UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie
Serwery Counter Strike 1.6 wiaderko.com

HashJama [TP] 193.33.176.148:27015 status serwera HashJama [TP] połącz

HashJama [FFA] 193.33.176.188:27015status serwera HashJama [FFA] połącz

HashJama [DM] 193.33.176.53:27015status serwera HashJama [DM] połącz

HashJama [Aim Hs] 193.33.176.15:27015status serwera HashJama [Aim Hs] połącz

HashJama [Flags] 193.33.176.111:27015status serwera HashJama  [Flags] połącz

HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015status serwera HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015 połącz

HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015status serwera HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015 połącz

wiaderko.com [Ventrilo] v1.svoice.pl:6416status serwera wiaderko.com [Ventrilo]

SPONSOR:
pukawka.pl

Wątek: Pomoc-hosting serwerów

Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11
  1. #1 Pomoc-hosting serwerów 
    Starsza lamka
    Siemka!
    Zapewne sporo osób z tego forum jest już bardzo dobrze obeznana co do polskich firm hostujących serwer CS itp.
    No więc potrzebuje podpowiedzi:

Z którymi z polskich firm hostujących jest szansa na nawiązanie jakiejś współpracy, jeżeli posiadam forum o tematyce Counter Strike 1.6 mam 1,2k zarejstrowanych uzytkoników średnio unikalnych odwiedzin dziennie jest miedzy 800 a 1200. Sieć ma 8 serwerów z czego 2 są sponsorowane przez GameServ.pl
    Reszte serwerów opłacam z własnej kasy i z tego co mi przyjdzie za rozdawanie adminów na serwerach. Powoli wydaje mi się,że za dużo kasy mnie to kosztuje.

Więc z jaką firmą jest szansa na nawiązanie współpracy ??

Za pomoc stawiam gibona :P

2. #2 Odp: Pomoc-hosting serwerów 
    Spamer z doświadczeniem Awatar przemo_1610
    skoro masz 6 opłacanych z własnej kieszeni to spróbuj u tych od kogo masz serwery a najlepiej napisz o sponsoring chociaż części z nich,jak odpiszą że nie da rady to powiedz że w przyszłym miesiącu już nie dasz rady kontynuować korzystania z ich serwerów więc rezygnujesz i może dostaniesz jakieś,mi tak pomogło no na postrzelaj.pl,chciałem kolejny serwer za free nie zgodzili się to napisałem że rezygnuje i zaraz miałem serwer free ;)

3. #3 Odp: Pomoc-hosting serwerów 
    Starsza lamka
    Problem w tym,że mam 8 serwerów z czego 5 jest z GameServ.pl :] A oni wiecej juz nie zasponsorują bo 2 serwery publiczne po 25 i 27 slotów to jest już pare złoty,wiec jak narazie nieprosze ich o wiecej :-P
    Kolejny serwer mam taniej po znajomości bo znajomy z miasta ma własny dedyk i stawia serwery:P wiec u niego mam 1 serw publik i place za niego grosze.
    Kolejny serwer z Gry.Wilan.pl a oni wstrzymali sponsoring :/
    Last serwer to gry.esnet.pl i znimi jak narazie prowadze jakies tam rozmowy ale niewydaje mi się,żeby byli skorzy do współpracy....

Chodzi mi o chociaż 1 firme która na wejście byłaby wstanie za całkiem niezła reklame dać jakis serwer.

4. #4 Odp: Pomoc-hosting serwerów 
    Moderator Awatar bakul. <3
    Hmm, obecnie najwięcej sponsoruje właśnie GameServ. WhiteRabbit po zmianie właściciela chce sponsorować, więc tam coś spróbuj.

P.S. Według mnie ciężko Ci będzie znaleźć coś, bo z tą liczbą użytkowników na forum nie łatwo jest załatwić sobie sponsoring.

5. #5 Odp: Pomoc-hosting serwerów 
    Spamer
    1) Liczbą userów na forum nie grzeszysz.
    2) Gameserv to nic dziwnego że sponsoruje, oni akurat jakością, jak i podejściem do rynku nie powalają :)
    3) 800-1000 uników, jesli możesz, podeślij stat4u lub stat24 :)
    4) Skoro masz tak dużo serwerów na Gameserv, to odrazu jesteś skazany na porażkę ze strony powazniejszych sponsorów, którzy krzywo patrzą na takie 'budżetówki', pozostałe serwery też z porażająco słabych hostingów :)
    5) o Whiterabbicie możesz zapomnieć, nie ta klasa :D

Także, lepiej utnij ilość serwerów, a nie pchaj się w sponsoring, bo tylko możesz zostać skazany na wyśmianie :)

6. #6 Odp: Pomoc-hosting serwerów 
    Cytat Zamieszczone przez kam821 Zobacz posta
    5) o Whiterabbicie możesz zapomnieć, nie ta klasa :D
    Zdziwiłbyś się, WR ma nowego właściciela, ponoć jakieś 'dziecko', co nie wie nic o stawianiu serwerów HLDS. Sponsorowali moją sieć przez jeden dzień, ale zrezygnowałem, bo serwer miał pingi w okolicy 60ms przy normalnej konfiguracji, a po moich ustawieniach ~100ms.

7. #7 Odp: Pomoc-hosting serwerów 
    Starsza lamka
    Sorki ale czy 1 200 userów to jest malo ?
    TO jak wytlumaczyć ,że sieci serwerów majace po 500-600 userów maja soich sponsrów :/

8. #8 Odp: Pomoc-hosting serwerów 
    1200 userów dla sponsorów to jest mało, a to, że sieci po 600 userów mają swoich sponsorów to tylko i wyłącznie dzięki ich 'znajomości'.

9. #9 Odp: Pomoc-hosting serwerów 
    Spamer
    Oj bakul bakul, a myślałem, że WR pozostanie solidną firmą, wybacz, ostatnimi czasami nie interesowałem się nią zbytnio.
    1200 osób to niemało, ale też niedużo :)
    Ja na swoim forum mam ponad 5,200 userów, a jakoś bez sponsorów sobie radzę.
    Grunt to rentowność, umiejętność dogadania się i wydawania pieniędzy :)

10. #10 Odp: Pomoc-hosting serwerów 
    młodszy pro
    Trochę kijowo że sam opłacasz całą sieć. Moim zdaniem dogadaj się z moderatorami i adminami swojej sieci serwerów lub ewentualnie z userami w sprawie opłacania sieci (jakaś zrzuta czy coś.) Wydaje się to głupie, ale innej opcji nie widzę. Możesz jeszcze próbować ugadać się z jakimiś firmami, że w zamian za sponsoring serwerów, ty będziesz reklamował ich na bannerach, ale warunkiem jest wysoka frekwencja użytkowników na stronie i ogólnie ich spora liczba. Jeśli żaden sposób nie wypali - nie będziesz miał wyboru. Będą cięcia w serwerach (swoją drogą po co 8 serwerów skoro forum ma zaledwie 1200 użytkowników? Zobacz ile userów ma forum =w= a są tylko trzy serwery. Moim zdaniem na tak małe forum spokojnie wystarczą góra trzy-cztery serwery w CS-a po 20 slotów każdy + jeden na Teamspeak/Ventrillo na 200 slotów). Na Twoim miejscu postąpiłbym tak: zostawiłbym te dwa serwery sponsorowane przez GameServ, dogadałbym się z tym gościem co u niego tanio płacisz i tam jeszcze wykupił jeden serwer. Potem jeszcze jakiś serwer teamspeak/ventrillo/mumble zorganizował a z reszty serwerów bym zrezygnował.
    Ostatnio edytowane przez Drill ; 16-07-2009 o 20:35

11. #11 Odp: Pomoc-hosting serwerów 
    Starsza lamka
    No Dobra dzieki za pomoc :P

Kazdy dostaje GIbona xD

MOzna zakmnac