Witam postanowiłem napisać prostą do zrozumienia a zarazem dokładną i działającą instrukcje.
Dlaczego ją pisze ? Dlatego iż mimo istniejących w internecie bardzo dużej ilości instrukcji instalacji Mani Pluginu, ludzie piszą do mnie z prośbą o pomoc. A pozatym wiele instrukcji jest po prostu źle sformułowanych. W niektórych instrukcjach pisze aby coś jednak zmienić, a drugich że jednak tego nie potrzeba. To bardzo myli ludzi i doporowadza ich do błędu. Ludzie w ten sposób się gubią i sami nie wiedzą co mają robić. W końcu stwierdzają że po prostu nie będzie działać, a to nie prawda :) Ten poradnik będzie tego przykładem. Nie jest on skomplikowany, trudny ani długi. Jest w nim wszystko wytłumaczone jak najprościej się da. I nie zawiera on jakiś "wyszukanych" wyrażeń ani trudnych do zrozumienia pojęć. Dobrze a więc zaczynamy.
Na początek ściągamy Mani Admin Plugin
Stąd Po rozpakowaniu wszystkie 4 foldery. Kopiujemy do:
Potem wchodzimy do:
Tworzymy plik .vdf, poprzez wejście w Create VDF zaznaczenie w "game type" cstrike i zapisanie go w
Potem jeśli chcemy wgrać EventScript, pobieramy go
Stąd
A następnie po rozpakowaniu, kopiujemy do:
I to tyle, zostają Ci tylko pluginy do zainstalowania. Pluginy też po prostu przekopiowujemy do
W folderze
są inne foldery w których znajdują się pluginy. Jeżeli chcemy aby nowo zainstalowany plugin zaczął działać. Dopisujemy do:
I oto tak przebiega instalacja każdego pluginu. Niektóre pluginy wymagają zainstalowania es_tools, można go pobrać
Stąd Również po wypakowaniu po prostu kopiujemy zawartość do:
Ogólna konfiguracja Mani Admin Pluginu odbywa się w
oraz we wszystkich plikach folderu:
Aby sprawdzić czy Mani Admin Plugin działa, po uruchomieniu Source Dedicated Server w konsoli servera (nie konsoli gry) wpisujemy:
Server powinien nam zwrócić informacje podobne do tych:
Jeżeli serwer nie zwróci takich lub podobnych informacji lub pokaże się "Unkown" to nie ma po co wchodzić na serwer.
Oraz jeżeli chcemy sprwadzić czy EventScript działa w konsoli servera wpisujemy:
I server powinien nam zwrócić listę wszystkich wczytanych pluginów.
A więc tak doszliśmy do końca całej instrukcji ;)
Myślę to to cała instrukcja instalacji Mani Admin Plugin + Event Script + Es_tools
Pomogłem Ci ?
Postaw Gibonka :)
Bezwzględny zakaz kopiowania