to co w temacie-> jak to zrobic? bo chcemy se z kumplami z klasy zrobic wlasny server i troche pociupac :D
odeslijcie mnie moze do jakichs poradnikow lub czegos w tym rodzaju :P
jka by co to wszyscy mamy wersje CS:S DigitalZone![]()
|
|
to co w temacie-> jak to zrobic? bo chcemy se z kumplami z klasy zrobic wlasny server i troche pociupac :D
odeslijcie mnie moze do jakichs poradnikow lub czegos w tym rodzaju :P
jka by co to wszyscy mamy wersje CS:S DigitalZone![]()
Ściągnij program SRCDS (Source Dedicated Server (srcds)) i dzięki niemu założysz, ale jak masz non steam wersje na kompie to tam powinien być własnie taki plik, to tworzysz jego skrot na pulpicie,, naciskasz prawym i wlasciwosci i w miejscu Element docelowy na samym koncu dopisujesz -cstrike np. "C/CSS/srcds.exe" -cstrike
No jezeli kumple nie moga sie polaczyc tzn. ze musicie hamachi, a hamachi to juz google.pl :)
Małe wyjaśnienie: w hamachi tworzysz sieć, twoi kumple tez to sciagaja i podlaczaja sie do sieci i wpisuja ip z hamachi+ port (jezeli standardowy 27015 nie dziala to daj 27016) pozdro
Witam
Mam inne pytanko.
Zalozylem juz serwer tyle ze gdy podaje ip koledze on wpisuje do konsoli connect "ip mojego serwa" to wywala mu Connection failed after 4 retries. Dzieje się to kazdemu. Tylko ja moge wejsc na serwer bo widze go w zakladce lan(logiczne).
Czy w/w problem moze byc spowodowany tym, ze mam routera ktoremu przypisane jest ip z neostrady 82 costam costam a ip mojego serwa zaczyna sie od 192???
zrób tak, pobierz HAMACHI załóż własną sieć (kliknij najpierw przycisk w lewym dolnym rogu, jak już połączy to nacisnij ten przycisk z trójkątem) później twoi kumple niech też pobiorą hamachi i oni niech sie podlaczą do Twojej sieci.
Jak robisz serwer to ustaw port zamiat 27015 to 27016, i podaj razem z ip hamachi, np. jak w hamachi pokazuje Ci takie ip: 5.222.22.222 to żeby się połączyć Twoi kumple muszą wpisać takie coś: connect 5.222.22.222:27016
Pozdro, pomogłem to wiesz co zrób
Witam.
Nowe rozwiazania i nowe problemy.
Wpadlem na to zanim napisales na forum ale to niewazne.
Mam serwer na hamachi startoje dedicated server uruchamiam zmieniam sv_lan na 0 w konsoli wszystko git ale podlanczam sie ja i jeden kolega(tester) i po jakis 40 sekundach gry wywala jakis error z VAC i wywali wszystkich z serwa.
Gry proboje sie podlaczyc za drugim razem ciagle ten erroe a w konsoli serwa wyskakoje Dropped jakistam player Disconnect: No Steam logon. Dzieje sie tak nawet gdy przy zakladaniu serwa wylaczam VAC'A. Jakies rady?
P.s Oczywiście wszyscy DigitalZone maja
Ostatnio edytowane przez BIgtrzmiel ; 22-12-2008 o 15:13
wpadłeś ale zauważ że napisałem to w pierwszym poście ;)
a co do tego błędu, rozumiem że wszyscy macie taką samą wersje gry i oczywiscie NON STEAM.
wrzucę tutaj pozniej link do kilku plikow z mojego serwa non steam jak zakladam przez hamachi na swoim kompie, bo u mnie dziala bez problemu i nie wiem jaka moze byc przyczyna moze masz cos zle ustawione :) okolo 19-20 bedzie link
Mysle ze uporalem sie z problemem gdy odpalam serwer mam ustawione na LAN i VAC wylaczam a potem w konsoli wpisoje sv_lan 0 przedtem gdy uruchamialem serwer to mialem Internet nie LAN.
Teraz tylko mam problem z adminem bo wiadomo na steam id nie dam bo sie zmienia co 1 sekunde jest inne ale jako ze lacze sie przez lan mam stale ip wiec dodalbym admina na ip ale nie wiem jak to sie robi. Mala pomoc?
P.S na serwie mam Mani Admin Plugin'a
tutaj masz dwa linki ;) w kazdym inna metoda na dodanie;) jak pomoge mysle ze gibona stawiasz
1. CsSource.eu - Board Counter-Strike Source :: Jak dodać admina?
2. CsSource.eu - Board Counter-Strike Source :: Jak dodać admina za pomocą adminlist.txt
Pozdro
Jestes wielki. Dziex
Oczywiscie bedzie GIBON tylko najpierw musze znalezc jak dawac komus GIBONy.
@Edit
Oj jednak cos sie chrzani. Dodalem se admina na ip w pliku adminlist.txt ale raz zadzialal teraz juz nie. Plik zmienia rozszerzenie na adminlist.txt.old
Dzieje sie tak gdy odpalam serwer dalem juz nawet ze plik tylko do odczytu i nic zawsze odpale serwer to jest adminlist.txt.old
Ostatnio edytowane przez BIgtrzmiel ; 23-12-2008 o 13:46
a ja szukam zeby nie byloby HamaChi Chce zeby ludzie wszyscy grali na moim servie
I Mam problem z Pingiem na moim servie mam routera
Czekam Na POmoc
| « deathmatch | Problem z przerobieniem serwera ze steam na non-steam » |