Witam postanowiłem napisać prostą do zrozumienia a zarazem dokładną i działającą instrukcje.
Dlaczego ją pisze ? Dlatego iż mimo istniejących w internecie bardzo dużej ilości instrukcji instalacji Mani Pluginu, ludzie piszą do mnie z prośbą o pomoc. A pozatym wiele instrukcji jest po prostu źle sformułowanych. W niektórych instrukcjach pisze aby coś jednak zmienić, a drugich że jednak tego nie potrzeba. To bardzo myli ludzi i doporowadza ich do błędu. Ludzie w ten sposób się gubią i sami nie wiedzą co mają robić. W końcu stwierdzają że po prostu nie będzie działać, a to nie prawda :) Ten poradnik będzie tego przykładem. Nie jest on skomplikowany, trudny ani długi. Jest w nim wszystko wytłumaczone jak najprościej się da. I nie zawiera on jakiś "wyszukanych" wyrażeń ani trudnych do zrozumienia pojęć. Dobrze a więc zaczynamy.
Na początek ściągamy Mani Admin Plugin Stąd Po rozpakowaniu wszystkie 4 foldery. Kopiujemy do:
Kod:
Steam/SteamApps/twojanazwa/source dedicated server/cstrike/
Potem wchodzimy do:
Kod:
Steam/SteamApps/twojanazwa/source dedicated server/cstrike/addons/
Tworzymy plik .vdf, poprzez wejście w Create VDF zaznaczenie w "game type" cstrike i zapisanie go w
Kod:
Steam/SteamApps/twojanazwa/Source Dedicated Server/cstrike/addons/
Potem jeśli chcemy wgrać EventScript, pobieramy go Stąd
A następnie po rozpakowaniu, kopiujemy do:
Kod:
Steam/SteamApps/twojanazwa/source dedicated server/cstrike/
I to tyle, zostają Ci tylko pluginy do zainstalowania. Pluginy też po prostu przekopiowujemy do
Kod:
Steam/SteamApps/twojanazwa/Source Dedicated Server/Cstrike
W folderze
Kod:
Steam/SteamApps/twojanazwa/Source Dedicated Server/Cstrike/Addons/eventscripts/
są inne foldery w których znajdują się pluginy. Jeżeli chcemy aby nowo zainstalowany plugin zaczął działać. Dopisujemy do:
Kod:
Steam/SteamApps/twojanazwa/Source Dedicated Server/cstrike/cfg/autoexec.cfg
Kod:
es_load nazwa_folderu_w_którym_jest_plugin
I oto tak przebiega instalacja każdego pluginu. Niektóre pluginy wymagają zainstalowania es_tools, można go pobrać Stąd Również po wypakowaniu po prostu kopiujemy zawartość do:
Kod:
Steam/SteamApps/twojanazwa/Source Dedicated Server/cstrike/
Ogólna konfiguracja Mani Admin Pluginu odbywa się w
Kod:
Steam/SteamApps/twojanazwa/Source Dedicated Server/cstrike/cfg/mani_server.cfg
oraz we wszystkich plikach folderu:
Kod:
Steam/SteamApps/twojanazwa/Source Dedicated Server/cstrike/cfg/mani_admin_plugin
Aby sprawdzić czy Mani Admin Plugin działa, po uruchomieniu Source Dedicated Server w konsoli servera (nie konsoli gry) wpisujemy:
Server powinien nam zwrócić informacje podobne do tych:
Kod:
Mani Admin Plugin 2006 V1.2BetaO SMM, www.mani-admin-plugin.com
Server Tickrate 33
Windows server
Jeżeli serwer nie zwróci takich lub podobnych informacji lub pokaże się "Unkown" to nie ma po co wchodzić na serwer.
Oraz jeżeli chcemy sprwadzić czy EventScript działa w konsoli servera wpisujemy:
I server powinien nam zwrócić listę wszystkich wczytanych pluginów.
A więc tak doszliśmy do końca całej instrukcji ;)
Myślę to to cała instrukcja instalacji Mani Admin Plugin + Event Script + Es_tools
Pomogłem Ci ?
Postaw Gibonka :)
Bezwzględny zakaz kopiowania