Panowie uderzam z tym na forum, ponieważ czytając je wielokrotnie stwierdziłem, że znacie się na rzeczy. Mój problem: Unixstorm czy Pukawka? wiem wiem, temat rzeka. Fakt. Lecz otwieram sieć w pełni profesjonalną. Koszta i jakość jest porównywalna. Będę chciał tam przez najbliższy rok kupić 8 serwerów. Więc dylemat jak widzicie nie jest taki trywialny jakby mogło się na pierwszy rzut oka wydawać.
Interesują mnie:
1. Wasze opinie. Nie tyle o samych hostingach, natomiast o współpracy; może ktoś negocjował z przedstawicielami firm/ czy często takie negocjacje przynoszą oczekiwane rezultaty dla Nas Graczy.
2. Panel. Wiem jak wygląda już na pukawce. Na prawdę zaskakuje. Mnogość pozycji do pomocy sprawia pozytywne wrażenie u mnie. Natomiast nie wiem jak to wygląda na Unixstorm. Jeżeli komuś by się nudziło albo po prostu chciałby mi pomóc i posiada serwer na Unixstorm poprosiłbym go o kilka fotek, opis funkcji dostępnych.
3. No i ostatni 'problem'. Może nie o tyle problem co dywagacja. Zastanawiam się, czy posiadając w ww. Firmach 8 serwerów co daje łącznie ponad 150 slotów była by ewentualność wynegocjowania kolejnego serwera po obniżonej cenie lub w tzw. 'gratisie'. Co mam na myśli mówiąc serwer. Chodzi mi o 11-12 slotowiec potrzebny na trening dla klanu, który będzie ćwiczył swoje 'rzemiosło' i potem reprezentował moją sieć.
Z poważaniem AmsteL.