Witam mam pytanie czy osoba fizyczna nie mająca 18 lat! Kupując se dedyk może sprzedawać serwer, bez NIpu Regonu, Strony?
|
|
Witam mam pytanie czy osoba fizyczna nie mająca 18 lat! Kupując se dedyk może sprzedawać serwer, bez NIpu Regonu, Strony?
Bez zarejstrowania działalności nie można sprzedawać serwerów.Możesz ponieść z tego tytułu konsekwencje lub twoi rodzice.
A iwec gdzie to moge zgłosić? Jeden z osob ktore mam na gg to robi : )
Zależy komu jeszcze sprzedajesz ^.-
Miałem z kolegami serwer to takiemu gościowi, staremu znajomemu opchneliśmy chyba z Gdańska i jest git, bez problemowo.
Ale jak jakimś firmom, to trzeba do urzędu chyba iśc jakiegoś, ja sie nie orientuje i nie będe sie wypowiadał.
Jeżeli będziesz działać jako firma sprzedająca serwery klientom , musisz mieć zarejstrowaną DG.Trzeba iść do urzędu i zarejstrować firmę , dostajesz wtedy unikalny nip i regon.Jeżeli chcesz zgłosić to że ktoś prowadzi nie zarejstrowaną działalność gospodarczą to zapraszam na InterPatrol.pl - bezpieczny Internet - stop przestępczości internetowej!.
No tak, tylko czy ja moge jakoś zachowac annonimowość nie hce sie ciagąc gdziepo jakis sadach
jeśli ktos sprzedaje tak sobie serwery na gg aby zarobić to w ogóle jest sens się tym przejmować ?
nie jest legalne dopoki czerpie z tego korzysc majatkowa a nie odprowadza podatku

zaloz firme na rodzicow i dzialaj :)
| « gamesnet czy gamepad | [Oferta] GamesFactory.pl » |