UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie
Serwery Counter Strike 1.6 wiaderko.com

HashJama [TP] 193.33.176.148:27015 status serwera HashJama [TP] połącz

HashJama [FFA] 193.33.176.188:27015status serwera HashJama [FFA] połącz

HashJama [DM] 193.33.176.53:27015status serwera HashJama [DM] połącz

HashJama [Aim Hs] 193.33.176.15:27015status serwera HashJama [Aim Hs] połącz

HashJama [Flags] 193.33.176.111:27015status serwera HashJama  [Flags] połącz

HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015status serwera HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015 połącz

HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015status serwera HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015 połącz

wiaderko.com [Ventrilo] v1.svoice.pl:6416status serwera wiaderko.com [Ventrilo]

SPONSOR:
pukawka.pl

Wątek: Temat rzeka - Unixstorm vs. Pukawka

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22
  1. #1 Temat rzeka - Unixstorm vs. Pukawka 
    Starsza lamka Awatar amstel
    Panowie uderzam z tym na forum, ponieważ czytając je wielokrotnie stwierdziłem, że znacie się na rzeczy. Mój problem: Unixstorm czy Pukawka? wiem wiem, temat rzeka. Fakt. Lecz otwieram sieć w pełni profesjonalną. Koszta i jakość jest porównywalna. Będę chciał tam przez najbliższy rok kupić 8 serwerów. Więc dylemat jak widzicie nie jest taki trywialny jakby mogło się na pierwszy rzut oka wydawać.
    Interesują mnie:

1. Wasze opinie. Nie tyle o samych hostingach, natomiast o współpracy; może ktoś negocjował z przedstawicielami firm/ czy często takie negocjacje przynoszą oczekiwane rezultaty dla Nas Graczy.
    2. Panel. Wiem jak wygląda już na pukawce. Na prawdę zaskakuje. Mnogość pozycji do pomocy sprawia pozytywne wrażenie u mnie. Natomiast nie wiem jak to wygląda na Unixstorm. Jeżeli komuś by się nudziło albo po prostu chciałby mi pomóc i posiada serwer na Unixstorm poprosiłbym go o kilka fotek, opis funkcji dostępnych.
    3. No i ostatni 'problem'. Może nie o tyle problem co dywagacja. Zastanawiam się, czy posiadając w ww. Firmach 8 serwerów co daje łącznie ponad 150 slotów była by ewentualność wynegocjowania kolejnego serwera po obniżonej cenie lub w tzw. 'gratisie'. Co mam na myśli mówiąc serwer. Chodzi mi o 11-12 slotowiec potrzebny na trening dla klanu, który będzie ćwiczył swoje 'rzemiosło' i potem reprezentował moją sieć.

Z poważaniem AmsteL.
    Odpowiedz z cytatem  

2. #2 Odp: Temat rzeka - Unixstorm vs. Pukawka 
    Lamka
    2. start/stop/restart, konsola, instalacja dproto, instalacja HLshield reinstall, zużycie ramu, polecenie startowe(w tym mapa startowa), edycja server.cfg przez przeglądarkę, zmiana hasła ftp, hltv
    3. w unixstorm jest program partnerski dający 10% od każdego zamówienia na twoje konto, zapewne mając forum i tyle serwerów będziesz miał dużo odwiedzin
    Odpowiedz z cytatem  

3. #3 Odp: Temat rzeka - Unixstorm vs. Pukawka 
    Super Mod Awatar peku33
    1. Miałem doświadczenie z kontaktem z oboma firmami. Pisałem o jakieś tam duperele w sobotę ~17. W obu przypadkach dostałem odpowiedź NIEMAL od razu.
    2. Panel na pukawce jest dobry / ja tam mam swoją skalę, jak dla mnie jest normalny. Tego w US nie widziałem, ale wiem że aż takiej mnogości funkcji nie ma.
    3. Heh. Zwykle jak kupisz 4-5 serwerów to potem masz zniżki / gratisy. Myślę że do tych 8 np 10slotowego priva na ligę czy spary by dali.

Podsumowując. Na US NIGDY nie było skarg, serwery dobrze trzymają, podobnie jak w pukawce. Panel - fakt jasny jak słońce - pukawka ma lepszy, ale pytanie ile będziesz w nim siedział i czy chcesz grać czy się babrać w panelu.

Na twoim miejscu napisałbym do obu firm maila i zapytał co są ci w stanie zaoferować i za co
    PISANIE DO MNIE NA GG Z PROŚBĄ O JAKĄKOLWIEK POMOC NIE JEST MILE WIDZIANE! Numer: 6374959
    Odpowiedz z cytatem  

4. #4 Odp: Temat rzeka - Unixstorm vs. Pukawka 
    Adminus pospolitus Awatar szukam bana
    ja szczerze powiem, że nie miałem okazji współpracować z unixstormem, ale mam ogromny wachlarz doświadczeń związanych z pukawką.
    jest to doświadczona firma, ludzie są bardzo dojrzali, stawiają niejednokrotnie jakość i zadowolenie klienta ponad własnym zyskiem. dlatego są doceniani przez tak wielką rzeszę klientów.
    osobiście miałem okazję poznać Michała i porozmawiać z Nim chwilę nad temat tego co robią i jak działają. jest to bardzo dobrze zorganizowana firma - w razie jakiś problemów piszę/dzwonię (ale to ja akurat mam numer) i pomoc jest w 95% przypadków natychmiastowa. nie owijają w bawełnę - gdy mają jakiś problem z serwerami to mówią o tym klientom i próbują im wynagrodzić błędy (które każdemu się mogą zdarzyć, bo elektronika jest rzeczą zawodną.

podsumowując - jakby ktoś proponował mi współpracę z innymi firmami (a nie powiem miałem takie propozycje) to pukawki nie zamienię na nic innego jeszcze bardzo długo!
    Odpowiedz z cytatem  

5. #5 Odp: Temat rzeka - Unixstorm vs. Pukawka 
    Rozumiem, że pan to mówi z perspektywy przedstawiciela firmy Pukawka.

Niech pan się odniesie do moich problemów. Dokładniej mówiąc chodzi mi o jakieś negocjacje. Czy traktujecie wszystkich "na jedno kopyto" czy można z wami rozmawiać i nie zbywacie ludzi gdy mają jakąś ofertę mniej lub bardziej rozsądną.

Dziękuję za odpowiedź.
    Odpowiedz z cytatem  

6. #6 Odp: Temat rzeka - Unixstorm vs. Pukawka 
    nie nie jestem pracownikiem firmy, jestem jedną z osób, która na partnerskich zasadach korzysta z usług tej firmy.
    jeśli masz mocną stronę (odwiedziny) i zakupisz dużo serwerów na pewno dostaniesz jakiś upust.
    najprostszym sposobem, żeby uzyskać odpowiedzi na Twoje pytania będzie napisanie na Serwery Gier Multiplayer - Pukawka.pl
    napisz w formularzu co oferujesz i zacznij negocjować warunki. o ile wykażesz, że Twój projekt jest warty zainteresowania to na pewno firma nie zostawi Ciebie.
    często wspierają mniejsze działalności tylko z racji tego, że bierze się za to osoba na poziomie, której można zaufać.
    powodzenia
    Odpowiedz z cytatem  

7. #7 Odp: Temat rzeka - Unixstorm vs. Pukawka 
    Moderator Awatar bakul. <3
    Poza tym Pukawka bardziej Ci się przyda pod sieć serwerów. Dostaniesz HLTV na każdym serwerze, FastDL, serwer Mumble i wiele innych dodatków. Pukawka napewno da Ci upust na serwery, a może nawet doda gratis od siebie. Bierz Pukawkę.
    Odpowiedz z cytatem  

8. #8 Odp: Temat rzeka - Unixstorm vs. Pukawka 
    Rozumiem :) chciałbym żeby jeszcze się ktoś wypowiedział kto miał do czynienia z firmą Unixstorm :)
    Odpowiedz z cytatem  

9. #9 Odp: Temat rzeka - Unixstorm vs. Pukawka 
    Starsza lamka Awatar rozek.
    ja miałem są drogie , ale dobre małe pingi i wydajność dobra nie wiem jak tam z panelem bo się zabardzo nie bawiłem
    Odpowiedz z cytatem  

10. #10 Odp: Temat rzeka - Unixstorm vs. Pukawka 
    Spamer z doświadczeniem
    Ze swojej strony zapraszam do kontaktu na biuro@pukawka.pl, z całą pewnością dogadamy się odnośnie odpowiedniego upustu.
    Pukawka.pl - wysoka jakość za rozsądną cenę.
    Odpowiedz z cytatem  

11. #11 Odp: Temat rzeka - Unixstorm vs. Pukawka 
    Moderator Awatar raszbu
    Amstel, a nie lepiej Ci zamówić serwer dedykowany w UnixStorm? Wychodzi to taniej i więcej serwerów można zrobić.
    Odpowiedz z cytatem  

12. #12 Odp: Temat rzeka - Unixstorm vs. Pukawka 
    Wiesz co na początku właśnie tak myślałem. Zdaję sobie sprawę z tego, że dla sieci serwerów jest to najlepsze rozwiązanie. Jednakże jest jeden poważny szkopuł: Moja wiedza na temat serwerów dedykowanych jest nikła. Ciągle się uczę czytam lecz na dzień dzisiejszy stwierdzam, że nie jestem gotów :)
    Odpowiedz z cytatem  

13. #13 Odp: Temat rzeka - Unixstorm vs. Pukawka 
    i dobrze robisz. trzeba mierzyć siły na zamiary.
    skoro wielu ludzi (firm) próbuje ustawić maszyny, aby były naprawdę dobre i wydajne to nie zrobi tego od zaraz osoba, która się na tym nie zna.

szczerze radzę Ci napisz do pukawki, poza upustami będziesz miał pewność wysokiej klasy supportu i pomocy codziennie.
    Odpowiedz z cytatem  

14. #14 Odp: Temat rzeka - Unixstorm vs. Pukawka 
    Moderator Awatar raszbu
    Moja wiedza na temat serwerów dedykowanych jest nikła
    Spytaj ich może by się podjęli konfiguracji dedyka ale pewności nie mam:
    naven http://www.forum.wiaderko.com/members/8511-naven.html
    lub
    peku33 http://www.forum.wiaderko.com/members/39931-peku33.html

Za dedyka w US wyjdzie Ci około 350 złotych miesięcznie, a w pukawce za 8 serwerów zapłacisz:
    Eco: 63*8=504zł
    Lite: 90*8=720zł
    Max: 108*8=864zł
    Odpowiedz z cytatem  

15. #15 Odp: Temat rzeka - Unixstorm vs. Pukawka 
    Wiem, że oni się znają lecz:

1. Nie dysponuje 100 zł. żeby zapłacić im. Bądź co bądź to bardzo dużo pracy.
    2. jeśli bym musiał kupić dedyka to myślę, że musiałbym mieć w sieci człowieka który by był oddany tej sprawie :)

Co do pukawki.

Najbliższy koniec serwera testowego SZACUNKOWO o godzinie: 1970-01-01 01:00:00.
    Czyli z tego co zrozumiałem mam poczekać 60 lat na serwer testowy tak ?
    Odpowiedz z cytatem  

16. #16 Odp: Temat rzeka - Unixstorm vs. Pukawka 
    Moderator Awatar bakul. <3
    Cytat Zamieszczone przez amstel
    Wiem, że oni się znają lecz:

1. Nie dysponuje 100 zł. żeby zapłacić im. Bądź co bądź to bardzo dużo pracy.
    2. jeśli bym musiał kupić dedyka to myślę, że musiałbym mieć w sieci człowieka który by był oddany tej sprawie :)
    Konfigurowałem już jednego dedyka dla jednej sieci i wziąłem za to więcej niż 100zł. Może i trochę za dużo, ale jak mi tyle zaproponowali to dlaczego nie?

Napisz na support. Jak chcesz to mogę Ci udostępnić mój priv z Pukawki, żebyś sobie zagrał i sprawdził.
    Odpowiedz z cytatem  

17. #17 Odp: Temat rzeka - Unixstorm vs. Pukawka 
    Lamka
    Też ci mogę pożyczyć serwer z pukawki bo stoi pusty i nie mam czasu na nim grać ;)
    Odpowiedz z cytatem  

18. #18 Odp: Temat rzeka - Unixstorm vs. Pukawka 
    Moderator Awatar raszbu
    Miałeś kiedyś jakiś serwer w ogóle?

Konfiguracja serwerów typu FFA czy TP wcale nie jest taka trudna, gorzej jest z modami typu Diablo Mod ale człowiek inteligentny szybko AMX ogarnie.
    Odpowiedz z cytatem  

19. #19 Odp: Temat rzeka - Unixstorm vs. Pukawka 
    Cytat Zamieszczone przez raszbu Zobacz posta
    Miałeś kiedyś jakiś serwer w ogóle?

Konfiguracja serwerów typu FFA czy TP wcale nie jest taka trudna, gorzej jest z modami typu Diablo Mod ale człowiek inteligentny szybko AMX ogarnie.
    budowa serwerów nie jest mi obca. Wyczuwam, że myślisz o mnie jako niedoświadczonym administratorze a w nie jednym mógłbym zaskoczyć :)

@ Bakul <3
    Póki co nie stać mnie na taki ruch.
    Odpowiedz z cytatem  

20. #20 Odp: Temat rzeka - Unixstorm vs. Pukawka 
    radzę Ci wziąć z firmy - wierzę, że znasz się na konfiguracji amx`a (bo też trochę umiem), ale konfiguracja maszyny to jest większa sprawa.
    lepiej swoją pracę włożyć na porządnym amx i świetną ekipę administratorów/modów :)
    Odpowiedz z cytatem  

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni