.148:27015 status serwera HashJama [TP] połącz

HashJama [FFA] 193.33.176.188:27015status serwera HashJama [FFA] połącz

HashJama [DM] 193.33.176.53:27015status serwera HashJama [DM] połącz

HashJama [Aim Hs] 193.33.176.15:27015status serwera HashJama [Aim Hs] połącz

HashJama [Flags] 193.33.176.111:27015status serwera HashJama  [Flags] połącz

HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015status serwera HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015 połącz

HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015status serwera HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015 połącz

wiaderko.com [Ventrilo] v1.svoice.pl:6416status serwera wiaderko.com [Ventrilo]

SPONSOR:
pukawka.pl

Wątek: Podsumowanie roku 2009

Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18
  1. #1 Podsumowanie roku 2009 
    Moderator Awatar bakul. <3
    Początek nowego roku jest dobrym czasem, aby podsumować to, co działo się w ciągu ostatnich 12 miesięcy. Rok 2009 był pełen zmian dla serwerów HashJama. Wiele osób odchodziło, sporo również przybyło. Nie sposób wymienić tu wszystkich ludzi, którzy mieli wpływ na kształtowanie się przyszłości naszych serwerów, ale postaram się wymienić najważniejsze wydarzenia, wraz z osobami, które się do tego przyczyniły.

Ten rok zapoczątkował zmiany w naszych szeregach. Z posady HeadAdmina został wyrzucony add, który po prostu zaczął sobie olewać serwery. Nowym administratorem zarządzającym serwerami został szukam bana. Od początku w jego rękach jest serwer TP, wtedy doszedł jeszcze FFA. Wszystko układało się 'po naszej myśli'. Wtedy naszły mnie pewne pomysły i sugestie co do serwerów. Napisałem do mosh`a i w marcu zeszłego roku dostałem pod opiekę serwer DM, który z sukcesami jest uczęszczany przez graczy do dzisiaj. Początki były naprawdę trudne, po wielu zmianach na serwerze w końcu został mod DM z opcją 'każdy na każdego.'

Kolejnym ważnym krokiem było dojście do naszej ekipy naven`a, który próbował coś zrobić z rozsypanego serwera FFA. Powstał tam serwer 4FuN. Na serwerze nie przybyło graczy, wręcz ich ubywało. Naven postanowił zrezygnować z prowadzenia serwera i wtedy pojawił się JaneK~, jeden z adminów, który jest z wiaderkiem od początku. Wziął pod opiekę serwer FFA, postarał się coś z niego zrobić i z moją drobną pomocą udało się.

Kolejne wydarzenie to powstanie następnego serwera powered by wiaderko. ZombieMod, powstał w sumie tylko dlatego, żeby w końcu wprowadzić coś ciekawego, a nie tylko FFA i TP. Myśleliśmy, że jakiś mod by się w końcu przydał i padło właśnie na Zombie. Jednakże, po kilkunastu tygodniach serwer zaczął 'nawalać', bo tworzyły się dość spore lagi, postanowiłem coś wymyśleć. Próbowałem coś z tym zrobić, ale niestety nic nie wyszło. Wtedy admini serwerów HJ wpadli na dobry pomysł, aby kolejnym serwerem, który powstanie był Aim. Pomyślałem, czy właśnie nie lepiej byłoby przerobić Zombie na Aima i również się udało. Teraz na wiaderku możemy zagrać aż na 4, naprawdę popularnych i zadbanych serwerach. Możemy się cieszyć tym, co udało się nam razem osiągnąć. Mam taką nadzieję, wraz z administracją, że ten rok będzie jeszcze lepszy od zeszłego i że będziemy mogli dalej czerpać radość z tego co robimy.

Chciałbym podziękować wszystkim administratorom serwerów HJ, a w szczególności HeadAdminom - szukam bana i Jankowi za to, co wspólnie zrobiliśmy i mam nadzieję co wspólnie zrobimy w przyszłości. Serdeczne podziękowania również dla graczy, bez których nie byłoby nas na arenie Counter-Strike`a.

P.S. Jeśli o kimś lub o czymś zapomniałem to wybaczcie, ale nie łatwo jest zapamiętać przebieg całego roku :P
    Ostatnio edytowane przez bakul. <3 ; 05-01-2010 o 21:30
    Odpowiedz z cytatem  

2. #2 Odp: Podsumowanie roku 2009 
    Adminus pospolitus
    Bo ja to chciałem pokemoda/surfa a nie 4funa:D
    Najlepszy hosting www tutaj
    Konfiguracja amxx, instalacja pluginów, pisanie pluginów AMXX. Więcej info na www.naven.com.pl
    Jebać steama.
    Odpowiedz z cytatem  

3. #3 Odp: Podsumowanie roku 2009 
    Spamer z doświadczeniem Awatar KaPtuR
    Nowy rok, nowe perspektywy! :) pozdro wszystkim:)
    The name of the game : HOOD
    Odpowiedz z cytatem  

4. #4 Odp: Podsumowanie roku 2009 
    Banned
    Ej bo ja chyba dalej nie wiem czemu zrezygnowaliśmy z ffa za jego dobrych czasów, nawet jak był Adam, to graczy była masa, a potem nagle 4fun.
    Odpowiedz z cytatem  

5. #5 Odp: Podsumowanie roku 2009 
    H@ HJ Awatar ModY
    Bo lagował i choke skakały ;]
    wiaderko.com[TP] - 193.33.176.148:27015
    wiaderko.com [Aim Hs] - 193.33.176.15:27015

wiaderko.com [DM] - 193.33.176.53:27015
    wiaderko.com [FFA] - 193.33.176.188:27015
    Odpowiedz z cytatem  

6. #6 Odp: Podsumowanie roku 2009 
    H@ HJ Awatar leszczu
    Cytat Zamieszczone przez bakul. <3 Zobacz posta
    i wtedy pojawił się JaneK~, jeden z adminów, który jest z wiaderkiem od początku.
    No nie tak od samego poczatku ;) No ale mlody jestes i nie pamietasz starych czasow, wiec jest Ci wybaczone :P Ogolnie to bakul jestes ogarniety, dobry temat, dobre podsumowanie. WYgladasz jakbys sie juz przygotowywal do matury ;) Pozdrawiam cala administracje oraz graczy i zycze samych sukcesow w nowym roku.
    Odpowiedz z cytatem  

7. #7 Odp: Podsumowanie roku 2009 
    Cytat Zamieszczone przez leszczu Zobacz posta
    Ogolnie to bakul jestes ogarniety, dobry temat, dobre podsumowanie. WYgladasz jakbys sie juz przygotowywal do matury ;)
    Do matury jeszcze mi daleko, bo aż 2 lata, ale przyjmę to jako komplement.
    Odpowiedz z cytatem  

8. #8 Odp: Podsumowanie roku 2009 
    Banned
    Cytat Zamieszczone przez ModY Zobacz posta
    Bo lagował i choke skakały ;]
    jakoś nie przypominam sobie żebym miał z tym problemy, ale ok
    Odpowiedz z cytatem  

9. #9 Odp: Podsumowanie roku 2009 
    Moderator Awatar FrEaK
    Cytat Zamieszczone przez FLoo Zobacz posta
    jakoś nie przypominam sobie żebym miał z tym problemy, ale ok
    z tym twoim pingiem po 9 to się nie dziwię

chciałbym, aby ten rok był lepszy dla serwerów, ale i tak już sukces jest, oll serwery pełne ;]
    Odpowiedz z cytatem  

10. #10 Odp: Podsumowanie roku 2009 
    Admin HJ Awatar -=Rafi=-
    Oj były, były problemy z lagami no i przedstawiciele Pukawki nie potrafili nic z tym zrobić więc po prostu prosili o zmniejszenie liczby slotów, bo im było wstyd, że tak wyglądają sponsorowane serwery.
    Właściwie ukradłeś mi pomysł, bo też w Sylwestra chciałem zrobić takie podsumowanie całego roku, ale nie było za bardzo co pisać (tym bardziej, że były to raczej wkurzające rzeczy np. zmiana serwera na którym stoi forum, ale były też pozytywne np. Turniej Pukawka-Ggear).
    Mogłeś jeszcze powymieniać adminów którzy dołączyli do naszego grona itp. ;D
    "Jestem takim gnojkiem, że wchodzę codziennie na Pajacyka, najeżdżam mu myszką na brzuszek żeby narobić dzieciom smaka, a potem zamykam przeglądarkę."
    HashJama [Aim Hs] @ wiaderko.com - 193.33.176.15:27015 by Pukawka.pl
    HashJama [DM] @ wiaderko.com - 193.33.176.53:27015 by Pukawka.pl
    Odpowiedz z cytatem  

11. #11 Odp: Podsumowanie roku 2009 
    H@ HJ Awatar leszczu
    Cytat Zamieszczone przez -=Rafi=- Zobacz posta
    Mogłeś jeszcze powymieniać adminów którzy dołączyli do naszego grona itp. ;D
    Masz klawiature to pisz. Najlepiej zeby jedna osoba napisala wszystko a reszta to nic tylko wytykaz, ze mogl dopisac to i tamto. NIe lenic sie tylko do roboty ;)
    Odpowiedz z cytatem  

12. #12 Odp: Podsumowanie roku 2009 
    Sądzę, że może być jeszcze lepiej. Jedną z ważniejszych rzeczy, które należy podkreślić to to, że na serwerze grają w większości 'dorośli' gracze, a nie dzieci. Cieszmy się z tego, co jest i z tego, co będzie ;)
    Odpowiedz z cytatem  

13. #13 Odp: Podsumowanie roku 2009 
    Super Mod Awatar ' fil0ne
    fajnie, fajne.

Tylko to co jest teraz to nie jest już stara zaje*** jamka ... ;(
    Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Rodak, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Odpowiedz z cytatem  

14. #14 Odp: Podsumowanie roku 2009 
    el Wymiataczos
    Bakul Twój wkład w Nasze servery jest ogromny. Tak na prawdę ja z Nas 3 adminujących zrobiłem najmniej.

To dzięki Tobie FFA jest prawie doszlifowane.
    Dzięki Maćkowi mamy zajebiste TP z dośc wysokim poziomem.
    DM znów dzięki Tobie, zawsze zapełnione.
    Oraz Aim , też Twoja zasługa.

Widzimy że skromny chłopak z Ciebie ale zapierdalasz równo , za to Cię cenię, dobrze się z Tobą współpracuje. Pomimo wieku masz łeb na karku i wiesz co robisz.

Cieszy mnie fakt że Nasze servery zyskały na popularności. Coraz więczej graczy , coraz więczej forumowiczów..

Śmiem stwierdzić że Wiaderko obecnie jest jednym z największych forum w polsce, jak i nie pierwszym.

PS. Od SAMEGO początku nie byłem. Ale pojawiłem się niedługo po zaistnieniu wiaderka. Mosh mi zaufał i to dzięki Niemu dzisiaj dzierżę stołek H@ FFA.
    Są rzeczy które robię źle , są tez dobre rzeczy. Mam nadzieję jednak, że RAZEM czegoś tam dokonamy ;))

Ku chwale ojczyzny!
    Sponsor : Pukawka.pl
    Odpowiedz z cytatem  

15. #15 Odp: Podsumowanie roku 2009 
    Moderator Awatar FrEaK
    Cytat Zamieszczone przez JaneK~
    Widzimy że skromny chłopak z Ciebie ale zapierdalasz równo , za to Cię cenię, dobrze się z Tobą współpracuje. Pomimo wieku masz łeb na karku i wiesz co robisz.
    skromny, skromny ale i wykazuje się inteligencją a serwery powered by wiaderko to już całkiem inna, przejrzysta i profesjonalna bajka!

Janek też dużo zrobił dla FFA, wziął do swojego zespołu dobrych adminów, teraz i FFA stoi na takim poziomie jak TP, które jest znane właśnie z wysokiego poziomu (przyznaje się, troche za wysoki jak dla mnie :D)
    Odpowiedz z cytatem  

16. #16 Odp: Podsumowanie roku 2009 
    Admin HJ Awatar oWo!
    Serwery pełne po brzegi.

Można tylko życzyć kolejnych 4 Serwerów.

Jak wiadomo w tym roku dołączyłem do grona Administratorów, chciałbym podziękować za przyjęcie mnie, danie szansy zarówno na FFA (Janek) jak i na ZM (bakul).
    Sponsor : Pukawka.pl
    Odpowiedz z cytatem  

17. #17 Odp: Podsumowanie roku 2009 
    Admin HJ Awatar -=Rafi=-
    Cytat Zamieszczone przez leszczu Zobacz posta
    Masz klawiature to pisz. Najlepiej zeby jedna osoba napisala wszystko a reszta to nic tylko wytykaz, ze mogl dopisac to i tamto. NIe lenic sie tylko do roboty ;)
    Ja nic nie wytykam tylko doradzam. Poza tym ja nie przyjmowałem adminów, a nawet aktualnie nie mam żadnego dostępu aby ich wszystkich zobaczyć. :D
    "Jestem takim gnojkiem, że wchodzę codziennie na Pajacyka, najeżdżam mu myszką na brzuszek żeby narobić dzieciom smaka, a potem zamykam przeglądarkę."
    HashJama [Aim Hs] @ wiaderko.com - 193.33.176.15:27015 by Pukawka.pl
    HashJama [DM] @ wiaderko.com - 193.33.176.53:27015 by Pukawka.pl
    Odpowiedz z cytatem  

18. #18 Odp: Podsumowanie roku 2009 
    Moderator Awatar FrEaK
    Cytat Zamieszczone przez -=Rafi=- Zobacz posta
    Ja nic nie wytykam tylko doradzam. Poza tym ja nie przyjmowałem adminów, a nawet aktualnie nie mam żadnego dostępu aby ich wszystkich zobaczyć. :D
    szukajka amxbans, tam są bodaj wszyscy ;]
    Odpowiedz z cytatem