Mam serwery w gamesnet ale sie zaczynam o nich bac.
Moj kumpel dotarl do ich wynikow finansowych i wynika ze maja bardzo duze straty! Czy to juz czas na zmiane serwera?
Ostatnio tez laguje dosc mocno :/
|
|
Mam serwery w gamesnet ale sie zaczynam o nich bac.
Moj kumpel dotarl do ich wynikow finansowych i wynika ze maja bardzo duze straty! Czy to juz czas na zmiane serwera?
Ostatnio tez laguje dosc mocno :/
ciekawe jak dotarł.
Takie dane nie są publiczne.
Jeżeli laguje, to zmień.
No sa takie dane publiczne w KRS czy jakos tak. Mam od kumpla te papiery moge wrzucic gdzies i wam pokazac. tez mi sie wierzyc nie chcialo
Szczerze to wątpię... mają jedne z najlepszych serwerów, firma parę lat jest na rynku. Zapewne tylko plotki, bo tak jak napisał peku takie dane nie są podawane do wiadomości publicznej.
Może serwer źle skonfigurowałeś, nawsadzałeś jakiś pierdół za dużo to i owszem może coś się dziać. Zawsze możesz zmienić hosting, tego jest od groma i ciut ciut ;p
Dla mnie to kolega ma trochę racji. To niby dlaczego stawki slotów poszły aż tak w górę?

n/p niech zapoda "znaleziska" swojego kolegi.
Oto dane do pliku:
skonwertowane do eksela.
Aha - pochodza z infoveriti.pl podobno
Co o tym myslicie?
Linki z tego postu zostały usunięte z powodu naruszenia regulaminu.
Daj link w takim razie.Aha - pochodza z infoveriti.pl podobno
To jest niemożliwe, żeby taka firma jak GamesNet upadła. Mają co prawda wysokie ceny, ale mimo to ludzie kupują u nich serwery chociaż firma zalicza straty. Dla mnie trochę to nie logiczne, ale jak widać za pewne mają bardzo duże zaplecze finansowe. Dodatkowo mają swoje maszyny z Beyondu. Moim zdaniem jakby firma miała upaść to raczej obniżyliby jeszcze ceny, jakieś mega promocje w co i tak wątpię.
Mozliwe ze upadnie moze im sie nie oplaca juz prowadzic sprzedazy serwerow
TVP też zakończyło rok ze stratą.
Równie dobrze mogli wydać pieniądze na nowe maszyny i ulepszenia.
EDIT
http://www.krs-online.com.pl/zamow_raport_238053.html
Proszę bardzo, zabulcie za SMS 23,18 zł to sobie poczytacie. Obecnie niema jeszcze wyników za 2009 ale możecie sprawdzić 2008 i 2006 rok.
Ostatnio edytowane przez raszbu ; 28-02-2010 o 00:35
KRS jest dla każdego dostępny i napewo można tam znależć gamesnet ale nie da się sprawdzic ich wyników finansowych.
Mówię wam, ten temat to jakaś ściema konkurencji.
Do takich danych nikt nie ma dostępu, chyba że firma je sama udostępni
NO nie ma i firma raczej nie udostępnia takich danych nigdzie :P
Z resztą po co spekulować? Co nam to da?
Dokładnie, wg mnie firma nie upadnie, ma zbyt duże doświadczenie w tym co robi,a co za tym idzie, zapewne duże zaplecze finansowe.
To są pewnie jakieś bujdy... pierwsze słyszę, żeby tak dobra firma miała upaść... Jakby już mieli upaść, to by chcieli się jakoś ratować, po obniżali by ceny slotów etc. a na pewno nie udostępniali by swoich danych finansowych publicznie i to jeszcze przy upadku. Sami by sobie w ten sposób wykopali grób. Stracili by większość klientów przez ukazanie takich danych publicznie. :) Tyle ode mnie na ten temat. Wg mnie firma będzie jeszcze długo istnieć, czego im serdecznie życzę.
Co wy gadacie - kazda firma musi skladac dane finansowe do KRS: Obowiązek składania sprawozdania finansowego do KRS : strona 1 - Sprawozdawczość - INFOR.pl
I jest to publiczne dostepne aby kazdy kto z firma handluje wiedzial w jakim jest stanie.
TVP - no wlasnie czytalem ze ma upasc....:/
Nie wiem nadal co myslec na ten temat. Niby GN to duza firma ale po co dzialaja jak co roku straty maja?
Widzę gibek że też o tym słyszałeś że TVP ma upaść. ;)
Kupmy może jakiś dekoder telewizji satelitarnej skoro TVP upada.
| « Gdzie postawic serwa 32 sloty ? | serwer 2slotowy » |