UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie
Serwery Counter Strike 1.6 wiaderko.com

HashJama [TP] 193.33.176.148:27015 status serwera HashJama [TP] połącz

HashJama [FFA] 193.33.176.188:27015status serwera HashJama [FFA] połącz

HashJama [DM] 193.33.176.53:27015status serwera HashJama [DM] połącz

HashJama [Aim Hs] 193.33.176.15:27015status serwera HashJama [Aim Hs] połącz

HashJama [Flags] 193.33.176.111:27015status serwera HashJama  [Flags] połącz

HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015status serwera HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015 połącz

HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015status serwera HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015 połącz

wiaderko.com [Ventrilo] v1.svoice.pl:6416status serwera wiaderko.com [Ventrilo]

SPONSOR:
pukawka.pl

Wątek: Opinia o Gry.Wilan ?

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 44
  1. #1 Opinia o Gry.Wilan ? 
    el Wymiataczos Awatar CeNzUrA<hahaha>
    Witajcie!
    Mam zamiar zakupic publika w Gry Wilan Bo jest tam naprawde tanio i ja przy prędkości neta 512 oczywiście modem Multimedia mam ping ok. 45-47
    Lecz nie wiem jak ta firma prosperuje czy moge w nią zainwestować czy upadnie po kilku dniach bo jak narazie to na stornie newsy o problemach są... ale od userów pozytywy słysze

Tak dla niewiadomych to link do strony:

www.gry.wilan.pl

PS. Była taki temat na forum ale nikt nie odpisał więc założyłem kolejny żeby nie odświeżać :)
    Odpowiedz z cytatem  

2. #2 Odp: Opinia o Gry.Wilan ? 
    Spamer Awatar Masz BANA
    Grałem u nich na serwerze i pingi ok ale ponoć słyszałem "nie wiem czy to prawda"
    że są tam nie poważne osoby które średnio się zajmują prowadzeniem tej firmy ....

Dołóż Złotówkę i weź myślę ze to jest sprawdzony i dobry hosting gier

Twój hosting dla gier - TSERWERY.pl
    Odpowiedz z cytatem  

3. #3 Odp: Opinia o Gry.Wilan ? 
    Lamka
    Ja mam tam server aktualnie o od razu ostrzegam jesli nieogarniasz tych server to nie licz na pomoc od supportu.
    Odpowiedz z cytatem  

4. #4 Odp: Opinia o Gry.Wilan ? 
    Lamka
    Jeżeli chcesz mieć publika STEAM to będziesz mieć support lecz za reszte nie odpowiadają jak to oni napisali .. Co prawda nie jest to do końca prawda

Póki co serwer chodzi 24/h i miał tylko 2 pady ... Pingi są dosyć przyzwoite jak na taką cene ja przykładowo przy łączu 1mb mam 20-30
    Odpowiedz z cytatem  

5. #5 Odp: Opinia o Gry.Wilan ? 
    prawie jak pro Awatar OdYn ^^
    uptime maja duzy... pingi - takie sobie jak dla mnie... ale ich lacze... TYLKO TP .... ://
    ~^~ Najlepsze serwery CS w sieci! - You wanna play?!
    ~^~ Nasze serwery - FFA, DR i DiabloMod!
    ~^~ www.GameFrag.pl - Polecam!
    Odpowiedz z cytatem  

6. #6 Odp: Opinia o Gry.Wilan ? 
    prawie jak pro Awatar knp. <3
    ja tam grałem na ich serwach i za bardzo źle się nie grało czasami są małe lagi ale to tam obleci.
    HashJama [TP] by wiaderko.com - 193.33.176.148:27015
    HashJama [FFA] by wiaderko.com - 193.33.176.188:27015
    HashJama [DM] by wiaderko.com - 193.33.176.53:27015
    Odpowiedz z cytatem  

7. #7 Odp: Opinia o Gry.Wilan ? 
    hmm no o lagi to mi tak nie chodzi bo za taką cene to niemoge się spodziewać 120 FPS :)
    Odpowiedz z cytatem  

8. #8 Odp: Opinia o Gry.Wilan ? 
    Spamer z doświadczeniem Awatar swish
    Witajcie Panowie

Odpowiem wam na wasze problemy / pytania

Mentek Kutka - sprawa wygląda tak - Jeśli masz Serwer steam w oryginalnej wersji to tak - Pomoc jest z naszej strony..
    Jeśli klient ma serwer nonsteam, zacznie cos mieszać, zmieniać binarki, bądź ktoś będzie crashował - czy to nasza wina ?

Najwięcej problemów jest z serwerami NonSteam
    A problemów z serwerami nie ma jesli potrafi to ktoś zrobić.

2 Pady - Zgadza się - mały problem z routerem światłowodowym - Jak jest news

Dym - Łącze TP - ciekawe dlaczego klienci wybierają firme Wilan i są zadowoleni ?
    Średni ping graczy 20 - 30
    Bardzo proszę - zobacz sobie
    http://img23.imageshack.us/img23/115...enshot040c.jpg

Lagi - Powiedz mi jak moga występować lagi jeśli maszyny nie są poprzepychane ??
    Wyjaśnij mi to ?

Cenzura - Firma Wilan daje ci na start 250 FPS które się trzymają
    wklej.org - wklejka nr 113372
    Gry.Wilan.pl - Serwery GIER Multiplayer

Exit-Wounds.com.pl - Bo liczy sie jakość i pasja do gry !
    Odpowiedz z cytatem  

9. #9 Odp: Opinia o Gry.Wilan ? 
    hmm wbiłem na ich serwerki no to ja juz podałem swój ping 45-47 internet może nie jest najmocniejszy (mowie o swoim) A co mają powiedzieć ci co wbiją ze 128 KB ?

Jeśli bym to chciał wykupic na ESL to raczej nie zabardzo byśmy na tym grali no ale jeśli publik Steam do zbierania kasy to zawsze można zakupić i nie wiem czy tak nie zrobie tylko to że SMS nie ma :/
    Odpowiedz z cytatem  

10. #10 Odp: Opinia o Gry.Wilan ? 
    Cenzura - Odpowiem ci na twój problem

Mówisz że płatności SMS nie ma

Panowie z Firmy są w trakcie kończenia pracy nad nowym Panelem Administracyjnym w którym znajdą się płatnośći z wirtualnym portfelem i SMS

Jeśli chodzi o Serwerek pod ESL mamy specjalnego Xeona gdzie można ustawić tic 1000 FPS

Serwer specjalnie pod mniejsze serwery 11 slotowe

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  

11. #11 Odp: Opinia o Gry.Wilan ? 
    O wielu rzeczach się mówi ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu bo możliwe że Wysle SMS-a za 10.98 a dostane 4zł no to raczej zrezygnuje ale jeśli dostane poza 5-6 no to wezmę i to zaraz :D

chociaż teraz baardzo dużo firm powstaje co slot po 2zł zanidługo to po .50 groszy będą :D
    Odpowiedz z cytatem  

12. #12 Odp: Opinia o Gry.Wilan ? 
    prawie jak pro Awatar Vario
    no własnie tez się interesuje kupnem z Gry.Wilan.Pl serwera... bo przyznam szczeze, ze co wyszukuje publików w wyszukiwarce "internet" w cs, to na pierwszych miejscach są własnie Gry.Wilan, zadko grywam na tych serwerach, jeśli juz wirtualny portfel będzie skończony, napewno się zdecyduję :)

a przeciez jak cos sie samemu popsuje, to dlatego support ma to naprawiać? jak dostajesz serwer, robisz backup plików, i potem wrazie co, wgrywasz spowrotem :)

Pozdrawiam, i czekam na dalsze opinie o tym hostingu.
    Odpowiedz z cytatem  

13. #13 Odp: Opinia o Gry.Wilan ? 
    młodszy pro Awatar Meth
    Ogólnie to na serwerach firmy gry.wilan.pl nie gra mi się źle, pingi w granicach 30-50 ( u mnie ) a cena też przywoita, lecz jeśli chodzi o pomoc techniczną to zero.
    Odpowiedz z cytatem  

14. #14 Odp: Opinia o Gry.Wilan ? 
    Lamka
    Pingi są ok na serwie można pograć normalnie, ale gorzej z supportem. Kupiłem u nich serwer, kasę przelałem w poniedziałek z konta w mbanku (oni tez mają mbank więc kasa przelewa się odrazu). Czekałem do dzisiaj tj. piątku aby mi włączyli serwer. Doczekałem się ale po dodaniu serwer do panelu nie mogę się podłączyć pod FTP żeby zmienić sobie nazwe i skonfigurować serwer tak jak chce. Więc jeżeli osoby, które chcą mieć dobry support to niech wybiorą sobie innych hosting.

Pozdrawiam, boleK
    Odpowiedz z cytatem  

15. #15 Odp: Opinia o Gry.Wilan ? 
    Starsza lamka Awatar eMp.
    Ja mam u nich serwer 20 publik i jest ok pingi ogarniete. Ale czasem serwery wylaczaja nawet na 1 dzien. Bo cos robia ale ogolnie jest ok :] Polecam

Bolek ja tez tak mialem za 1 razem jak wszedlem na FTP ale pozniej juz jest ok ( przynajmniej u mnie :])
    Ostatnio edytowane przez eMp. ; 17-07-2009 o 21:39
    W grze: Pijany Mis Steam: Nastler
    POMOGŁEM? POSTAW GIBONA
    Odpowiedz z cytatem  

16. #16 Odp: Opinia o Gry.Wilan ? 
    Lamka
    Podłączyli mi jeden serwer pod dwa różne konta. Jeden serwer a dwa panele WWW pan Specjalista się chyba pomylił. Mam nadzieje, że ta sprawa zostanie szybko wyjaśniona bo ile można.
    Odpowiedz z cytatem  

17. #17 Odp: Opinia o Gry.Wilan ? 
    bolek12

Zgadza się. Serwer został zamówiony w Poniedziałek a aktywowany w Piątek. z tego co wiem dostałeś +7 dni ważności gratis..
    Co mogę powiedzieć. w tej sprawie - Zawiódł właściciel tj. Andrzej Kastelik który na bierząco nie dostarcza mi hostori wpłat na konto firmowe..
    Jak przeczytałem informacje że było wysyłane z mbank na mbank - Admin podją się działań

2. 1 serwer na 2 panelach
    Zgadza się - twój serwer był w panelu innego klienta któremu dziś także aktywowaliśmy serwer. Stalo się tak że on otrzymał hosta 3 a ty 2 oczywiście na takim samym porcie
    Podczas aktywacji twojego serwera Admin wybrał host inny niż trzeba. Co wiąże się że miał w panelu 2 Serwery gier bez dostępu do FTP

Zostało to wszystko już naprawione
    Admin ma zamiar dodać jeszcze +3 dni ważności w ramach rekompensaty

@bolek
    Więc jeżeli osoby, które chcą mieć dobry support to niech wybiorą sobie innych hosting
    A co masz na myśli support. Support kto bedzie 24/24 siedział na gg i odpowiadał na każde pytanie problem ?.
    Przy takiej liczbie klientów jak i serwerów - Administrator Wilan nie jest wstanie ogarnąć wszystkiego i Support GG został wycofany. A to że pisaleś do Admina na GG prywatne to ciesz się że z samego siebie ci pomógł ci zgłaszając na gg

eMp
    Ale czasem serwery wylaczaja nawet na 1 dzien
    Te czasem to zdażyło się jak na razie 2 razy

Serwery Wilanu trzymają długi uptime co świadczy że serwery są dostępne 24/h
    A jak się wyłącza- to kwestia pluginów lub NonSteamów ;]

@Bolek - napisałem ci - naprawił już to Admin

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  

18. #18 Odp: Opinia o Gry.Wilan ? 
    Ok ja nic nie mam :)
    POMOGŁEM? POSTAW GIBONA
    Odpowiedz z cytatem  

19. #19 Odp: Opinia o Gry.Wilan ? 
    Lamka
    No dzięki za naprawę, ale ja nigdzie nie napisałem że chce support bo mi jest nie potrzebny (sprawy z amxx itp ogarnę sobie) natomiast osoby, które potrzebują support niech zrezygnują z tego hostingu. Co do GG to prawda napisałem prywatnie do admina bo to był szczyt wszystkiego 4 dni czekania na serwer później kolejne problemy z serwerem miałem już tego dość. Nie potrzebuje tych 7 dni rekompensaty z waszej strony wystarczy, że włączycie mi serwer w dzień po zaksięgowaniu pieniędzy i będę zadowolony.
    Odpowiedz z cytatem  

20. #20 Odp: Opinia o Gry.Wilan ? 
    A ty myslisz ze admin jest na gg 24/7 i chce mu sie odpisywac na glupie pytania??? Bez urazy nie mowie o tobie tylko o innych ktorzy pisza np. "Jak zmienic nazwe serwera?" albo "Jak cos wgrac na FTP?" No ot zal po prostu. Lepiej najpierw poczytac o obsludze serwera a dopiero potem go zamowic :].
    POMOGŁEM? POSTAW GIBONA
    Odpowiedz z cytatem  

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni