tak jak w temacie jak dodac admina na IP nie na nick i nie na steam ID tylk ona ip
|
|
tak jak w temacie jak dodac admina na IP nie na nick i nie na steam ID tylk ona ip
Mówisz i masz:
Oczywiście wklejasz to do clients.txtKod:"clients.txt" { "version" "1" // This key group lists all your client players "players" { // This must be a unique client name "gracz" { // Client real name "name" "Gracz" "ip" "TUTAJ_IP" // These are personal access flags for a player "flags" { "Immunity" "grav ping afk a b c d e f h i k l m n o p q r s t u v w x y" "Immunity" "autojoin" "Admin" "q2 q3 grav pban A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V" "Admin" "W X Y Z a b c d e f g i k l m o p q r s t v w x y z client" "Admin" "admin spray" } } } }
Ostatnio edytowane przez Cavatina ; 19-06-2009 o 08:04

ok dzieki gibon leci a jak chce dodac 2 i 3 i 4 admina i tak dalej to co muszę dodawac
Opcja na dwóch adminów
I tak jeśli chcesz dodawać nastepnych to przed osttanimi dwoma "}" wklejasz poniższy kod:Kod:"clients.txt" { "version" "1" // This key group lists all your client players "players" { // This must be a unique client name "gracz" { // Client real name "name" "Gracz" "ip" "TUTAJ_IP" // These are personal access flags for a player "flags" { "Immunity" "grav ping afk a b c d e f h i k l m n o p q r s t u v w x y" "Immunity" "autojoin" "Admin" "q2 q3 grav pban A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V" "Admin" "W X Y Z a b c d e f g i k l m o p q r s t v w x y z client" "Admin" "admin spray" } } // This must be a unique client name "gracz2" { // Client real name "name" "Gracz2" "ip" "TUTAJ_IP" // These are personal access flags for a player "flags" { "Immunity" "grav ping afk a b c d e f h i k l m n o p q r s t u v w x y" "Immunity" "autojoin" "Admin" "q2 q3 grav pban A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V" "Admin" "W X Y Z a b c d e f g i k l m o p q r s t v w x y z client" "Admin" "admin spray" } } } }
Zmieniając Unique name. Dla każdego klienta musi być inna.Kod:// This must be a unique client name "gracz2" { // Client real name "name" "Gracz2" "ip" "TUTAJ_IP" // These are personal access flags for a player "flags" { "Immunity" "grav ping afk a b c d e f h i k l m n o p q r s t u v w x y" "Immunity" "autojoin" "Admin" "q2 q3 grav pban A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V" "Admin" "W X Y Z a b c d e f g i k l m o p q r s t v w x y z client" "Admin" "admin spray" } }
Ostatnio edytowane przez Cavatina ; 19-06-2009 o 08:04

mam mały problem zrobilem to tak
i cos niechodzi jak wpisuje @menu to pisze ze niemam niejestem adminemKod:"clients.txt" { "version" "1" // This key group lists all your client players "players" { // This must be a unique client name "gracz" { // Client real name "name" "Gracz" // IP address "IP" "193.59.16.237" // These are personal access flags for a player "flags" { "Immunity" "grav ping afk a b c d e f h i k l m n o p q r s t u v w x y" "Immunity" "autojoin" "Admin" "q2 q3 grav pban A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V" "Admin" "W X Y Z a b c d e f g i k l m o p q r s t v w x y z client" "Admin" "admin spray" } } } }
Moje niedopatrzenie najprawdopodobniej doprowadziło do tego że plugin nie odczytal znaków IP ponieważ napisałem je z dużych liter
Wklep poniższy kod i pamiętaj aby zmienić mapę!
Kod:"clients.txt" { "version" "1" // This key group lists all your client players "players" { // This must be a unique client name "gracz" { // Client real name "name" "Gracz" "ip" "193.59.16.237" // These are personal access flags for a player "flags" { "Immunity" "grav ping afk a b c d e f h i k l m n o p q r s t u v w x y" "Immunity" "autojoin" "Admin" "q2 q3 grav pban A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V" "Admin" "W X Y Z a b c d e f g i k l m o p q r s t v w x y z client" "Admin" "admin spray" } } } }
Ostatnio edytowane przez Cavatina ; 19-06-2009 o 08:06

a on automatycznie się loguję?? czy muszę coś wpisać? by się logować??
np.
set_ip 198.23.45.345
czy coś takiego??
hehe nie ma setip, ip samo sprawdza przy wchodzeniu na server i jak zgadza się z ip admina to jesteś adminem :) Zauważ tylko żeby nie ustawiać admina na ip jeśli ip masz zmienne jak w neo:P
no ja jestem kurcze w neo... wiec musze takie samo ip ustawiać ciągle na serwer i na admina?
Poprostu ustaw admin na Nick + haslo. A jeśli chodzi o zmienne ip to będziesz musiał kumplom codziennie podawać aktualne IP...
ha.... udało mi się dać admina na SM.... I to mi starczy.. :) Dziekuje :)
| « MANI ADMIN PLUGIN problemy ;/ | Mani Plugin - Admin POMOCY!! » |