No tylko, że jak widać, te osoby, które grają w ligach nie wiedzą co to jest FPS serwera, albo nawet co to daje. Fakty są faktami i teraz komenda sys_ticrate w niektórych przypadkach daje bardzo dużo.
|
|
No tylko, że jak widać, te osoby, które grają w ligach nie wiedzą co to jest FPS serwera, albo nawet co to daje. Fakty są faktami i teraz komenda sys_ticrate w niektórych przypadkach daje bardzo dużo.
@cola02
Skąd twierzenie że nie sponsorują mnie to wymagam nie wiadomo ile ?
Pokaż mi gdzie słodzę tserwery - sam chętnie popatrzę.
Nie chcę żadnego gamepada - po co niby wprowadzać kolejny "syf" na rynek ?
Przesadzasz to może i Ty czepiając się mojej osoby - jesteś z wiedzą zerowy, więc w ogóle Twoj ost nie powinien mieć tutaj miejsca.
Co do bezsensownych postów to Twój poleci jako pierwszy - bo co wnosi do tematu? Nic! Ja wypowiadam się na temat shooters.pl, Ty na temat moich postów, więc ?
Czy ja piszę że shooters jest złe, że zakupując u nich serwer będzie się zawiedzionym? Bo na to wygląda z Twojego postu, a nigdzie tak nie napisałem.
---
Nie, oni wolą się wymądrzać. "Bo mam 20ms pingu, świetna firma!". Świetny ping to gdybyś miał poniżej 10 ms, co można uzyskać dzięki wysokiej ilości FPS. Ale nie na shooters... (wiadomo, wyjątki są, ale to wiadome) poza tym wstyd dla Polski - średni ping na rumuńskich (.ro) serwerach to... 15 ms przy 22-24 graczach (o ile nie ma graczy zza granicy)! A w Polsce? Jeżeli będzie 40 to będzie już dobry wynik.Porównaj sobie np. serwer z 1k fpsów z Niemiec, a np. takiego shootersa ;) przepaść
---
@topic - co do skoków pingów nie obwiniajcie też z miejsca ilości FPS, bo skoki opóźnień na łączach polskich, w większości adsl'owskich to normalne.
---
@odyn
Ty wróżka czy co jesteś? Raczej nie. Więc powstrzymaj się od takich żałosnych komentarzy.
Czy coś zmienia? Jasne, nawet to wymieniłeś - pingi! Poza tym, przeprowadź mi statystyki gdzie wykażą iż 80% graczy preferuje shooters - bo z własnego doświadczenia wiem, iż wolą gamesnet'a. Kolejny Twój niecelny traf.
Pingi to raz dwa jakość prowadzonej rozgrywki. Wolę mieć pingi 30-40 i dobrą jakość rozgrywki niż cisnąć a niech wam będzie na pingach lanowych ale z serwerem, gdzie jest mało fpsów. Moim zdaniem shooters w przeliczeniu cena/jakość nie wypada najlepiej ^^ za tą lub podobną cenę można mieć znacznie lepszy serwerek do gry. Fakt faktem możecie mówić, że się nie znam na połączeniach i innych sprawach związanych z serwerami, ale grałem już na niejednym serwerze i z doświadczenia wiem, że raz ping to nie wszystko, a dwa jeżeli się za coś płaci w rozsądnej cenie to się oczekuje, że to będzie działać tak jak należy. Wiadomo, że jakiś syf co ma publika za 3/4zł nie jest w stanie zapewnić dobrej jakości rozgrywki bo przy tej samej cenie w innej firmie jest priv, ale co tam będę miał serwer na dodatek publika będę tam adminem i to ja będę banował, a nie mnie oni ^^ to tak po krótce jak myśli nowy szary użytkownik nie mający nawet podstaw co do znajomości serwerów i ich obsługi.
u@ seba -zal
a co ty myslisz ze jestes H@ puchatka i coś wiesz ? nie podważam że nie ale z kąd Ty możesz wiedziec akurat że ja mam 0-ową wiedzę na ten temat ?Przesadzasz to może i Ty czepiając się mojej osoby - jesteś z wiedzą zerowy, więc w ogóle Twoj ost nie powinien mieć tutaj miejsca.
może zle to nazwałem ale w temacie z oferta tej firmy nie wypowiedziałes sie krytykujac tylko w inny sposób a firma ts.... na pewno zostawia więcej do życzenia niż shooters tak samo pukawka unix w tematach z ich ofertami nie widzimy bezsensownego spamu na temat fps z twojej strony... Powiedziałeś coś o tym to daj spokój... bo unix też pewnie CI nie daje 1000 fps..Pokaż mi gdzie słodzę tserwery - sam chętnie popatrzę.
nie jestem pierwszą osobą która pisze w tym temacie że już przesadzasz... a więc. ?Co do bezsensownych postów to Twój poleci jako pierwszy - bo co wnosi do tematu? Nic! Ja wypowiadam się na temat shooters.pl, Ty na temat moich postów, więc ?
I po 2 wnosi do tematu dużo bo wypowiedziałem się także na temat tej firmy... <orientuj sie>
to chyba masz stare doświadczenie bo teraz GN niżej spadło i gracze nie są już tak zadowoleni jak kiedyś z ich usług...bo z własnego doświadczenia wiem, iż wolą gamesnet'a. Kolejny Twój niecelny traf.
Masz racje, jak ktoś jest nowy w tych sprawach... to nie patrzy na marke np. shooters czy GN Puk... Wit.... tylko patrzą na cene a puzniej z takich głupich pomysłów biorą się przenosiny serwera na te lepsze sam to wiem po sobieto tak po krótce jak myśli nowy szary użytkownik nie mający nawet podstaw co do znajomości serwerów i ich obsługi.
Pozdrawiam
@up
Ty wiesz po sobie.. ja patrząc na te Twoje serwerki, już mi się niedobrze robi, po wypowiedziach na CSC i wiecznych prośbach o sponsoring i również, zresztą, ciekawią mnie Ci twoi sponsorzy, m.in Shooters na 32 sloty, taka wielka, solidna firma, a zajmuje się jakimiś lewymi sieciami serwerów? Albo Ty kłamiesz w bannerku, albo to Shooters nie wie już kogo ma za pozytywną opinię sponsorować :)
A gdzie są podstawy do tego, że masz wiedzę? Nigdzie :)nie podważam że nie ale z kąd Ty możesz wiedziec akurat że ja mam 0-ową wiedzę na ten temat ?
Akurat Ciebie zaliczyłbym do takiej grupki dzieci neo, bo już sami nie wiedzą za co sie mają wziąć i sieci serwerów bez jakiejkolwiek wiedzy i odpowiedniego budżetu zakładają...
Ale wracając do tematu, Twoja wiedza na temat tego, jak powinien wyglądać bardzo dobrej jakości serwer, jest zerowa.
Owszem, shooters ma prawo dyktować taką, a nie inną ilość fpsów, ale napewno za taką cenę nie zakupie u nich serwera, wolę zainwestować w Pukawkę, gdzie cena jest proporcjonalna co do jakości :)
Co do wypowiedzi seby.
Taka jest prawda, swego czasu, pierwszym serwerem na świecie była KGB Public Alfa, serbski serwer.
Gdy się na niego wbiło, ponad połowa ludzi pingi poniżej 10ms, reszta max 30 ms, jak znajde to postaram się podesłać screena :)
Ostatnio edytowane przez kam821 ; 05-08-2009 o 12:01
Widzę Twój słownik jest mało zasobny.u@ seba -zal
"z kąd" a co to ?a co ty myslisz ze jestes H@ puchatka i coś wiesz ? nie podważam że nie ale z kąd Ty możesz wiedziec akurat że ja mam 0-ową wiedzę na ten temat ?
Domyślam że chodzi Ci o słowo "skąd", więc odpowiadam - http://www.forum.wiaderko.com/search...&starteronly=1 chociażby stąd.
Co masz do zarzucenia np. unixstrom ? Rzucasz w tym temacie jakiś bezsensowny bełkot nie mając żadnych podstaw do swoich argumentów.może zle to nazwałem ale w temacie z oferta tej firmy nie wypowiedziałes sie krytykujac tylko w inny sposób a firma ts.... na pewno zostawia więcej do życzenia niż shooters tak samo pukawka unix w tematach z ich ofertami nie widzimy bezsensownego spamu na temat fps z twojej strony... Powiedziałeś coś o tym to daj spokój... bo unix też pewnie CI nie daje 1000 fps..
Oczywiście że nie daje mi 1000, ale daje mi wystarczająco dużoKod:16:29:47 stats 16:29:47 CPU In Out Uptime Users FPS Players 25.60 53.53 64.33 62980 4080 905.80 10 16:29:49 stats 16:29:49 CPU In Out Uptime Users FPS Players 25.50 54.93 67.28 62980 4080 967.12 10 16:29:50 stats 16:29:50 CPU In Out Uptime Users FPS Players 25.33 56.37 69.75 62980 4080 800.00 10 16:29:51 stats 16:29:51 CPU In Out Uptime Users FPS Players 25.00 54.03 66.44 62980 4080 968.99 10
Zapodaj cytaty ze swoich wypowiedzi które dużo wnoszą, poza tym że napisałeś "polecam !!".nie jestem pierwszą osobą która pisze w tym temacie że już przesadzasz... a więc. ?
I po 2 wnosi do tematu dużo bo wypowiedziałem się także na temat tej firmy... <orientuj sie>
Jakieś dowody masz? Nie? To samo co wyżej...to chyba masz stare doświadczenie bo teraz GN niżej spadło i gracze nie są już tak zadowoleni jak kiedyś z ich usług...
Pewnie literówka ;-)a puzniej
btw. ale sie nasiało flame w tym temacie.
kam821 zazdrościsz ? bo widze że Cię oczy bolą !... Dziecko neo nie powiem kto bo obrażę Twoich bliskich... Nie każdy ma start taki aby stac się od razu Puchatkiem... pff
Seba ok skoncz...
Proszę moda o wywalenie tych postów bo nic nie wnoszą do tematu takie kłótnie...
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez cola02 ; 07-08-2009 o 21:38
A ja mam takie pytanie bo mam serwer u nich i każdy narzeka na sciny możecie powiedzieć jaki to powód bo ja jestem bezradny
@up - To zapewne przez plugin ex_interp lub gracze mają złe ustawienia rate :)
@cola
Nie zazdroszczę, tutaj na wiaderku jestem pod fakiem, prawdziwy nick: ^^KaMaZZ~.^.
Dobrze wiesz jaką sieć prowadzę i już dostatecznie Cię na CSCenter zjechałem, nie potrzebuje więcej sie powtarzać.
A mi się udało być po 2 miesiącach z FFA tuż za Puchatkiem ;)Nie każdy ma start taki aby stac się od razu Puchatkiem... pff
Ostatnio edytowane przez kam821 ; 07-08-2009 o 23:23
Coś mi się wydaje ze seba zjechał shooters.pl :D
kam821 daj mi na pw ten temat... :)
````
nagosrako na pewno musiałeś wgrac coś błędnie lub jakiś plugin jest kijowy takie rzeczy nie maja miejsca w tym hostingu![]()
@UP
Jesteś śmieszny.
@Topic
Witam, jestem również klientem hostingu serwerów gier Shooters.pl i przyznam, że za taką cene powinniśmy się spodziewać czegoś na wyższym poziomie.
Przez pare dni występowały sekundowe zacięcia serwera (które przeszkadzały na sparingach i treningach.)
Ogólnie ping na shooters nie jest wysoki, ale mam serwer również w gamepad, a nie ma co się oszukiwać, shooters nie ma startu do gamepada.
Dla początkujących sieci serwerów Shooters to dobre rozwiązanie, ale dla Administratora, który chce stworzyć lepszą sieć serwerów gier,
to Shooters nie będzie zadowalało jakościowo graczy.
Kiedyś miałem serwer od Hostage.pl i z góry mówie, żeby nie pchać się w tamtą hostownie, bo jest strasznie awaryjna, serwery padały, za małe możliwości do sprzętu umożliwiali.
A jeżeli chodzi o te sciny na Shooters.pl to nagosroko ma rację, ale one przestały już występować, a jak występują to bardzo rzadko.
Proszę czytać ze zrozumieniem.
Witam, jestem również klientem hostingu serwerów gier Shooters.pl i przyznam, że za taką cene powinniśmy się spodziewać czegoś na wyższym poziomie.
Przez pare dni występowały sekundowe zacięcia serwera (które przeszkadzały na sparingach i treningach.)To zwiększcie fps'y odrazu dla wszystkich, a nie klient ma wam wysyłać specjalne zaproszenie.Więcej FPSów na serwerze? Jeśli tylko to, to tak jak napisaliśmy wcześniej - po zgłoszeniu nam tego faktu, możemy górną granicę zwiększyć.
Poza tym serwer padł raz na jakiś dłuższy czas, chociaż że nawet amx nie był zainstalowany.
Ogólnie mi dobrze się gra , wykupiłem 4 sloty na bez zastrzeżeń . Jednak ten "pracownik" na gg to jedna wielka żenada . Rozumiem ze gg nie jest "oficjalnym" kontaktem z nimi . jednak ten typ ma w sobie tyle ogaru że brak mi słów
| « hime.pl brak serwera:C | MaxRate.pl » |