A więc tak, jakie są plusy i minusy lokalizacji serwera do CS 1.6 we Francji? (pingi itp.)
|
|
A więc tak, jakie są plusy i minusy lokalizacji serwera do CS 1.6 we Francji? (pingi itp.)
Plusy : cena i pingi sa w miare
Minusy : może czasami zlagować chyba to tak jak ja sądze:D
Plusy: przede wszystkim cena. Można dodać też małą awaryjność, przynajmniej tak zauważyłem.
Minusy: pingi, które może i są wysokie w porownianiu z polskimi serwerami, ale nie laguje nic - chyba, że sam zawalisz serwer.
Ok, jeśli np miałbym full serwer 16 slotowy, to w jakich granicach są pingi?
Za pewne od 60ms, jeśli ktoś miałby lagi, to podchodziłoby pewnie po 200, ale są to w miarę mocne serwery, więc spokojnie nie powinno lagować.
Dobrze, a w jakich granicach wgrywanie pluginów, czyli co można, a z czym nie przesadzać?
Nie wgrywać dużo pluginów na serwery z jakimś modem typu Zombie Mod, Diablo Mod. Może wtedy zacząć lagować. Jeśli masz zamiar zrobić jakiś normalny serwer - FFA lub TP - to możesz śmiało wgrywać tyle pluginów, co zawsze, czyli na polskim serwerze.
Chcesz, to możesz sprawdzić sam pingi. Napisz o serwer testowy bok[Malpeczka!]tserwery.pl
Aha, no a jak jest tu z protokołem 47 i 48. Czyli czy serwery są Nonsteam, Steam czy Nonsteam/Steam?
Jak chesz kupić serwer w lok. Francuskiej to tylko od firmy Francuskiej - takie moje zdanie, a problemów z przerabianiem na NS nie powinno być
Tzn. mi chodzi o to, czy od hostowni tserwery.pl mogę od razu dostać serwer NS, czy konieczne jest wgrywanie tego pluginu co pozwala na wchodzenie NS i S (zapomniałem nazwy pluginu)
Aha ;) ale sądzę, że ping powinien umiarkowany, internet mam 1 Mb czyli nie powinien być za duży (~50ms) tym bardziej, że to będzie serwer FFA, bez żadnych modów typu BF2 czy inne takie :P
Temat można zamknąć :) i oczywiście lecą gibonki
Mogę Ci jeszcze powiedzieć, że ping nie jest także do końca uwarunkowany szybkością internetu, a jego jakością jaką dostawcą oferuje.
| « Serwer CS 47/48 | GameServ.pl - Serwery gier na każdą kieszeń! » |